2011. március 26., szombat

A medvehagyma újabb dícsérete - Reggelink


Egyszer dícsértetett, mikor megvettem, egyszer mikor ettük. Ezúttal reggelire magos, teljeskiőrlésű kenyérrel. Az ott alatta light Mozzarella sajt( Mert hogy az egyik legkevésbé hízlaló sajt.)
Idézem Zé-t, vagyis az előző bejegyzésemhez írt kommentjét:

"Medvehagyma mindenek felett.":-)

Nem idézem a többiek dícsérő, vágyakozó gondolatait, de örömmel ideképzeljük, ugye? :-)



Jó étvágyat, ha valaki medvehagymát eszik mostanában!

12 megjegyzés:

  1. Itt nálunk most van a szezonja. Tele van vele az erdő, hihetetlen fokhagyma illat van arra, az ember szinte megkivánja hozzá a vajas kenyeret.:) Sajnos még nem jutottam el odáig, hogy elmenjek szedni, de remélem megvár és egy hét múlva már eltudunk menni hármasban.

    VálaszTörlés
  2. Mindig őszintén elámulok, milyen hihetetlen marketingérték és üzleti potenciál van a "női" magazinokban, beleértve a blogszférát is. Ami termék, szolgáltatás, eszme, rögeszme oda bekerül, az járványként söpör át a világon :) Így csinált "karriert" számos gyógynövény, kúra, táplálékkiegészítő stb. amik mind-mind ismertek voltak hosszú ideje, ám a kutya se törődött velük, míg a blogok, női magazinok fel nem kapták.
    Mindez nem kritika részemről, csak megfigyelés :) Hiszen jó és rossz dolgok egyaránt divatba jöttek így.

    VálaszTörlés
  3. most szedtünk egy nagy kosárral, befaltam egy csomót :o)

    VálaszTörlés
  4. Kovtama, szerintem is az lesz a lejkobb, ha hármasban mentek el. Nagy élmény lesz, végre együtt!

    VálaszTörlés
  5. Zazélea, váljon egészségetekre!:-)

    VálaszTörlés
  6. Trendo, biztosan úgy van, ahogy mondod. Van mindnyájunknak tapasztalata ezen a téren.Engem a medvehagyma üzleti része nem érdekel. :-)
    Finom, és ezt az élményt akartam megosztani a többiekkel, és blogos társaim viszont.
    Életemben először egy hideg, esős napon, átázva, fáradtan forró medvehagyma krémlevest ettem egy osztrák étteremben. Jó esett, visszatért belém a lélek utána.Ez az első élmény.
    Most örülök, hogy a kenyeremre is került belőle.
    Vannak felkapott dolgok, lesznek is.
    Én úgy vagyok vele, ha valamit nagyon akarnak népszerűsíteni, csak azért is ellenállok!:-)
    Mikor elmúlt a hullám, akkor esetleg utólag megnézem, megkóstolom mi is lehett az, ami annyi embert fogva tartott.

    VálaszTörlés
  7. hmmmmm, micsoda kenyér, micsoda illata lehet. Szerintem nincs jobb a friss vajas kenyérnél hagymával, legyen az a medvéé akár:)

    Nem összetévesztendő a gyöngyvirág levelével, vigyázat, nagyon hasonló!!!

    VálaszTörlés
  8. Ciripbogár!
    Igen, elég sokszor hallottam már róla, hogy gyöngyvirág levelét ették medvehegyma helyett, és bizony az nem kifejezettem használ az egészségnek.

    VálaszTörlés
  9. Drága Éva! Bejegyzésed hatása nem maradt el: ma délután egy kosárnyi medvehagymalevelet szedtünk! Valahogy időzavarban voltam, mert azt hittem, idén még nem jött el a medvehagyma ideje. De elolvastam írásodat, és világosság gyúlt nálam - itt az idő, irány a Mecsek:) Köszönöm a bejegyzést, az étvágygerjesztő fotóidat!

    VálaszTörlés
  10. Dorka, örülök, hogy felpakoltatok belőle. Éppen ma volt az egyik Híradóban, hogy beindult a szezonja.
    Jó étvágyat!

    VálaszTörlés
  11. Tegnap este láttam a tv-ben, hogy a Mecsekben kosárszámra szedik a medvehagymát!

    VálaszTörlés
  12. Tipitá, én is láttam! Gondoltam is ránk, hogy mennyit beszéltünk róla. :-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu