2011. március 18., péntek

Csipkém

Ha a Tavasz öleli a kerteket,
s ígér künn dús aratást;
Ha a szemed örül ahogy lát lebegő
virágszirom-havazást;
Ha zápor s napfény zuhog, s frissít
csipkefinom levegőt-
Én ittmaradok, sehova se megyek,
nekem ez szép itt, e föld!


( Tolkien)





Legutóbb a bolhapiacon kb. 3 cm széles másfél méter csipkecsíkot vettem. Mert szép, mert nőies, mert nem lehetett otthagyni. Fehérnemű  finomítására vagy kissé feldúsítására szánom, hogy a bennem lévő, most mintha kissé szunnyadó nőt erősítsem.:-)
Vagy csak úgy nézegetem egy darabig, és majd kialakul...

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ez a csipke. A párna amin a könyvet fényképeztem csipke terítőből készült, a csipkét mamám csinálta. Én pedig a párnát belőle.:) Szeretem ezeket habos babos, csipkés, vintage-os dolgokat.

    VálaszTörlés
  2. Felfigyeltem arra a csikére nálad a könyv alatt.Külön érték, hogy a mama csinálta.
    Valamikor kifejezetten kerültem a csipkéket.Az utóbbi években(évek múlása, öregedés?), kifejezettem vágyom rájuk.

    VálaszTörlés
  3. Lehet, az évek hozzák, egy ideje magam is csipkemániás lettem. Pár hete a mi bolhapiacunkon vettem egy nagy zacskónyit párszáz forintért, ezeket pasztell árnyalatúra fogom festeni. Aztán majd csak jön az ihlet, hogyan tovább velük....De a legnagyobb kincsek, Manyi csipkéi:) Sokat horgolt. Nagy ünnepeken a nagy terítővel terítek, a piciket meg őrzőm::)) Szép napot Neked!

    VálaszTörlés
  4. Hú, nagyon szép! Én is elfogadnám, kiváló szkrep-alapanyag! :) Imádom a csipkéket! Van egy régi öt literes üvegem, abban tartom őket. Van új, de vannak a nagyanyám által készítettek is.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! Esernyővel, bevásárló táskákkal felpakolva, vizes ruhájú emberekkel, még vizesebb esernyőkkel telített busszal hazaértem az orvostól.
    Itthon meleg van, és száraz minden, és ma már kell kimozdulnom. Azért ugye elképzelitek, hogy most jó!:-)Fürdőszaba, tea vagy kávé jön, és egy könyvvel elvonulok. Az is lehet, hogy elalszom.
    Csipke? Nagyon öregesnek tartottam régen, el nem tudtam képzelni, hogy lesz saját is. Bizony, van a hangulat sarkokban.Így hívok egy -egy polcot, zugot a lakásban, ahol a béke szigete van egy régi képpel, csipkével, emlékkel, virággal, gyertyával, mécsessel.
    Dorka! Manyi csipkéi? Micsoda kincs. A te ötleteiddel, kézügyességeddel ihletes időben különösen szép dolgok lesznek belőlük.
    Tipitá, most kerülnek elő a nagyanyák kincsei.Akinek nem kell továbbadja, vevő mindig van rá a bolhapiacon is. Jó ez így, nem tűnik el valahol a süllyesztőben.Olyan helyre kerülnek, ahol megbecsülik őket.
    Még akár szkrep-anyag is lehet belőlük.
    Minden jót kívánok a látogatóimnak!Hosszú hétvége után rövid hétvége, de ezt úgyis tudtuk.

    VálaszTörlés
  6. Érdekes én világ életemben, még fiatalabb, fénykoromban is:) mindig a régi dolgokra vágytam. A régi házakra, a régi eszközökre, a régi illatokra amikor belépsz nagymamád házába.....sosem vonzott az új, a modern a nem is tudom. Csak az olyan dolgok, amik már ki tudja hány életen vonult végig. Hmhm. Lehet koravén voltam már gyerekkoromban is.:):):)

    VálaszTörlés
  7. Kovtama!
    Talán én is így voltam vele, csak nem tudatosodott bennem, hogy szeretem.Természetes volt nagymamám házában például.Utána kiléptem abból a látványból,érzésből, és most csak visszatérek.
    Most már leginkább azok a tárgyak érdekelnek, melyek sokakat szolgáltak, emlékek kötődnek hozzá. Minek is magyarázom, hiszen úgyis tudod...

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu