2010. június 14., hétfő

Belső kényszer



Mert vannak helyek, ahol meg kell állni! Megálltunk, és utána volt mit szagolgatni az autóban is. Sőt, még mindig megvan itthon egy kis vázában.Hogy itthon is legyen mit szagolgatni.



Most nem vittem túlzásba a virágszedést útközben. De ez a csokor is szép( ugye?), és szintén kibírta hazáig.

5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű világban élsz! És nagyszerűen láttatod. Szeretek idejárni.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Vén! A tied is biztosan szép, közel a természethez. Nem is lehet csúnya, ha keressük az ilyen helyeket vagy eleve olyan helyen élünk. Én nagyon kerestem hétvégén, pedig majdnem elolvadtam a melegben. De erre is majd jó lesz visszaemlékezni a hóban.
    Ha szeretsz idejárni, gyere!

    VálaszTörlés
  3. Most nem is a környék szépségére gondoltam, mert azt ifjúkorom óta szeretem, hanem a Te világodra. Arra, ahogyan látod, éled, ahogy észreveszed a szépet magad körül. Ritka adomány ez. Mert rengetegen vannak, akik látják a fizikai valót, de nem fogják fel annak lányegét. Ők csak formákat, színeket, mozzanatokat látnak.
    A lényeglátás művészi egyéniséget takar.

    VálaszTörlés
  4. Vén, értem!Lehet, hogy szerencsés vagyok? Mert ha nem tanulható, akkor adottság.
    De hiányt is pótolunk vele. Ha valami hiányzik az életünkből, megteremtjük a szépséget magunknak, vagy jobban meglátjuk. Mert kell! Tudatosan is tehetjük, és az már a tanuláshoz áll közel. Meg kell tanulni, hogy utána már csak úgy jöjjön magától.Észrevegyük, ráálljon a szemünk, tegyük,gondolkodás nélkül.
    Éppen tegnap olvastam egy cikket az " Otthon" c. magazinban, és megtetszett:
    "Egy hanyagul ledobott pléd, egy színes képkeret, egy az asztalra helyezett virágcsokor mondandója mind- mind túllép a tárgyakon.
    Ott van mögöttük egy ötlet,, egy mozdulat, egy mosoly, egy ember..."
    (D. Koronyi Ágnes)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem ez adottság is Nálad, meg gondolom teszel is érte eleget. Munka, tanulás nélkül semmiféle adottság nem ér semmit. Így van ez mindennel. Tenni kell rengeteget azért, hogy megértsük a világot, hogy megtanuljunk szeretni, (egyszer egy pap mondta az ifjú párnak az esketéskor, hogy szerelmesnek lenni is akarni kell, de az akarat tettek nélkül csak üres vágy marad)meg kell tanulni meglátni a szépet mindig, mindenhol, mindenben és mindenkiben!
    Szép a világod mondom én!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu