2014. december 11., csütörtök

Advent 11.

Telnek a napok, lassan az adventi időszak is telik, pedig én azt szeretem, mikor még sok nap van előttünk belőle.
Tegnap elmentem azzal a pár gyerekkel is a vásárba, akik kevésbé fogékonyak az ilyenre. Aránylag jól elvoltunk, és ez több, mint amit reméltem.Sikerült vennem ilexet ( magyal), mert piros bogyójára régóta vágytam, tipikusan karácsonyi dekoráció. Egy kordé-féléről árulta valaki az utcán, és mikor megláttam le is cövekeltem, mert eszembe jutott, hogy amire sokat gondolunk, az egyszer csak tényleg ott van előttünk? Egyszerűen bevonzzuk! 
Pár perc múlva valaki meg is kérdezte egy közeli boltban, hogy hol vettem, mert ő is ilyet akar, és én az ablakon át meg is tudtam mutatni a helyet. Már indult is érte. Újabb kérdés bennem: Hozzásegítettem vajon a fent leírt érzéshez?
Amúgy fáradt vagyok, néha rám jön az azonnal elalszom érzés, meg a hiábavalóságé is. Ez utóbbi ahogy jön, úgy megy, hogy néha aztán újra visszatérjen, pedig ezt kellene éreznem:

"Ha kérded, hogy hogy' vagyok, én azt mondom, jól vagyok.
Tényleg, most jól vagyok: Megemeltek az angyalok...”
( Presser Gábor)11 megjegyzés:

 1. nagyon hasonló gondolatok csaponganak bennem is (így hajnalban)
  legyen szép napod

  minden nap csak aznap

  mindenből elegendőd

  VálaszTörlés
 2. Magyal, de jó! legyen szép napod!

  VálaszTörlés
 3. Tényleg olyan hamar telnek ezek az adventi napok...de nem baj, csak legyen tartalmas :)

  VálaszTörlés
 4. A portásunk kérte mikor elindultunk, hogy vigyünk neki vásárfiát, és kapott is mézeskalácsot!

  VálaszTörlés
 5. Piros bogyós ágért már hetek óta szeretnék elmenni a dombokra...:)Én galagonyát hozok,ha lesz még. Magyal is jó lenne, de nem láttam .Igaz,nem is nézelődök,mert most nincsen rá idő.Talán jobb is.Odaszögeltek a munkahelyi székhez.Holnapra be kell fejeznem,még egy kemény nap vár rám.Most meg főzök a kisunokának.Kérték.Az pedig erőt ad. A végelgyengülés ereje.:)

  NAGYON köszönöm a leveledet!!!!!!!!!♥♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen, és jó unokázást! :-)
   Dombokra nem mentem mostanában, a bogyókat vennem kellett, de teljesült legalább az, amire vágytam.Még azt sem írom, hogy kis vágyam, mert a vágy, az se kicsi, se nagy, az egyszerűen vágy.

   Törlés
 6. Magyal, van két bokrocska a kertben :) sok-sok zöld, meg tarka levéllel (az egyik zöld, a másik meg tarka) és egy-kettő piros bogyócskával :)
  Ennyi bogyót még nem is láttam együtt, mint a Tiéd :) gyönyörű és a kép is :) adjon sok-sok erőt Neked!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mági, a munkahelyemen van egy nagy bokor, de piros bogyó még soha nem volt rajta!Tudtam, hogy virágboltban vagy piacon veszem meg. Mire odaértem volna bármelyik helyre is, mindig elfogyott.
   Már kolléganők is meg voltak bízva piros bogyós akármi ügyben, mikor az a taliga fagyönggyel és magyallal megrakva az utcán egyszer csak ott volt előttem.
   Szerencsés vagy, hogy van sajátod!

   Törlés
 7. Amire sokat gondolunk....
  Bár úgy lenne!
  De azért az jó, hogy neked bejött! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pipulka, van amire akármennyit gondolok vagy gondoltam nem valósult meg. Aztán mikor valami mégis összejön, akkor fellelkesülök, hogy mégis működik a dolog, mert ugye bízni azt kell! :-)
   Valahogy így történnek nálam a dolgok! :-D

   Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu