2011. március 29., kedd

Olvasok


Kezembe akadt ez a könyv, Sebestyén Balázsnak egy interjúkötete, és tetszik.
Azon gondolkoztam, vajon mennyit árthat  a TV egy-egy ott dolgozó embernek. Ha nem olvasok bele  a könytárban a könyvbe, akkor talán azt hittem volna , hogy egy felszínes írással van dolgom. Mivel interjúkötet, természetesen a beszélgető alanyok is fontosak. Megadhatják egy könyv értékét. Ha a interjút készítő ki tudja belőlük hozni, ami iránt az olvasó érdeklődhet, akkor nyert ügyünk van. Ha egymásra talál a kérdező és a válaszoló.
Lehet, hogy használ a médiában szereplőknek a körülöttük zajló felszínesség, felhajtás, melyben ők is benne vannak, és csinálják is.(?) Talán egyszer jön a  csömör, és máskép látják a világot, értékek után kutatnak. Vágynak az ellenkezőjére az eddigieknek.
Ez sem újdonság. Meg kell tapasztalunk valamit, hogy eljussunk az ellenkezőjéhez, hogy értékelni tudjuk kellőképpen.
Azt azért tudom, hogy ehhez is fogékony alany kell. Nem  ébred fel ez az érzés minden médiaszereplőben. Nem fogalmazódik meg, hogy vágynak a botránymentes hírekre, az egyszerű, tiszta emberi érzésekre és megfogalmazásukra. Hogy lássanak, tanuljanak, kérdezzenek, válaszoljanak nekik, és egyszer ők is válaszoljanak valakinek.
A könyvben 7 interjú van.

8 megjegyzés:

  1. Jó, hogy belekukkantottál a könyvbe,és ajánlottad.
    Valószínű én kezembe se vettem volna, mert a bulvárból így is elég, még sok is!
    Néha hamar ítélünk!
    Ha elolvastad, majd véleményezd!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az ajánlást!
    Beleolvasva a kiragadott részekbe kedvet kaptam az elolvasásához.

    VálaszTörlés
  3. Bennem is az előítélet dolgozott, mikor kézbe vettem. Aztán valahol kinyitottam, aztán még valahol, és úgy döntöttem elolvasom, már majdnem befejeztem.
    Miért írtam róla? Éppen azért mert bizony néha előítélettel viseltetünk hasonló emberekkel szemben.Nem tudom százalékos arányban vajon mennyien vannak azok, akikkel kapcsolatban nem igazolódna a negatív vélemény. De esélyt adhatunk. Legalább azt kell felülvizsgálnunk, hogy jogos-e a véleményünk.
    Amúgy a bulvárból elég, nagyon is elég!

    VálaszTörlés
  4. Néha, egy-egy villanásra látni lehetett, hogy van esze. Viszont nem ezért fizetik, hordania kell az álarcot. Amikor valamelyik kviz-játékos orbitális butaságot mondott, vagy olyasmit nem tudott, amit nagyon illett volna, nos, akkor villant fel egy-egy mosoly, amely inkább gúnyos volt mint vidám.

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Koszonom, hogy csatoltal, reggel en is Teged, most meg jol korulneztem Nalad, es csupa szep..a kepek, a versek, az irasok.:)

    Szep szerdat kivanok!

    VálaszTörlés
  6. Altrego, sok kérdés merül fel bennem. Vajon tényleg ekkora az igény a bohóckodásra, hogy erre kényszerül az is, aki egyébként nem tenné?
    Aztán ott a kérdés, miért teszi, ha valaki valójában nem ilyen? Tudom, tudom megélhetés, és valahol biztosan élvezik is, mert senki nem lehet a kamerák elé hajtani, hogy mindenképpen ezt a műfajt csinálja. Ki tudja mi minden ok van még, amit csak ő tudhat.
    Számukra is van egy felismerés pillanata. Sebestyén Balázsnak egy már eljött, ahogy írja is. Elkezdett mást is csinálni, pl. ennek a könyvnek az írása.Biztosan van még, amiről nem is tudok.
    Aztán biztosan jönnek még felismerések a celebek életében, mert már ő is az. Azzá tette önmagát, azzá tette a közönség.Ír a TV-s világban megtett útjáról is a könyvben, ha nem is mélyen, de felvázolja az utat, ahogy eljutott eddig a könyvig.
    Van akinél felismerés sem jön!

    VálaszTörlés
  7. Ágnes, üdvözöllek a blogomban. Úgy érzem, szívesen fogom olvasni a gondolataid, ezért jelöltelek be.
    Szép napot kívánok!

    VálaszTörlés
  8. Ilyenkor eszembe jut, hogy én sem vagyok előítélet mentes olykor. Pedig, de nem szeretem. Dolgozom az ügyön...

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu