2011. október 4., kedd

Fapadon



Sarródon a Fertő-Hanság Nemzeti Park egy viharvert fapadján ért el a vágyott, kellemes kilazulás vasárnap délután.
Végigfeküdtem rajta, Matula bácsi is eszembe jutott egy nádtetős kunyhót látva.
Előtte megnéztük az unott méltósággal közelünkben heverésző szürkemarhákat. Az állatok nézegetése, néha vágyott ösztönélete mindig ellazít. Leginkább akkor, mikor már elegem van a listámon felsoroltak pipálgatásából, és környezetemben lévő helyzetek tőlem elvárt rendezéséből.
Egy darabig beszélgettünk, aztán már azt sem.



13 megjegyzés:

  1. Évikém! A kunyhóról nekem is Matulabácsi jutott eszembe. Látod ez az igazi kikapcsolódás, pihenés. Ez kellett most Nektek.

    VálaszTörlés
  2. Zsókám! Ott volt az a roggyant ház is a csatorna partján, amire te is mindig emlékszel, ha a képeim látod. Én pedig rág gondolok, ha azt a házat látom!:-)

    VálaszTörlés
  3. Amit a pillanat ott Neked megadott az most olvasás közben a Hortobágy képeit hozta elő, mint egy emlékkút akarom mondani Gyökérkút, Ohat-Pusztakócs, Egyek, Tiszafüred és a puszta táj ahol a madár jár.

    VálaszTörlés
  4. Szép napot!
    Ó! Ez lemaradt, de nem szándékosan. Merthogy már annyira hozzászoktam, hozzászoktunk, hogy mindennap szép.

    VálaszTörlés
  5. Évekig emlegetni fogjuk az idei meseszép fényeivel a napjainkat.
    Matula bácsi padja. Ez a mese is már csak egy bizonyos korosztálynak mesél. A lápról az élővilágról, az életről magáról. Szerettem nézni a róla készült filmet.

    VálaszTörlés
  6. Még csak annyit, hogy Bánhidit Matula bácsi szerepében szerettem a legjobban. Bár számomra a Keménykalap és Krumliorrban is emlékezeteset alakított.

    VálaszTörlés
  7. de jó képek
    (már megint) tiszta sallangmentes, és nagyon bensőséges:
    ilyet utoljára fiatalasszonykoromban láttam, amikor apósomékkal kimentünk a közeli Hortobágyra Tiszacsegéről, ( Óhat-Pusztakócsról:))))
    annyira jó ilyen nagy térségben elmerülni a napsugaraiban, és csukott szemmel hallgatni a csendet

    VálaszTörlés
  8. mintha tompulnának a fények... (az én képeimen is...)attól még szép, érzékelni kellemesebb, nyugtatóbb is!:)

    VálaszTörlés
  9. Neked is szép napot,Balkezes! Hortobágy nekem is eszembe jutott. Ez is Alföld, csak Kisalföld!:-)Szép emlékeim vannak a Hortobágyról is, mint neked.
    Györgyi, tényleg szép és hosszú az őszünk. Egészen tart mindez péntekig. Utána új élmények jönnek.A Tüskevárat nagyon szívesen néztem, része volt TV-s élményeimnek.
    Katalin, ahogy olvasom hasonló élményeid voltak a Hortobággyal kapcsolatban, mint Balkezes Tibornak.:-) Még a helyek is egyeznek.
    Ilyen helyeken tudok igazán pihenni. Városnézéseket is szeretem, de az más kikapcsolódást nyújt. Nekem most erre a csendre volt szükségem, ami Sarródon várt.
    Alíz, igen tompulnak a fények.Valami érezhető volt belőle szombaton is, de napról napra erősebb.Én az erős fényt nem szeretem, számomra is kellemesebb a mostani.Várom a pénteken érkező őszt!

    VálaszTörlés
  10. Szép az a terjőke kígyószisz a képeden :)

    VálaszTörlés
  11. galagonya!
    Hogy te miket tudsz!:-)))

    VálaszTörlés
  12. Szép estét!
    Napi sétát, kimozdulást, meg mindent, aki, ami boldoggá tesz.:) Így visszanézve elég régen jártam itt a bejegyzéseimet nézve. Voltam viszont szüleimnél, találkoztam testvéreimmel többször mostanában. Láttam azt a nagy-nagy síkvidéket, ahol régen sokat jártam. Láttam az erdőt, amit még általános iskolás koromban tanárainkkal és az állami gazdaság embereivel Bakóhátnál ültettünk, miközben Öcsém Balmazújváros és Nagyhegyesen át vitt autóján Hajdúszoboszlóra. Időt spórolt ezáltal Nekem, hogy az utolsó vonattal éjfélre Sopronba lehessek.

    VálaszTörlés
  13. Egyszer csak újra itt vagy! Ez a lényeg!
    Gondolom, hogy jó volt neked otthon, sok emlék előkerült.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu