2013. január 8., kedd

Már nincs...

... feldíszített karácsonyfám, hétfőn leszedtem, és elpakoltam karácsonyi dekorációkkal együtt. Mécsestartók még kinn, de tél van, szükségem van rájuk. Olyannyira tél van, hogy esett a hó tegnap is és ma is.
Érzelmileg nem is nagyon érintett súlyosan a fa leszedése, mert január 6. után tényleg csak az elvégzendő feladatok közé tartozik, mert elveszíti a fa a varázsát. Mindennek megvan a maga ideje.
Az pedig igaz, ha feladat van, akkor jön hozzá az erő. 
Tudom, hogy most többfelé kell  helytállnom, persze megy a cédulázós, listaírás, folyik a "pipálás" is, ahogy fogynak az elvégzendők, hogy Anyu kórházba került. 
Azt is újra és újra igaznak tartom, hogy ha van kiért lenni és tenni, az jó. A mással való törődés és a vágy, hogy jót tegyek önmagammal való törődést is jelent, mert jó érzés számomra is és egyfajta lelki szükséglet: elégedettség, öröm, önbecsülés, sikerélmény...
Elküldjük a kívánságokat oda valahova fel, hogy tehessünk valami jót( miért ilyen erős igény ez most bennem?) de nagyon furcsa, olykor nem kívánt módon kapjuk meg a teljesítésre a lehetőséget. Nem mintha ezen meglepődnék már.:-)
Más!
Fekete nadálytő kenőcsöt vettem, és kenegetem vele a lábujjamat, hogy magammal is törődjek. 
Várom a hatását, annyi jót hallottam róla tőletek is.


 


16 megjegyzés:

  1. A Sztacsatella a listán azt jelenti, hogy anyu elmagyarázta melyik fiókjában van neki ilyen csoki, és kéri vigyem be.
    Meg valami krumplicukor is van dugiban:-), azt is kéri be a linzerrel, ami viszont a konyhaszekrényében van.
    Vettem neki én is finomságokat ettől függetlenül, mert csak most tudtam meg, hogy a kívántakat is beszállításra kerülnek. Lesz legalább neki egy kis édes önvigasztalás.:-) Szépen lehet majd építkezni a kórházi éjjeliszekrényen belőlük, míg el nem fogynak.

    VálaszTörlés
  2. Drága Éva,
    nálunk is "történik az élet" ezért csak napokkal ezelőtt jártam erre, de most bepótoltam elmaradásaim.
    Még mindig szeretlek olvasni, szeretem a képeid, mindegy milyenek, mert Téged érezlek bennük. Van amit lát a szem és van amit érez a szív:)
    Édesanyádnak és Neked is jobbulást, felépülést kívánok, Isten Áldjon Titeket.

    VálaszTörlés
  3. Úgy vélem, az én Pipitér lölköm, a precizitás, az alaposság, és a szorgalom mintaképe! A végén még szobrot is mintáznak róla! :)) Néha lazíts is, nem kell mindig toppon lenned! :) Anyukádnak meg jobbulást, mielőbbi gyógyulást kívánok! Szeretném, ha át is adnád neki a jókívánságomat, tán még emlékszik is rám. :)) Sok puszi:papa...

    VálaszTörlés
  4. Jobbulást mindkettőtöknek!Smilyen jó, hogy van akiről, s van aki gondoskodjon!

    VálaszTörlés
  5. Mági, köszönöm, egyébként úgy jó, ha történik.Nem is vagyunk annyira elkényeztetve, hogy csak a jót várjuk el, és ennyire naivak sem vagyunk.:-)
    Ha mégis jó jön, az legalább nagyobb öröm.

    Papa, emlékszik Anyu rád!:-) Elég ha azt mondom " Betyár"!:-)
    Szobor nem kell, köszi felesleges, és lazítok is.
    Most belegondoltam, hogy ha kívánunk valamit, akkor az néha nagyon faramuci módon teljesül. Azért remélem nem csak ez vagyok:"precizitás, az alaposság, és a szorgalom" Ez így olyan unalmas!:-D
    Amúgy meg éppen hogy nem vagyok mindig a csúcson, de nem is akarok.Nagyon egyoldalú.

    Holdgyöngy, igen, így vagyunk most. :-) Néha sok is a lelkemnek, de már nem lázadok ellene. Az már elmúlt.Most már kezelem a helyzetet.:-)

    VálaszTörlés
  6. Tudtam, hogy tiltakozni fogsz! :)) Nem is szó szerint gondoltam, ezen felül is van egy sereg jó tulajdonságod, csak ne szerénykedj! Nem is gondolod, mennyire örülök, hogy anyukád emlékszik még a betyárra! Hejj, a régi szép betyár idők, be szépek is voltak! :)))

    VálaszTörlés
  7. mindig elámulok azon a fegyelmezettségen és összeszedettségen,ami karöltve jár benned a költőiséggel..
    érzékenység és praktikum ritkán járnak így kézenfogva..
    szeretnék ilyen kompakt lenni én is:)
    jobbulást kívánok neked is,és édesanyádnak is!

    VálaszTörlés
  8. Édesanyádnak óriási megnyugvás lehet, hogy ilyen odaadóan mellette vagy! (az enyémmel összevetve...)

    VálaszTörlés
  9. Papa, átadtam az üdvözleted, naná, hogy tudja kitől jött.:-)Most jöttem haza tőle.
    Azt is megmondtam neki, hogy sok blogos társam üdvözli és jobbulást kíván. Köszöni szépen mindnyájatoknak.
    Ma bevittem a kért csokijait,a linzert, grillcsirkecombot is!, mert ugye édesre sósat kíván az ember,:-) de nem elégedetlen a benti ellátással sem.Így kiegészítve nem rossz.

    Angel, tökéletesen megfogalmaztad a lényegemet: nagyon fegyelmezett összeszedettséggel bírok ha kell, de az a lírai -nevezzük gyengeség, a törődés igénylése- is bennem van és adni is tudom. Mikor mi kell, mit hoz ki belőlem a történések sorozata, azt veszem elő
    Dédelgető szeretetet itthon nem nagyon kaptam, kissé rideg fegyelmezettségre nevelést igen.Egyik tehát a belém nevelt dolog. A másik énem pedig, amit kívánok, igényelek, hogy ne menjek el a végletekig egyéniségben, és szerencsére tudom ezt adni is. Törődő vagyok.
    Így alakult ki bennem.

    Flora, megnyugvás neki, igaz, nem érezteti nagyon velem, de biztosan érzi.Remélem. "Gyerek" gondoskodik a szülőről, ez törvény!
    Átmegy persze a törődés megszokott természetességbe, a napi elvárásba, ha közel élünk egymáshoz.A jelenlét nem feltűnő, a hiány viszont igen.
    Megtapasztalom ezt is.

    VálaszTörlés
  10. Én is érzem nagyon erősen a másokért, akár család , akár nem családtagok iránt való fokozott odafigyelés, törődés vágyát, a segítés " vágyát"!
    Bár távolról nehezebb segíteni, azt azért elmondanám, hogy ne várj olyan gyors gyógyulást a lábadra, mert a gyógynövények lassabban gyógyítanak valamivel a gyógyszereknél, de kíméletesen, mellékhatások nélkül., nem 1-2 nap alatt. :)Benne van a növény minden rezgése, a nap gyógyító ereje, az eső cseppjei:)
    Kedves Éva! Gyógyuljatok meg ! minden jót kívánok Nektek!

    Nekem használt, igaz

    VálaszTörlés
  11. Ilyenkor már nekem se fáj a szívem a karácsonyfáért. Elmúlt az ünnep, most már a tavaszra koncentrálok.
    Anyukádnak és Neked még mindig jobbulást!
    Erzsi

    VálaszTörlés
  12. Almameter, én még nem élveztem ki a telet, még a tavasz várhat számomra. Annak is eljön az ideje, hogy várjam. Viszont a fa ideje lejárt, bár még sok ablakban látom a fényét. Ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor élvezze még.
    Jó volt élvezni a fényét is.

    VálaszTörlés
  13. Éva, nem várok gyors gyógyulást, tudom, hogy hetek kellenek hozzá. Viszont jó tudni, hogy van valamim ami segít. úgy éreztem ezt a kenőcsöt használnom kell.Gyógyszert nem akarok szedni. A doktor mikor kiengedett a rendelőből az ujjam megnézése után azt mondta, minden ilyenhez türelem kell. Így váltunk el.:-)
    A segítés vágya felerősödött bennem, fontosabbá vált. Olykor minőségi változás zajlik az emberben, mely aztán beépül, és egyszer csak önmagam számára észrevehető.

    VálaszTörlés
  14. Jobbulást kívánok anyukádnak! és a lábujjacskádnak is-igen nadálytő jó kis szer erre.
    Pont azon gondolkoztam a fa leszedésekor, mennyire más érzés feldíszíteni..igen leszedni inkább munka, feldíszíteni öröm

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu