2013. január 31., csütörtök

Nincs...

... elrontott kép, csak mást és többet láttató? Fogjuk fel így!:-)
Itt volt a kőszegi szülinapi ebédem, és kifelé jövet elhatároztuk, hogy legközelebb a kávénkat ennél az ablaknál ülve kifelé nézegetve fogjuk inni. Gyorsan le is kattintottam, véletlenül így sikerült. A hiba erénnyé vált?


Átázott földillata van a lakótelepnek.
Eszembe jut Krúdy,  és a "Gyümölcsillata volt a Dunának" mondat, mindezt Latinovits hangján hallom egy régi, agyonhallgatott  bakelit lemezről.
A plusz 12 fokban, éjszakai szakadó esőben, a mostani napsütésben lassan elfogy minden hó. A  hetekig meglévő hó súlya után  lelapulva szorosan tapad a most földhöz  a fű. Mindig minden látvány szép.
Emlék a kőszegi parkolóhely keresésünk, mikor végül a hókupac mögött találtunk is, de M. nem tudott kiszállni, a vezető ülés melletti ajtó jeges kéregbe ütközött( kép). Nem volt dörmögés, másik oldalra átmászva kiszállt, lapát elő, és nekiállt...Remélem a ház lakói megköszönték. :-D
Ő így kezeli a problémákat, váratlan helyzeteket. Miért is kellene másképp?:-)
Ilyen apróságokból is összeállt a január, melyről készítek majd egy összefoglalót, melyben elvesznek az ilyen részletek.


10 megjegyzés:

 1. Ilyenkor mondják, hogy a fényképen megjelent az is, ami szabad szemmel nem látható...

  VálaszTörlés
 2. Úgy van,ahogy Flóra írja: a fényképen rajta van mindaz,ami benned van....

  VálaszTörlés
 3. :) jól sikerült a "nemsikerült".
  Nagy kedvet kaptam most bakelitlemezeket hallgatni....

  VálaszTörlés
 4. Lent hó, meleg csizmához való, fent napsütés, meleg, kabátlevető meleg. Középen sár, néha nyakadba a tetőről leszakadó hótömeg. Viszont oly szívmelengető mindez együtt. Nálunk. Néztem is az első fotót, hogy hol készülhetett? Erre szokták mondani, semmit ne töröljünk, mert a gépen új életre kelhet!

  VálaszTörlés
 5. Szép napot!
  Miért is ne foghatnánk fel többet láttatónak?
  Elillanó télben a Blue Cafe Chris Reatól. Leírt gondolataid ezt láttatták gondolatban velem képileg.

  A második kérdés az mélyebb gondolatra vall. Fotó technikai hibából lehet erény.
  Erkölcsi hibából viszont nem gondlom.
  M. hozzáállása mindig pozitív beállítottságú ember képét és tulajdonságait írják gondolataimba.

  Más. Van egy idősebb szomszédom, aki a nagy havazás idején ablakából kinézve figyelte, hogy lapátolom a havat. Többedik parkolóhelyet takarítottam el, amikor megszólított és ezt mondta: "Köszönjük a hitközség nevében! Isten fizesse meg!"
  Engem ez akkor jó kedvre derített.:-)

  VálaszTörlés
 6. Ma éreztem először tavasz illatot, de még mindig nem vágyom rá.Viszont itt lengedez, a vizes földnek illata van, és terjeng.
  Az első fotó Kőszegen készült a Florián Tavernában. A félresikerült kép is ugyanott természetesen.
  Chris Reát szeretem, hangulatteremtő.
  Az, hogy hogyan mondanak ki bizonyos dolgokat( Isten fizesse meg!) sokat számít. Tibor, ha jókedvre derített, akkor tényleg megérte a lapátolás.

  VálaszTörlés
 7. Szuper lett az az "elrontott" fotó... :-)

  Bakelit... még a hangja is más, tisztább ezerszer. Nincs az a modern technika, ami hozza azt, amit a bakelit tud.
  Latinovits, szeretem...

  VálaszTörlés
 8. Chanson,
  Az agyonhasznált bakelit sercegése is a fülemben van, a kopott tű csúszkálása, és az önmagába visszatérő mondatok ismétlése a rossz a barázdákon. Ennek ellenére varázsa van a régi világ technikájának.Tiszta szép hangzása is, egyeduralma, mert akkor még rádió magnó és bakelitlemez volt. Számomra elég volt, nem mintha nem tombolt volna akkor bennem a szerzési vágy.
  Már nem gyűjtök semmit, mert volt bakelitlemezen, hagyományos audio- és videokazettáim, van sok CD-m, MP3-on sok zene, DVD filmek stb. Megvan a gyűjtemény, és veszítem is el, mert kimegy a technika alóluk.
  Ami kell interneten elérem, már nem akarok birtokolni.Ez az utolsó tagmondatban van most a lényeg. Ami fontos volt belém épült, ami nem, elszállt.
  Könyv az kell, de a könyvtárat is sokat használom.

  VálaszTörlés
 9. Éva, ez most elgondolkodtatott, mennyire igaz, amit írtál... valóban birtokolni akarjuk még a zenét is. :-)

  VálaszTörlés
 10. Nem is tudom, hogy szándékosan lehet-e ilyen képet csinálni. Milyen jó, hogy néha beleszól a "véletlen" az akaratunkba :-)))

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu