2011. március 13., vasárnap

Befogadtam


Utcánkban a tavaly decemberben abbahagyott gázvezeték felújítást újra elkezdték. Eredménye, - vagy írjam inkább úgy, hogy a- következménye az, hogy újra dolgoznak a gépek, egyre mélyülnek az árkok. Nem éppen rendezett a környezet emiatt, bokrokat vágnak ki, vagy tépáznak meg, pedig látom, hogy igyekeznek elkerülni is őket. Nem mindig sikerül.
Pénteken erre a sorsra jutott egy elszáradt virágú hortenzia bokor. Letört néhány ága. Zörgette, görgette a szél, aztán felvettem a virágot.
Akkor indultam boltba, bankba,postára, ide-oda. Amúgy nem nagyon hiányzott, hogy rá is legyen gondom, összelapítva sem akartam hazahozni.
Betettem mégis egy táskába, abba, amibe vásárolni szándékoztam, és hurcoltam a zörgő, törékeny virágot mindenhova. Eszembe jutott néha, hogy össze ne törjem, ígyekeztem óvatosan kezelni a kis szerzeményt. A boltban persze kellett vennem egy másik táskát, mert nem volt hova pakolnom  a vásárolt árut a hortenzia miatt.
Itthon beletettem egy üvegbe, és most örülök neki.
Nem a nagy megmentő szerepében akarok díszelegni, de úgy érzem hálás, hogy otthonra lelt. Én sem bánom. Sőt!
Én kutyát, macskát befogadni nem tudok, de azért vannak más ötleteim, hogy miket lehet még megmenteni...:-)))

6 megjegyzés:

  1. Biztos vagyok benne, hogy Hortensia meghálálja majd mentőakciódat és meggyökeresedik nálad.

    VálaszTörlés
  2. Én is úgy érzem, hogy megajándékoztad egy otthonnal. Nagyon kedves írás!!

    VálaszTörlés
  3. Trendo, az egy csoda lenne, ha meggyökeresedne, ez pár száradt virágfej az üvegben!;-)))Gyökere nincs itt.
    Ennek ellenére már megvan a hála, szeretem nézegetni. Azt hiszem vágytam is száradt hortenziára a lakásban. Tetszik a színe.

    VálaszTörlés
  4. Tündérlátta, az ilyen történetek elraktározódnak, és arra ösztönöznek, hogy megosszam őket.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kedves kis történet. Könnyen lehet igaza lesz Galagonyának, hogy meggyökerezik, és a ház körül csak lesz egy pici hely ahova beülteted. Egy régi közös ismerősünk járt igy, a tavalyi barkát beletette vizbe, majd gyökeret eresztett és az idén egy nagy bokor lett belőle, igy lett saját barkája. Ami természetesem sokkal kedvesebb neki, mert az saját. De ha a hortenziád még egy darabig ilyen szép lesz, akkor is együtt voltatok nagy boldogságban, tartson ki sokáig. Mindig tudtam, hogy nagy a szived!!!-:)

    VálaszTörlés
  6. Drága Zsókám, de jó, hogy itt vagy!Ez csak egy-két leszakított száraz virágfej, melynek csökevényes szára lóg a levegőben egy üvegben.Van aminek még szára sincs. Ebből gyökerezés biztos nem lesz, de így szárazon is tetszik.
    Egyszer kellene valamit gyökereztetnem.Elbíbelődnék vele, vagy megoldódna magától az ügy.:-)
    A szívem? Azzal nincs gond még se így, se úgy!:-)Csak derekam, gerincem és térdem ne lenne!::)))
    Pussz!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu