2014. december 22., hétfő

Advent 22.


" ...Az életre mi a megoldás? Az életet végig kell élni, mi van azon megoldanivaló? Ha elhagyjuk ezt a mániás megoldáskeresést, belátjuk, hogy a dolgok tetemes részének megoldatlanságában van a megoldása. "

Pilinszky János


Tegnap nem megoldottam apróbb dolgokat, csak előkészítettem. Az élet nagy kérdéseivel nem foglalkoztam. Mert hiába volt vasárnap, a pihenés ideje, sőt, a negyedik gyertya, a szeretet gyertyája meggyújtásának ideje is, néhány elintézendőm akadt karácsonyra. 
Becsomagoltam minden ajándékot, a hálószoba egy sarkában várják, hogy majd a fa alá kerüljenek.
Temetőben is voltam, került a sírokra fenyőág, és került volna mécses is, ha a nagy széltől egyáltalán a gyufát meg lehetett volna gyújtani. Ott maradt a mécses láng nélkül, majd itthon gyújtunk újat a halottainknak szenteste.
Aztán mikor már nagyjából mindenből sok lett, mert a boltok tömve, meg egyébként is nem így állandó mozgásban akartuk ezt a napot, akkor beültünk a valaha volt első randevúnk évfordulóját ünnepelni ( süti, kávé beszélgetés, körben karácsonyi fények ) ugyanabba a cukrászdába, ahol annak idején találkoztunk. Az utóbbi években mindig beültünk oda az évnek ebben a szakában, és átbeszéltük az évet, megköszöntük amit lehetett, valamint szóltunk a következő esztendőről is. 
Lassan hagyományt teremtünk...


8 megjegyzés:

  1. Kívánom, hogy még sok- sok éven keresztül beszélgessetek és ünnepeljétek meg a szereteteket!
    Legyen Áldott, békés, karácsonyi ünnepetek!

    VálaszTörlés
  2. Szép hagyomány válik belőle!
    Legyetek boldogok az új évben (és a következőkben) is!

    VálaszTörlés
  3. Isten éltesse az évfordulósokat:))****legyetek nagyon nagyon boldogok (még jó sokáig)

    VálaszTörlés
  4. Lassan hagyományt? Ez már maga a hagyomány.:)Isten éltessen Benneteket!!!!♥♥♥♥♥

    Az idézet csodás,nekem való::)

    VálaszTörlés
  5. Hogy születik a hagyomány önmagunk számára? Egyszer jól sikerül, aztán újra megcsináljuk, aztán még egyszer igényeljük, és kész is! :-)
    Köszönjük a jókívánságokat, én nem gondoltam volna, hogy eddig eljutunk, M. pedig nem nyilatkozik a korábbi elgondolásairól. Írt Skype-on tegnap néhány szép szót még ráadásként, Megköszöntem,erre azt írta megérdemeltem, és nem is firtattam tovább semmit! :-)
    Valahogy így vagyunk mi ketten együtt!
    Tudjátok a székely emberes eset! Megmondta egyszer! :-D Majd szól, ha másképp lesz.

    VálaszTörlés
  6. Sok szeretettel gratulalok az evfordulohoz, es szamtalan kovetkezohoz:)

    VálaszTörlés
  7. Még sok szép együtt töltött évet kivánok szeretettel.

    VálaszTörlés
  8. Köszönet érte!
    Nem ünnepeltünk igazán, vagy ha igen, a magunk módján. Tulajdonképpen reggel még eszünkbe sem jutott, de aztán bekattant, és hiányzott volna, ha nem tesszük meg.:-)
    Így kellett lennie, és eljövetel előtt megemlítettük, hogy jövőre is ott beszéljük át( ott is!), hogy mi történt 2015-ben.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu