2013. január 17., csütörtök

(Hó)helyzetben„Néha meggondolja magát a tél 
és havazni kezd, 
sűrűn, kétségbeesve havazik, mintha csak attól félne, 
nem éri meg a holnapot...”

( Csoóri Sándor: Hó emléke–részlet)
Nem tudtunk elmenni az orvoshoz reggel( csak a zárójelentést elvinni, és gyógyszert íratni akarunk a háziorvossal, nincs baj), autóm nincs, buszok nem igen járnak, taxik sem, mert elakadtak, kaptuk az információt, én is alig értem haza a most már lassan térdig érő hóban, amihez szél is párosul= hófúvás. Valahogy beevickélek gyalog a munkahelyre, hogy aztán  este 10-kor onnan hogyan jutok haza, azt nem tudom.
Még nagy nehezen eljutottam a fodrászhoz kora reggel, mert volt időpontom, és akkor csak sejtettem az ablakon át kinézve, hogy ekkora  "helyzet van". Persze az elszántság kivitt. :-)
Szóltak közben a telefonok, mindenki mondta le a találkozókat a szépítkezésre, és közben elmesélték- aki mégis eljött-, hogy hányszor esett el, és hol fáj. 
Én még egyben vagyok.
Most már 4 kg mínuszban vagyok, várom a 2 hetes fogyókúrám végét.Unalmas, nem szeretem, de elhatároztam, hát csinálom.Az étkezés tényleg nagy öröm, most látom, érzem, illetve érezném.
Aztán majd tartani kell ezt a súlyt, az lesz a szép!:-)))
Most viszont tél van, igazi, minden örömével és nehézségével...Most leginkább ez utóbbi! Hogy jutok el a munkahelyre???
Iszom egy kávét most nyugiban, aztán meglátom, hogy kezelem a helyzetet.


19 megjegyzés:

 1. Tényleg igazi! Itt csak -8° van és pár centi hó, de a tenger felé közlekedési nehézségek is.
  El ne ess!...

  VálaszTörlés
 2. Kedves Flora!
  Igyekszem nem elesni, de nem találtam pl. az utcán a lépcsőt ott ahol sejtem hogy van. Egy összefüggő hótömeg volt minden.Még ott nem takarították el a már lassan 40 cm havat. Visszamentem jó sokat, ahol át tudtam egyáltalán menni az úton. Pedig egy hókotró most is itt dolgozik az utcában, hallom a hangját, lapátolás is folyik, de nem győzik. Holnap reggelre már ma megrendeltük a taxit, anyuval elmegyek a dokihoz. Meglátjuk...
  Ma még 10-15 cm várható a meglévőre.
  Te is vigyázz, azt hiszem a jelszó vigyázzunk magunkra, talán a környezetünk majd ránk is.:-)

  VálaszTörlés
 3. Minden rosszban van valami jó. A nyugdíjas, ha nem feltétlenül kell kimozdulnia, otthon marad ilyenkor. Azért én mégis szívesen cserélnék Veled. Remélem nem lesz gond este a hazajutásod. Nem tudnál benn aludni ?

  VálaszTörlés
 4. Megpróbálom gyalog este, ha nem lesz busz. Nincs olyan messzire. Normál esetben 25 perc lábon. :-)
  Most több lesz.

  VálaszTörlés
 5. Azért ez csúcs, hogy mekkora különbség van a keleti és a nyugati országrész között! A Tiszán innen egész nap gyönyörű, csendes, szűrt napsütéses idő volt/van, kellemes hőmérséklettel, szemernyi csapadék nélkül...

  Most nem irigyellek:)

  VálaszTörlés
 6. Nálatok még nagyobb hó van, mint felénk... Szerencsére olvad. Kicsit sajnálom is, nem is... :-)

  VálaszTörlés
 7. Éva, nem lenne kedved összefoglalni ennek a diétának a lényegét..?Akár privátban is. Sajnos nagyon aktuális lenne nálam is...
  Vigyázzatok magatokra, én csatlakozom Orsihoz; itt a Tiszántúlon nagyon kellemes, száraz az idő, és most ha nem baj, egyáltalán nem irigyellek benneteket.

  VálaszTörlés
 8. Nálunk is ugyanez a helyzet. most este van, a havazás megállt,közel fél méteres a hó.
  Szeretettel invitállak kukkantsd meg a blogomat, én hogy éltem meg a mai napot.
  A munkahely fél óra volt gyalog, de oda értem
  Vigyázz magadra, anyukádra. Főleg a lábadra.
  Szépséges hétvégét kívánok Neked!

  VálaszTörlés
 9. Nálatok nagyobb a hó mint nálunk. Ilyenkor jó, ha közel van a munkahely. Néha az sem jó!Taxi? Jobb híján. Reggel én is így jártam, nem tudtam átmenni a magas havon, fodrászhoz igyekeztem, kerülni kellett, jó, hogy korábban indultam. Most viszont, hogy 7 után jöttem haza kezdett lefagyni, na ebből is cifra helyzet lesz, mert csúszni fog.

  VálaszTörlés
 10. kérhetek egy olyat, hogy írj még a ma estéről, ha épségben eljutottál valamerre

  VálaszTörlés
 11. Sziasztok!
  Kati!Volt olyan szerencsém, hogy délben már elindultak a helyi buszok. Így munkába is, munkából is buszt használtam. Van olyan összelapátolt, összefújt hótorlasz a járdák és utak mellett, ami mellmagasságig ér.Amúgy alapból 40-50 cm a hó.
  Csodálatos világ: hatalmas hópárnák a fákon, bokrokon, hóemberek, jégcsapok. Mintha vastag tejszínhabbal lenne lefújva minden.Olyan régóta volt ilyen.
  Kolléganő hótaposó csizmája megmerült. Igaz, jól zár, de a hó a térde fölött ért. Nekem is néha, ha nem találok mindig valami kitaposott ösvényt, akkor bajban lettem volna. Most már azért annyira mindenhol takarítotték az utakat, hogy legalább járni lehet.
  Két helyi iskolában holnap tanítási szünet, + egyből a messze lakókat még délelőtt hazaengedték.

  Taxi azért kellett volna, hogy anyuval orvoshoz menjek. Nem jött össze.Holnap reggelre módosítottuk az időpontot.Vittem neki kenyeret és mindent ma, hogy ne kelljen kimozdulnia, mert közel 80 évesen csontritkulással egy esés nem szerencsés.

  VálaszTörlés
 12. jól van, mehetek aludni,

  vártam,

  féltem, bajod esik, látva a képeidet, iszonyat mennyiség hó zuttyant oda

  VálaszTörlés
 13. Pave,
  a diéta lényege, hogy zsiradék, szénhidrát szinte semmi, fehérje: tojás, hús, joghurt sajt igen. Zöldség és gyümölcs is. Néha egy-egy zsömle, kávét teát is ihatsz, és egyébként is sok folyadékot kell.
  Nagyon rá lehet ám unni a sok húsra tojásra, én ráadásul azt hiszem szénhidráttal működöm, az meg nincs! Ahhhhhhhh! :-(

  VálaszTörlés
 14. Kati, köszönöm, jó éjt! Vigyázz te is magadra és mindnyájan hóban és anélkül is!:-)

  VálaszTörlés
 15. a hó tud kellemetlenséget okozni . a képek viszont gyönyörűek!!!:)
  álunk még mindig egy szem sincs belőle, feketék az utcák! szebb a fehér, de én beérném azzalis , hogy csak nézegetem itt a havas képeidet...)

  VálaszTörlés
 16. Aliz, szerintem kaptok ti is pénteken.Most már oda is eljut, ahogy nézegettem az időjárás jelentést. Ha nem is ennyi, mint itt van.
  Vigyázz magadra, csak óvatosan. Én is!:-)

  VálaszTörlés
 17. Sajnos detto(már a szénhidráttal való működés)

  VálaszTörlés
 18. péntek van, és -egyelőre még csak esik az eső,nagyon, mintha nem is tél lenne!itt mindig más az időjárás!

  VálaszTörlés
 19. A nagy hóról eszembe jutott: Kb 10 évvel ezelőtt, amikor először akartam menni sielni, a nagy hó miatt maradt el a sítúránk! Röhej!!:)) Annyi hó esett, hogy megbénult a közlekedés!

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu