2010. augusztus 5., csütörtök

Napsütötte szilva

Ébredés nádtetős házban a Balatonhoz egészen közel.
Előtte este szilvát vettünk becsületkasszás módszerrrel. Egy kg szép, nagy, édes szilva ára 100 Ft. Hokedlire kitéve a kimért gyümölcs a kiskapu elé és egy kis doboz a pénznek. Már volt benne egy százas, beletettük a mienket is, és a szilvát elhoztuk.
Ahogy múltak a napok, úgy vágytam az egyszerűbb étkezésre. Kapolcson még sültkolbásszal, lángossal, rétessel indítottunk, utána halat kívántunk csak. Közben persze a hőség egyre nőtt!  Krisna-völgyben vegaételeket ettünk az éttermükben, most meg itt ez a szilva előttünk a reggeli napsütésben a viaszosvászonnal borított asztalon.
Kávé is kellene, jobb lenne, ha csak gyümölcsöt ennék, de reggeli kávé nélkül fáj a fejem úgy 10 óra körül. Nem aznap kezdek el leszokni róla, úgy döntöttem.
Elgondolkozom, mit okoz majd bennem a szilva együtt a kávéval:-), de végül semmit.
Az egészen kis teraszt- ahol egy asztal és két pad fér el- az utcától kerítés és  futórózsa választotta el.
Itt ettük napsütésben a rózsalevelek mozgó árnyékában a szilvát egy reggel, és néha felnéztünk a nádtetőre.

14 megjegyzés:

  1. Éva, itt kávézom (munka közben) és arra gondolok, mennyire illene ehhez most egy-két szem szilva... hát, nem tudom;) De a te írásodat olvasva mindegy is, mert nektek ízlett, ott jó volt, és ez a lényeg... Szép napot:)))

    VálaszTörlés
  2. Merci!Nem illett hozzá( ugye most nem lepődtél meg!), de aznap volt az utolsó nap, és elfogyott a reggelire valónk. Venni sem akartunk kenyeret és bármit, mert nagy részét utaztatni kellett volna haza a melegben,és valójában kedvünk sem volt menni a reggel a boltba.
    Szükség törvényt bont, szilvát is enni akartam, de a reggeli kávét is inni. Féltem is a hatástól, de nem kellett futnom!:-) Nem fogom megismételni a párosítást máskor.Egyszer kipróbáltuk, nem volt annyira zavaró, mint hittem, de maradok a régi szokásaimnál!
    :-)))

    VálaszTörlés
  3. Mintha nem zavarodna össze semmi, ha belül béke van.

    VálaszTörlés
  4. Hűvösvölgyben, Krishna templomnál kaptunk kóstolóba valami nagyon szuper "kávé pótlót". Nem a szokásos maci kávé volt, nem mintha azzal bármi baj lenne. Ma a nagy zuhéban pont arra gondoltam, hogy jó lenne beszerezni egy adaggal, és egy hetes gyümölcs diétát tartani, kávé nélkül. De aztán egy adag automatás eszpressó lett a dologból, laktózmentes tejjel.

    VálaszTörlés
  5. OFF: Neked mondom el először, hogy megjelent egy szép könyv Vihar Judit válogatásában, mely 1000 magyar haikut tartalmaz. Még nem fogtam kezembe, és Kanadából (!) tudom, hogy az én versem is bekerült a válogatásba. Én mostanában nem járok se könyvesboltba, se hangversenyre, mert nem telik. De ha kezedbe kerül a könyv, lapozd fel, kérlek!

    VálaszTörlés
  6. Azért ez szép volt. Így kerek az egész.

    VálaszTörlés
  7. Bogarantyú! Kényszerből iszom néha Inka kávét, hogy ne piszkálja a sav a gyomrom. Szoktál gyümölcskúrát tartani? Véleményed?

    VálaszTörlés
  8. Trendo, köszönöm, hogy értesítettél, gratulálok, örülök a sikerednek. Ha valaha is hozzá jutok, azonnal téged foglak keresni a válogatásban. Könyvesboltban én sem sűrűn fordulok elő, de néha elcsábulok azért.Valami kell!

    VálaszTörlés
  9. Stali, lehet, hogy csak szerencsém volt?

    VálaszTörlés
  10. Zsuzsa, örülök hogy itt jártál. Örömmel szoktam hozzád menni.:-)

    VálaszTörlés
  11. Szilvalekvár

    szilva hull mint sűrű csepp
    az érzéketlen úri slepp
    tapossa túrja mint a vad
    lépte nyomán már nem marad
    csak kásás és kocsányos
    magvakkal kevert forgatag
    ha rálépsz a lépés ingatag
    de majd a lekvár oly finom
    élvezi finnyás kis kuzinom
    a szilva mint a sűrű csepp
    ízlik neked is jól tudom

    VálaszTörlés
  12. Esősen is szép napot!
    Gyerekként egyszer egy szilvával teli cefrésedő hordóba estem. Bele is kortyoltam az is hatott. Nem lett tőle egyéb bajom csak jobb kedvem és egy kis egyensúly zavar.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu