2013. január 3., csütörtök

Visszaemlékezés

Az ünnep mindig a már megszokottak évenkénti újraélése, de az apró változtatások színt adnak bele vagy beépülnek. Részemről megtartom a megszokottat, de színesíteni is óhajtok. Valahogy így van a hétköznapokban és magában az életben is. Ráaggatjuk a változtatásokat a már meglévő zsinórjára.
Nyitott is vagyok, zárt is maradok, attól függ éppen kivel ünnepelek. Van aki elfogadja a változtatást, van aki kevésbé, így nekem mind a kettőből juthat.
Még egy-két kép a szilveszterről és az új év első napjáról:
Sokan gyűltünk össze a sportcsarnokban a koncerten ( kosármeccsek hangulata is előkúszott emlékeimből), a pezsgő elmaradt éjfélkor, és az aszu is csak hirtelen ötlettől vezérelve került le az áruház polcáról a vacsorához. A józan élet és anyagiak miatt nem sűrűn fogy nálunk! :-), de mióta Tokajt nem is egyszer meglátogattuk, azóta megkedveltük az egyedien édes ízét.
"Tokaj szőlővesszein nektárt csepegtettél..." -jutott nekem egyébként még eszembe róla.
Lencseleves volt jan.1-én, Anyu a hagyomány híve, nála ebédeltem. Kis malacka és kéményseprő- adjunk esélyt a szerencsének alapon- is volt az asztalon egy karácsonyi angyal társaságában. Anyu kedvenc copfos angyala, tavaly vettem neki, és azóta dédelgeti, hurcolgatja!:-))) 
Elmúlt a szép ünnepi időszak, mától már munkahely.
Tudtam, hogy így lesz, bele fogok törődni nehezen, és várom a következőt.






10 megjegyzés:

  1. Nehez visszarazodni a hetkoznapokba, de fontos, hogy az unnep ujra olyan kulonleges meghitt legyen majd:)
    (vigasztalni proballak, de kozben onmagam is kell:))

    VálaszTörlés
  2. Jó, hogy nincs mindig ünnep, mert elmúlna a varázsa.Jó ez így, csak hiányzik, mert a január hirtelen olyan üres a december után.

    Ma mentem először dolgozni, helyesebben bebicegtem, mert sikeresen belerúgtam a fotelba.A jobb lábam "mutatóujja" szenvedte meg. Most azon gondolkozom, milyen jellegű lehet a sérülés. Olvasom a szakirodalmat a neten. Bicegek,mert fáj, valamennyire megdagadt és kék, de mozgatni tudom, ha nem is örömmel.
    Dokihoz nem megyek, nem tudnak vele semmit csinálni, odarögzítem ragtapasszal a másik ujjamhoz, borogatom, elolvastam a teendőket.
    Kell ez nekem?:-)

    VálaszTörlés
  3. Á, nem kell, mégis megkapod!
    És szakképzett sebész sem csinálná jobban.
    :-)
    Bicegni viszont a sérült szokott.
    :-)

    VálaszTörlés
  4. Jól írtad Éva, valóban üres így a január, az egész decemberi pörgés után...lehet pont azért "szívja" meg magát az ember a ünnepi élményekkel, hogy sokáig kitartson az érzés.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Éva, ha tudnád, hogy én meg pont az ilyen (látszólagos) ürességre vágytam és vágyom nagyon, hogy orvosoljam mérhetetlen testi és főleg lelki fáradtságomat, hogy visszatalálhassak egy bizonyos egyensúlyhoz (Mérleg!), amely, még ha illúzió is, de nélkülözhetetlen!
    Sebesüléseddel együttérzek és boldog új évet!

    VálaszTörlés
  6. Stali, lehet, hogy mégis elmegyek vele orvoshoz, de majd hétfőn. Addig figyelem a fejleményeket. Ha addig sem javul, akkor talán törés, és legalább tudom!:-)

    VálaszTörlés
  7. Orsi, igazad van, de ha az ember nagyon megszívja magát, akkor annál nagyobb az ellentét. Mégis inkább jó, ha tart egy darabig, míg nem vagyok képes pl. a tavaszt várni, de még nem teltem el a téllel.

    VálaszTörlés
  8. Flora, nagyon is értelek, tudom min is mehettél keresztül a karácsony fényei mellett, és mi lehet most benned. Helyesebben sejtéseim vannak.
    Mindig a hiányérzetünk kitöltésére vágyunk, vagy éppen a soktól szabadulnánk meg.
    Egyébként üresen bambulni jó, ha nem ér el az ilyen helyzet, akkor keresem.
    Kívánom neked, hogy találjon meg a harmónia, de valahogy érzem, hogy nehezen fog most menni. Leírni pedig nagy könnyedén azt hogy, meglátod milyen jó lesz hamarosan nem akarom.Nagyon álságos dolog lenne. Most nehéz helyzetben vagy, és ezt én tudom.

    VálaszTörlés
  9. Fekete nadálytő krém nagyon jóhatású. A rögzítést jól csináltad.No és pihentetés. De a röntgen azért nem árt valóban, hogy tudd, nem nagy a baj.
    Az ünnep a hosszú készülődés után túl gyorsan elillan, de talán ez adja az értékét, varázsát. Őrizzük egy éven át :-)))

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu