2011. március 2., szerda

Szerzemény

Teavíz gőze
ábrákat formálgat az
ablaküvegre.

( Horváth Ödön haikuja)






Tegnap ennek  a kerámia teáskannának nem tudtam ellenállni egy kreatív boltban. Gondolom, hogy még ki kellene dekorálni, de nekem így jó lesz fehéren, helyesebben fakó tojáshéjszínűen. Éppen így tetszik.
Odatettem egy mécsest, hogy látszódjon a  mérete.
Csuroghat a citromlé a leforrázott teába ivás előtt...Jó lesz!


Használatban:



14 megjegyzés:

  1. Így a legjobb valóban, egyszerűen, elegánsan :)
    Egy pillanatra elképzeltem egy Hello Kitty matricát az oldalán... Brrrrr..... :))))))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon helyes és praktikus:)))

    VálaszTörlés
  3. Fokozom! Hello Kittys bögre Éva kezében!!:) Félre a tréfát, nagyon szép!! Így, majdnem fehéren! Olyan jó, kézbesimulós bögre! Használd egészséggel!

    VálaszTörlés
  4. Trendo, gondoltam rád, mikor leírtam a 'kreatív boltot' a bejegyzésembe, de akkor is eszembe jutottál, mikor beléptem oda. Tudom a véleményed.:-)Eszembe jutott, ha látnál!:-)))De nekem nincs ellenemre a bolt, látod, hogy mik vannak ott.Ha ügyesebb lennék talán alkotnék is többet.
    A Hello Kitty-ig nem szárnyalt a fantáziám...
    Van itthon egyébként macis és bohócos bögrém, de nem én csináltam. Kakót inni nagyon jó belőlük.
    Nefelejcs mintás és mindenféle a fehéreken kívül.

    VálaszTörlés
  5. Csillagos, egy darab volt még belőle. Le is csaptam rá!

    VálaszTörlés
  6. Tipitá, nem bögre hanem forrázó, kiöntő kanna, vagy minek is hívjam. Kb. 2 bögrényi tea megy bele.Viszont simítani, tápatasztani az ujjaim fázós kézzel éppen jó valóban.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép egyszerű teáskannád van. Szeretem a teázás körüli szépségeket. Ez egy igazi Éva kanna! :) Szép és praktikus. Azaz tökéletes. Pont illik a mai nap hangulatához. Ma mindennél kellemesebb tud lenni, egy finom meleg tea. Jó teázást!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon klassz így natúran!
    remélem hozzájárul, hogy hamarabb meggyógyulj!
    Milyen teát iszol;)?

    VálaszTörlés
  9. Györgyi, hányszor megfogadtam, hogy már nem veszek semmit a teázáshoz sem, máshoz sem. Aztán tessék, itt van! Meg sem fogadom. De hova teszem őket?:-)

    VálaszTörlés
  10. M, most éppen előnyben részesítem a zöld teát. Diétázom, egyfajta fogyókúra, és olvastam, hogy a zöld tea gyorsítja az anyagcserét. Szeretem is egyébként. Pár csepp citrom kifejezetten illik bele az én ízlésem szerint.
    Hogy általában milyen teát iszom?Nagyon sokféle van itthon. Egy ideje hanyagolom az aromásított gyömölcsteákat,pedig még van itthon belőlük, és közelítek a gyógyteák felé: Hárs, csipkebogyó, csalán. Kamilla, csak ha nagyon muszáj, de el kell ismerni, hogy hasznos mézzel, citrommal betegség esetén. A rooibos is teszik. Most éppen egy Afrika álma( African dream feliratú)mézes rooibosom van.
    Teaboltban is veszek néha teát, hogy ne csak filteres legyen itthon. Vérnarancs van jelenleg a polcon a Teaházban vettből.
    A klasszikusok közül pedig Earl grey.

    VálaszTörlés
  11. Tényleg elkerülte a figyelmemet a kiöntője. Nekem ugyanis vannak ilyen nagy bögréim. Szóval, biztos nagyon jó kézbe fogni!

    VálaszTörlés
  12. Tipitá, semmi gond, van úgy, hogy az ember elnéz valamit. Egyébkét valóban vannak ehhez hasonló nagy, hasas bögrék, kézmelegítős átfogásra. Éppen körüléri az ember tenyere az ujjaival.
    A japánok teázása arra is jó, hogy kezüket melegítség vele. Nem nagyon fűtik a lakásokat, mert télen sincs annyira hideg a szigetországban.A melegedés egyik formája ott is a teázás. Ki is alakult a kultusza (sok más okból is). Utána kellene néznem az ottani teázási szokásoknak bővebben.

    VálaszTörlés
  13. A japánok teázásában minden pici. A kanna is egykezes és a csésze is. Hangulatos, praktikus benne minden. Szeretik a zöld teákat, kevés aromás teát isznak. A porcelán csészéik általában fehér alapúak és a cseresznyevirág gyakori motívum rajtuk. Hirtelenjében enyi jutott eszembe a japán teázási szokásokról.
    Hajdan nagyon sokat kutattam a japán szokásokat és kultúrát. Lenyűgözött az életük. Ma ugyan halványult az érdeklődésem irántuk, de még mindig szeretem a világukat. A japán filmek hangulata elgondolkoztatnak és megnyugtatnak. Haikuik pedig szépséggel töltik meg a lelkemet.
    Bocs a locsogásért.

    VálaszTörlés
  14. Nem kell elnézést kérned a "locsogásért".Minél többet írunk, több információt osztunk meg, beszélgetünk, annál jobb.
    Én is tanulmáényoztam valamikor a japán művészetet. A teázást nem, pedig az is az.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu