2014. december 2., kedd

Advent 2.



Adventkor jellegzetesek az illatok is, a fahéj és főleg a citrusillatok, leginkább a narancsé. Eszembe jut ilyenkor gyerekkorom falujának egyedül élő postamesternője, Teri néni, akinek festett szőke haja és finom citromillata volt. Használt valamilyen parfümöt, vagy inkább valamilyen kölnit, mert ott abban a kis faluban még nem ismertük a parfümöt. 
Mikor eljött hozzánk, éreztem ezt az illatot, és sokáig kerestem felnőttként is eredménytelenül. Ez legyen a legnagyobb bajom, de minden keresésünk fontos, és főleg gyerekkoromban  hittem azt, hogy nagyon egyszerűen megtalálok majd mindent. Illetve fel sem merült bennem, hogy egyáltalán keresnem, és várnom is kell bármire.
Ma már tudom, hogy így van, és egyre fontosabb, ráadásul örömteli része életemnek. 


(Krikszi, a képen van az a mézeskalács templom, amit Kőszegen vettem, és megígérten neked, hogy elhozom egyszer a blogba.)

11 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ez a mézskalács (s milyen biztos kézre vall a dekorációja!)
    Éva, pont a keresgélés, várakozás örömét magyaráztam szombaton Lucie-nek: milyen rossz lenne, ha azonnal megkapnánk, ami eszünkbe jut, mert a legnagyobb büntetésünk az lenne, hogy nem lennének vágyaink!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól teszed, hogy elmagyarázod nekik, mert ebben a korban azonnal akarnak mindent( nem baj!), a várakozás szépségét még nem ismerik.Talán most sem fogják átélni, de később, milyen jó lesz a nagymama tudására emlékezni.

      Törlés
  2. Talán segit, ha azt mondom a keresett illatra, hogy "4711" - ha jól emlékszem Édesanyámnak volt ilyen, egy pici üvegcsébe van még belőle, itt őrzöm a szekrényben, amikor elmegyek előtte mindig azt érzem, hogy itt van velem. Kellemes, de nem tolakodó illata volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 4711 nekem is van itthon, ma is kapható. A leghíresebb. legrégibb kölni. Valóban kellemesen friss illata van és citrusos. Lehet, hogy ez volt Teri néni illata is, csak később már nem tudtam azonosítani? Tulajdonképpen ott van a fürdőszobapolcomon a vágyott illat?

      Törlés
    2. Zsóka, nagy dologra vezettél rá. Tényleg ez lehetett az az illat. Kislány korom óta keresem a " Teri néni illatot", de képtelen voltam megtalálni. Pedig milyen egyszerű. Mindig valamilyen különleges, már nem létező parfümre gondoltam.
      Te világosítottad meg az agyam! Köszi!
      Az első utam a fürdőszobába vezetett az írásod után, és ez a felismerés most egy kisebb fajta csoda.

      Törlés
    3. Örülök Évikém, hogy sikerült a "csodát" meglelned. Nekem az a "csoda", hogy két ember, hogy tud ilyen egyformán gondolkodni. Számtalanszor olvasom a napi dolgaidat, és szinte azok történnek velem ami Veled is, legyen az öröm, vagy bánat. Fogadjuk meg, legalább most az Adventi időszakban, hogy csak jóra gondolunk mind a ketten, próbáljuk ki, hogy "müködik-e"! :) :) További szép napokat kivánok szeretettel.

      Törlés
    4. Zsóka, én is örülök, és ma a 4711-ből tettem magamra.
      Igyekszem a jóra gondolni, nem mindig sikerül, de igyekszem, és össze is jön! Remélem működik az elhatározásod/az elhatározásunk...Sokszor jár egy rugóra az agyunk.

      Törlés
    5. ez nagyon tetszett

      mármint, hogy birtokodban volt, amit kerestél:))
      meg az is, hogy elhatározás kérdése, hogy a jóra gondolunk:)

      Törlés
    6. Lerágott csont az a gondolat vagy leírt mondat, ami valahogy úgy hangzik, hogy sokszor vagyunk birtokában annak, amire vágyunk, csak nem vesszük észre.
      Az én kis történetem jó példa rá.:-)

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu