2013. január 17., csütörtök

Hóban, fényben...


Mikor úgy döntöttem, hogy szellőztetni kellene, kitártam az ablakot, majd a hirtelen bezúdult havat tisztogattam utána hosszan a szőnyegről, lehetőleg mielőtt még méltóztatik elolvadni.
Aztán nézegettem a  madarakat -kaptak enni eleget-, a bokrokat, fákat, bogyókat, a jégcsapokat is. Csupa szépség, valami ajándékféle ez a látvány a meglévő kellemetlenségekért kárpótlásul. 
Pénteken pár iskolában tanítási szünet.
Karácsonyról maradt mécsest is gyújtottunk a munkahelyen a kollégákkal csak úgy, mert a hó kinti fénye és a benti mécsesfény nagyon összeillik. Beszélgettünk a hóban, fényben egy kicsit.



Sikerült busszal munkába menni  és úgy hazajönni is. Dél körül elindult a buszközlekedés, a hegyi utakat leszámítva.
Kint álomvilág: puha párna a fákon, bokrokon, összelapátolva és szél által összefújva olykor derékig és mellmagasságig is érő hófalak.


  


10 megjegyzés:

  1. Milyen szépek a blogodon a téli fotók, hatalmas hó van felétek! :-)

    VálaszTörlés
  2. Ez a friss hó poétikus szépsége...
    Mellé a szép fotók!

    VálaszTörlés
  3. Szép téli napot!
    Téli élmények, élet, csodálat, ahogy a napok rendjében helyreáll a megszokott rend anyukád gyógyulását követően. Van ennél szebb?:-) Őszintén örülök! Így olvasás által és a valóságban saját környezetben való létben is. Van, ami jön magától és van amiket innen-onnan átvisz az ember saját környezetébe, mert követendőnek látja, érzi és szeret így a küzdelmek után, közben élni.

    VálaszTörlés
  4. Csodaszép a tél most!!!!
    " mécsest is gyújtottunk a munkahelyen a kollégákkal csak úgy, mert a hó kinti fénye és a benti mécsesfény nagyon összeillik. Beszélgettünk a hóban, fényben egy kicsit."---ez nekem rettentően hiányzik!Nincsenek már ilyen kollegáim.:(

    VálaszTörlés
  5. Tegnap este, amikor a tv a soproni helyzetet mutatta megértettem az aggódalmadat!

    VálaszTörlés
  6. Nem semmi, ami most felétek van.

    Itt most per pillanat a nap is kukucskál egy kicsit...

    A fotók gyönyörűek:)

    VálaszTörlés
  7. Nem tudnak hazamenni a gyerekek, annyi településre nem mennek buszok a hófúvás miatt. Sok út járhatatlan.
    Csináltunk még tegnap egy munkabeosztást hétvégére, ha gyerekek maradnak a kollégiumban. Most hívott a főnököm, hogy érvénybe lépett, tehát holnap megyek dolgozni.
    Kolléganőm ma egy 5-6 km-re lévő településre nem tudott hazamenni.Elzárva!
    Anyuval el tudtam menni ma taxival az SZTK-ba, elintéztem amit kellett. Elvergődtem gyalog is boltba, gyógyszertárba stb. Anyu is rendben, van mindene. Most itthon vagyok, és engem innen ki nem robbant már senki.:-)

    VálaszTörlés
  8. 6-10 éve is voltak ilyen hófuvások, kollegisták voltak a fiaim, és nem tudtak hazajönni hétvégére. Ottmaradtak a koleszban.Ott legalább biztonságban voltak, nem mint a csúszós buszon.Persze nem volt ez nagy öröm, de a legfőbb dolog a biztonság.

    VálaszTörlés
  9. Reggel láttam a tv-ben, hogy piros riasztás van felétek. Rögtön eszembe jutottak a dunántúli blogtársaim! Nálunk csak hideg van és fúj a szél. Már, vagy még hó sincs! De valami lesz, érezhető a levegőben! Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  10. Férjem ment dolgozni 70 km-re, én kivettem szabit,és idézve téged : " engem innen ki nem robbant már senki.:-)"

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu