2013. január 7., hétfő

Betegség ( is)


Van mindig olyan kívánságom, hogy legyek ott, ha kellek. Úgy látszik sikerül, bizonyára nagyon mélyről jöhet ez a kérés.
Anyu vasárnap délelőtt mélyvénás trombózissal kórházba került még időben, azóta bevittem mindent neki, ami kell, elrendeztem a fiókjait, polcait, megbeszéltük a feladataim, mit kell intéznem helyette a héten, mit vigyek még be, kezelőorvossal is beszéltem. Ma is be tudtam már menni hozzá a hiányzó dolgokkal, egy kis plusz élelemmel. Mosnivalót pedig most rendezi a mosógép.
Ilyenkor egyébként jó az is, hogy rábeszéltem anyusomat a mobiltelefon használatára, ami idős korban nem is olyan könnyű, de végül is hasznos, és már örül is neki.
Mellesleg megjegyzem a lábujjam vagy eltörött vagy sem, már nem is érdekel. Orvostól érdeklődve megerősítést nyert, hogy ugyanazt teszik a "csak" sérült ujjal is, mint a töröttel. A másik ujjhoz rögzíteni ragtapasszal, és valami jóféle kenőcs is jöhet neki, ami zúzódás kezelésére jó.
Ezeket csináltam úgyis csütörtök óta vele az internetről kiokosítva magam. Olyan szépen bicegek vele a célok felé, hogy ihaj!:-) Csak ne fájna annyira!
Karácsonyfát majd ma este vagy holnap szedem le, tegnap már nem volt hozzá kedvem munkahely után, nappal pedig időm.
Ma pedig erre ébredtünk:30 megjegyzés:

 1. Gondolom, nehéz lehet csizmát húzni, ilyen hóban gyalogolni! De te, úgy hiszem, ilyen "csekélységek" miatt nem hanyagolod el a feladataidat!
  Gondolatban veled vagyok, ha ez nem is lendít sokat a nehézségeken!

  VálaszTörlés
 2. Ó. Az előző postod megnyugtatóbb volt! Gyógyulást mindkettőtöknek ismeretlenül is!

  VálaszTörlés
 3. Alessia, történnek dolgok, még az a szerencse, hogy nem kicsinyeltük le a anyu "lábfájását"!
  Már azon is nevettünk, hogy ha anyu kórházban van, akkor valami kínom nekem is van. Legutóbb is így volt.Nehogy már egyszerű legyen!:-)
  Köszönöm a jókívánságod, nagyon jól esett.

  VálaszTörlés
 4. Flora, nem könnyű, de ha " feladat" van, akkor nagyon tudom tenni!:-)))
  Szegény anyut is zavarja, hogy bicegve, elég rendesen felmálházva megérkezem hozzá.Én viszont így vagyok nyugodt, és nem is lehet nem megtenni.
  Kérdés:
  Na, mikor rúg bele a fájós ujjacskájával az ember ( ha nem is nagyon!) a heverő végébe?:-D
  Természetesen ma reggel. Máskor persze észre sem venném, bezzeg most! Még szerencse, hogy éjszakára is rögzítettem ragtapasszal a jó ujjamhoz, így elég jól megúsztam a rúgást, de hirtelen levegőt sem kaptam.
  A hó viszont szép, de már latyakos.
  Köszönöm a gondolatban velem levést.

  VálaszTörlés
 5. Fekete nadálytő kenőcst próbáld ki, én egy kosár fával estem el, a térdem odalett, ez szépen lehúzta, s a fájdalmat is leszedte a hétvége alatt.Jobbulást anyukádnak. Apám mobiltelefonja a szekrényen lóg, ott látja, ha hívják. Erre már semmit nem szóltem, felesleges.

  VálaszTörlés
 6. Holdgyöngy, nagyon nagy volt az ellenállása anyunak a mobiltelefonnal kapcsolatban.Aztán kész tények elé állítottam. Nagyon jól kezeli a dolgot, vele van, ha kell, nem lóg feleslegesen sehol!:-)))
  Olvastam én is a fekete nadálytőről, most, hogy utána néztem a dolgoknak.Köszönöm a te ajánlásod is. Még nem vettem, most vehettem volna, talán a kórház gyógyszertárában lett volna, de elfelejtettem.Van itthon úgynevezett "Lóbalzsam"-om, a doki azt mondta az is jó.
  Neked is gyógyulást! Egy kosár fával térdre esni? Uhhh!

  VálaszTörlés
 7. A hagyományos gyógymód. Van, akinek nagyobb szüksége van a törődésre.
  Anyukádnak gyors felépülést, maradéktalan gyógyulást! (Aztán szépen tessék szurkálni, lazán összecsippentett hasi bőrbe.) Neked valóban a fekete nadálytő sokat tud segíteni - a fájdalmon nem, azon csak az idő. Az időjárás is segít, fokozódni. De a lóbalzsam se rossz.

  VálaszTörlés
 8. Stali, amint lesz időm veszek. Most már csak arra van, hogy bemenjek a munkahelyemre!:-)
  Most megkapja az említett injekciót a kórházban, utána majd én vagy ő, ha itthon lesz. Nekem is volt benne részem műtét után. Elég könnyen beadtam magamnak is, és nem is fáj szinte egyáltalán.
  Jókívánságodért neked is köszönet.

  VálaszTörlés
 9. Egyébként szerintem eltörött az ujjam, mert olyan szépen " recsegett"!!!, mikor kicsit odébb toltam ragtapaszozás közben.:-D
  Jujujuj!
  A dagadást, lilulást majd borogatom is, ha lesz rá időm.Most negyed órám van a munkába indulásig. Nagyon vigyázok, hogy a buszon rá ne lépjen valaki.

  VálaszTörlés
 10. Piszokul tud fájni a zúzott,vagy törött kis lábujj.Nekem is sikerült kb.3x.Sokára gyógyul.Kend be fekete nadálytő kenőccsel és bugyoláld be éjjelre.
  Én is úgy vagyok nyugodt,ha a szeretteimet,ha beteg valaki,ellátom akármi áron is.Megértelek.Szép a hó nagyon,felénk már semmi.

  VálaszTörlés
 11. Szeretettek gondolok rátok, gyógyulást kívánok Neked is, Anyukádnak is, vigyázzatok magatokra...

  VálaszTörlés
 12. Jobbulást mindkettőtöknek!

  VálaszTörlés
 13. Lehet, hogy így próbálod levenni Anyusod válláról a fájdalmat, hogy átvállalod? Kívánom, hogy mielőbb gyógyuljatok meg és még sokat örömködjetek a közösen megélt szép dolgaitokon!

  VálaszTörlés
 14. Először ugyan Boldog Új Évet kívánok, azért ha lehet ne ilyen folytatással. A törött lábujj érdekes dolog, így is, úgy is fáj. Megtapasztaltam már én is.
  Gyógyulást neked és az anyunak is.
  Szép hó van felétek, nálunk semmi, idáig megint nem ért el!

  VálaszTörlés
 15. én is gyógyulást kivánok Anyukádnak!
  a lábujjtörés csak eleinte tud nagyon fájni, borogatni azért kellene,de magától rendbe szokott jönni , nekem is,(többször is volt ilyenem), persze télen nehezebb rá olyan lábbelit húzni, ami nem nyomja, ugye?

  VálaszTörlés
 16. Mielőbbi teljes felépülést kívánok Édesanyádnak meg persze Neked is!!

  VálaszTörlés
 17. Gyógyúlást kívánok Neked is (a lábujjadnak) és Édesanyádnak is, minél hamarabb...

  Hatalmas hó lett nálatok ma reggelre. Lehet ha jön felénk is belőle?

  Az én jobb kezem gyűrűsujja is hasonló sérűlést szenvedett ma...nem hiszem, hogy el lenne törve, mert mozgatni tudom...de rettenetesen fáj....ma amikor megütöttem, kb. fél órát jegeltem a kint megfagyott hóval...és már leapadt a dagadás...

  Üdv. és minden jót Nektek.
  Piroska

  VálaszTörlés
 18. Köszönöm, hogy bátorító szavakat kapunk tőletek. Egyébként a nagylábujjam melletti ujjamról van szó.Anyu fegyelmezett, én is, várjuk, hogy jobb legyen.
  Csak akkor vagyok nyugodt én is, ha megteszem a tőlem telhetőt.

  VálaszTörlés
 19. A fekete nadálytő valóban jó választás lenne. A mesékben ezt a füvet nevezik: " forrasztófűnek" :)
  Szeretettel kívánok Mindkettőtőknek mielőbbi gyógyulást!

  VálaszTörlés
 20. Holnap mindenképpen veszek fekete nadálytő kenőcsöt, annyira rábeszéltetek!:-)
  Gondolom gyógyszertárban is van, mert az van közelebb hozzám, nem a gyógynövény bolt.
  Forrasztófű? Ez kell nekem!!! Köszönöm.

  VálaszTörlés
 21. Erőt a feladatokhoz, fájdalmatlan lépegetést a gyógyulás felé, jobbulást, mielőbbi gyógyulást édesanyádnak, és neked is !

  VálaszTörlés
 22. itt lapozok már előre s hátra, de nem lelem, hogy zúztad el a lábujjadat (bár el se mond, szinte látom, brrr
  én a kádból kiszállva szoktam belerúgni nehéz és éles tárgyakba, attól jól feketedek én is,csak meztilláb az igazi, bakkancsban nem annyira ízes

  kérlek, hogy ne recsegtesd, és vigyázz, hogy szépen forrjon össze

  édesanyádnak szorítok, gyógyulást

  és javaslom, itt legyen is vége a bajoknak ezévre

  VálaszTörlés
 23. Katalin, egy kommentben írtam talán le, hogy belerúgtam a fotelba a sötét szobában. A karácsonyfa miatt máshonnan néztem TV-t, és elhúztam kicsit a fotelt a szent cél érdekében, és megfelejtkeztem, hogy a fotel ott van!
  Mentem ki a sötét szobából papucs nélkül nagy vagányul és durr! Akkor oltottam el a karácsonyfa égőit még szerda este, és sötét lett a szobában.
  A "recsegtetés" akkor van, amikor sebtapasszal rögzítem. Kicsit meg kell hajlítanom akkor, és hallom azt a jó kis hangot.:-)Persze rögtön abbahagyom mert akkor egy hirtelen fájdalom jön.
  Most már kifinomult ez a mozdulat is, és talán forrt is össze valamit.
  Olyan libabőrt okozó hangocska!:-)
  A mezítlábas fürdőszobai rugdosásod sem lehet semmi! Jaj!
  Jozseva, Katalin, köszönöm!

  VálaszTörlés
 24. Mielőbbi gyógyulást Anyukádnak és neked is! :)))

  VálaszTörlés
 25. Gyors felépülést kívánok Anyukádnak és Neked !!!

  VálaszTörlés
 26. Gyógyulást édesanyádnak, sok türelmet Neked!

  VálaszTörlés
 27. Szép estét!

  Nyugalmat, türelmet, gyógyulást!

  VálaszTörlés
 28. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy tél van, a vastag téli cipő talán jobban tartja a törött lábujjat, mint valami lenge nyári.
  Anyukádnak is és Neked is jobbulást kívánok!
  Erzsi

  VálaszTörlés
 29. Köszönöm a jókívánságokat újra!
  Van fekete nadálytő kenőcsöm, beindult a kenegetés.
  Kriszta, Almameter, nem sűrűn írtok, ezért külön köszönet, hogy szóltatok.

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu