2014. december 8., hétfő

Advent 8.


A gyerekek az internet előtt ülnek, adtam is nekik tanácsot egy múltkori beszélgetésünkkor, hogy mi mindennel foglalhatják még le magukat így advent idején. 
Karácsonyi lapok, apró ajándékok, díszek készítése, egyszerű kis sütemények sütése, díszítése, karácsonyi történetek olvasása ( ezt én is fogok nekik), apró jó cselekedetek, melyek szinte észrevétlenek. Beszéltem a hagyományokról is.
Kicsit unott képpel hallgatott némely diákom, az asztal alatt birizgálták az okostelefonjaikat, de láttam, hogy néha felcsillant a szemük, nehéz fenntartani hosszú távon az érdektelenséget. 
Semmi baj, még érniük kell, volt aki máris érdeklődéssel figyelt, és bekapcsolódott a beszélgetésbe.
Az adventi lehetőségek között van az adventi vásárok látogatása is, tegnap este számomra a helyi, a soproni vásár volt a program, nem számított az eső, sokan voltak az utcákon, sok gyerek is. Adventkor szeretem a sok fényt, az egyre több fényt.
Elmegyek majd velük én is, mert nem adom fel, ki tudja mi válik emlékké vagy élménnyé...:-) 



8 megjegyzés:

  1. Az a szép az esőben, hogy még egyszer annyi fényt látunk a víztükörben. Én tegnap Budapesten jártam, esőben :-)

    VálaszTörlés
  2. Vége a sok esőnek, a több napos dupla csillogásnak! Egyébként tényleg szép!

    VálaszTörlés
  3. Ma elmentem pár gyerekkel a vásárba, konkrétan a kilencedikeseimmel. Ittunk gyerekpuncsot, ettünk pattogatott kukoricát, a lányok táncoltak is, csináltunk képeket, és nagyon jó volt együtt!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép! És a gondolatsor, amivel tökéletesen egyet értek. Mi szépen , türelmesen mutatunk egy irányt. Ők meg lassan megértik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a dolgom, de azt meg kell mondanom, hogy ma azokkal voltam, akik vevők az ilyenre. Van egy masszívan ellenálló csapatom is, akik cinizmussal és elutasítással vannak irányomban is és minden iránt, ami valamit is adhatna nekik, amiből építkezni lehetne.Tudom a ( családi) háttereket, tudom miért ilyenek, de most még változni nem fognak.
      Velük is el akarok menni, már most kínlódom még a gondolattól is( tényleg nagyon nehéz velük), de türelemmel, nyugodtan végigcsinálom.Legalábbis a látszat ez lesz.

      Törlés
  5. Éva, elvihetnél engem is egy soproni sétára, hogy ne üljek annyit az Internet előtt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyere, viszlek! :-)
      Az ottanira nem mész el? Ha erre az a válaszod, hogy egyedül nem szeretnél, akkor elmondom, hogy vasárnap este én is egyedül voltam!

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu