„…Mennyi ragyogás! Aszkétikusan visszafogott
színek zenéjében micsoda szólam!
Üveghomályú téli reggeleken
mosoly reflektora süt így a nők szeméből…”
( Rákos Sándor: Aranyeső- részlet)
Tavasz van és meleg. Sárgul, zöldül a környezetem.
A fenti képek ma készültek az utcán!
A fenti képek ma készültek az utcán!
Már nem csak benn kell dédelgetni vízben az ágakat, hogy idő előtt virágot bontsanak.
Délelőtt piacon voltam. Vonz a zöld ételben is.Tele volt a piac medvehagymával, vettem belőle. Ha látok valahol, saját kezemmel is szedek. Van itthon snidling is.
Tényleg bújnak elő a színek a természetben, szép sárgára találtál, mint a napfény.
VálaszTörlésMedvehagymáspogácsa?
Vagy salátába megy?
Mondanám, hogy itt nálunk a Mecsek tele van, de talán egy kicsit messze lenne neked.
Szép napot!
Szia! Itt is lenne valahol biztosan a közelben, de most nem mentem messzebbre érte, csak a piacig.Tudom is, hogy hol van, de jó pár km az a 'közel'.
VálaszTörlésSalátába megy!
A mosolygós néni, akitől vettem, azt mondta húshoz szószként is jó, egy kis fejföllel,kefírrel...
Gondolom úgy, ahogy pl. a kaporszószt csináljuk.
Mi most csak így nyersen salátát bolondítva kérjük.:-)
Ó, nálunk még nincs ilyen aranyeső. Ennyit számít, hogy keletebbre vagyunk! Múlt héten Merci rügyező fáiban gyönyörködtem! De, az udvaron virágzik a százszorszép és az ibolya is!
VálaszTörlésmindjárt kimegyek "a természetbe", körülnézni! :)
VálaszTörlésAlíz, nálatok ott délen, már minden csupa virág és gyönyörű biztosan.Nézz körül, és tudósíts kérlek!:-)
VálaszTörlésKicsit vagyok csak falánk, ebben a szép tavaszban medvehagymás zsíroskenyerekre gondolok. Éva, Te most ne nézz ide :-)))
VálaszTörlésMedvehagyma mindenek felett. És a bontakozó kedves színek. Még a végén elmegyek fotózni ma délután. ;)
VálaszTörlésAlterego, jó is az! Pecsenyezsírosra gondolsz?:-)
VálaszTörlésZé, jöjjön is meg a kedved a fotózáshoz, szeretem a képeidet!
VálaszTörlésJudit Eszter, a medvehagyma pogácsa egy normál pogácsa medvehagymával dúsítva?
VálaszTörlésNálunk a pecsenyezsírt rozsdás -zsírnak hívják. Pontosabban ez az, ami a tepsiben vagy lábosban marad miután leöntöttük a zsírt a húsról! Na ezt én is bevállalnám medvehagymával! Vagy csak simával! Vagy újhagymával!:)))
VálaszTörlésJaj, de finom a rozsdás zsír!:-)
VálaszTörlés