2014. december 20., szombat

Advent 20.


Lista ( egyelőre):

1. Doki, gyógyszertár ( pipa)
2. Fenyőágak + fenyőfa vétel ( elsőre pipa, fa hétfőn)
3. Temető ( vasárnap)
4. Gyümölcskenyér sütés ( hétfő) + liszt, margarin, porcukor
5. Ajándék csomagolás (szombat)
6. Sapkát venni anyunak  (hétfő?)
7. Ágyneműhúzás ( vasárnap reggel)
8. Fadíszítés ( kedd)
9. Bevásárlás szenteste vacsorára- folyamatos
10. Abrosz (kedd)
11. Fodrász ( pipa)
12. Takarítás ( szerda délelőtt)

Ebben nincs benne olyan pár apróság, mint a karácsonyi CD-k kikészítése, legyen tartalék égő, legyen még kenyér a közeli boltban, a vacsora is legyen elkészítve szentestére időre, és én sem legyek nagyon nyúzott...Illetve javítsak magamon: kis smink, zuhanyozás, hajmosás. Tulajdonképpen ennyi a javítás.
Sorolhatnám, de olyan vagyok akkor mint  a gép, és elvész a lényeg. 
Minden évben attól tartok, hogy elvész a lényeg.



"Arra kell törekednünk, hogy minél egyszerűbb legyen minden. Ami komplikált, azt komplikált fenntartani, működtetni, minél több részből van, annál hamarabb elromolhat."


( Böjte Csaba)

8 megjegyzés:

  1. Csaba testvér idézete most is telitalálat!!!!!

    Listát nekem is újat kell készítenem, mert most már más a helyzet,hogy itthon vagyok.Sajnos a templomi próba elhúzódott, így nem értem oda a gyógyszertárba.:( Este.
    Épp azon gondolkoztam,hogy ma be kellene csomagolni az ajándékokat,mert eddig az maradt utoljára és hááát, nem éppen jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahhh, most értem haza, anyunak is bevásároltam, magamnak is.Nem volt a közeli boltban porcukor, kifogytak, mehetek máshova, de úgyis hétfőn sütök, addig nem olyan sürgős, és van is itthon. Most az italokat is hazacipeltem, ásványvíz, narancslé stb. A vásárlás úgyis folyamatos.
      Ajándékcsomagolás? Jó azon túllenni, sikerüljön ma megcsinálni neked is.Sok erőt a hátralévőhöz, de ne felejtsd el élvezni is! :-D
      Most szusszanok 10 percet! :-)

      Törlés
    2. Ügyes vagy!
      A Cd-ket tegnap összeszedtem.:) Pipa.:)
      Vendégek most mentek el, este koncertre viszem az unokákat. Holnap egész nap program a gyülekezetben: gyerekkarácsony. Hááát. ...De végülis ez a lényeg.
      Sütni szeretnék, az szerintem hétvégén lesz.

      Festékért bementem a Baumaxba,nem kaptam, ilyen kifosztott áruházat még talán nem is láttam. Elképesztő....Van itt pénz úgy látszik, csak akkor ne keseregjenek a népek,hanem örüljenek!

      Törlés
    3. CD-k pipa! :-D Nekem is!
      Nem kell mennem porcukorért, van itthon annyi amennyi kell, aztán majdcsak feltöltik a polcokat, nem lesz akkora a kereslet.
      Vendég fél óra múlva jön!
      Addig kellene talán ajándékot csomagolni, de nem kezdem el, ne legyen miatta rumli. Majd később!
      A " lényegen" legyen jó!

      Törlés
  2. Nagyon szeretem B. Csaba Atya gondolatait, de ezt még nem hallottam / olvastam....Köszönöm szépen...

    Áldott készűlődést kívánok!

    VálaszTörlés
  3. En sajnos vagy talan nem is, mindent tulkomplikalok:) de a pozitivuma, hogy idoben elkezdem es altalaban kesz vagyok idoben:)
    Jo keszulodest tovabbra is:)

    VálaszTörlés
  4. Szép, amit írtál, idéztél. Én most tudatosan lassítom magam, mert felpörgős típus vagyok. Tegnap kipörögtem magam, tíz gyerekes szülinapon. Jöhetnek az ünnepek. Egyszerűen, de szépen♥

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, hogy itt jártatok. Örök vágy a lenyugvás, mikor itt van az ideje, de mégis sok a munka. Ezért kell annyit betervezni, amennyi reális. Így gondolom. Időben elkezdeni, időben befejezni, ahogy Ágnes is írta, Én is ilyen vagyok.
    Mostanában olvastam vagy nem tudom hol hallottam, hogy valaki még utána szólt a dolgozni indulónak: "Ne felejtsd el élvezni is!"

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu