2013. január 14., hétfő

Havazás és a gordiuszi csomó átvágása

Az ember akkor is tudja, hogy sok a hó, amikor ébred, de még ki sem nézett ki az ablakon. Puhák a hangok, egyedül  a szomszéd hólapátolásának kaparó, tologató hangja jut el hozzám. 
Nem nekem kell ezen a héten, ez is eszembe jut!
A szomszéd már egészen eredményes munkát végzett, de hamarosan kezdi elölről, folyamatosan esik.
Aztán ráálltam a mérlegre, és nyugtáztam az eddigi  januári -3 kg veszteséget. Ezt is tervbe vettem erre az évre a "kimondom a véleményem és a vágyaim" mellé.
Kávézás közben rendeztem, hogy miért nem kaptam meg második hete az előfizetett heti újságomat.Visszahívott a postai ügyintéző, nem mondom itt el most a végeredményt, lényeg, hogy elvesztem a bürokrácia útvesztőjében. Lemondom az újságot, inkább hetente megveszem, akkor én felelek érte, hogy legyen is, és ne fizessek feleslegesen a semmiért sem.
Gordiuszi csomó átvágva részemről.





10 megjegyzés:

  1. Uh mekkora hó van ott. Itt meg alig 1-2 centi és süt a nap. Ne is essen, vagy ha igen, akkor éjjel és akkora hogy holnap ne tudjunk menni a fiammal sehova és kapjunk egy ajándék szünetet:D

    VálaszTörlés
  2. Látom ott is helyzet van! Szép, gyönyörű, csak....aki utazik annál már gondok vannak.

    VálaszTörlés
  3. már megint lenyügöző képek! amúgy itt "lent, délen" )semmi hó. (nekem nagyon nem hiányzik -legfeljebb a látványa, azért is értékelem a szép havas fotókat:)

    VálaszTörlés
  4. Milyen szepen havazott feletek!

    VálaszTörlés
  5. Amilyen nehéz annak, aki utazni akar, olyan szép annak, aki nem. Kellett a lelkemnek ez az igazi tél, más lesz így a tavaszt várni majd.
    Nincs házmesterünk. Minden héten más felel a kuka kihúzásáért heti 2 alkalommal, ő a felmosásért is, és ha esik a hó, a lapátolásárt. Ezen a héten ez a bizonyos szomszéd. Én két hét múlva, kíváncsi vagyok akkor milyen lesz az idő.
    Ajándék szünetnek örülnék én is, de akkora hó nincs, hogy járna nekünk!:-)

    VálaszTörlés
  6. Szerintem azért tél a tél, hogy essen. Inkább hó legyen januárban, mint latyak és sár.
    A fogyásnak szerintem megvan az oka... Hogy van anyukád? És a lábad?
    Erzsi

    VálaszTörlés
  7. Almameter! Megvan az oka a fogyásnak, ugyanis egy fogyókúrát kezdtem el, amiből egy hét eltelt. Plusz eléggé hajtós napok vannak mögöttem.
    Nem szeretem, ha valami nem egyértelmű. A téllel is így vagyok. Akkor hideg van és hó. Nyáron meg meleg.Olyan egyszerű!:-)

    VálaszTörlés
  8. Nekem is gyönyörűek a képek! "Majdnem" tiszta fekete-fehérek! Itt is leesett ma este vagy 10 cm. Kinéztem a kertbe éjfél után. Sejtelmesen, opálos fényben dereng...

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok a minusz 3-hoz. Nekem is kellene!!! Kezdem visszafogni magam. Töménytelen mennyiségű csokit ettem az elmúlt időben!:(( De olyan jó!!

    VálaszTörlés
  10. Flora, ha nem a hangokból, akkor a fényviszonyokból tudom hogy esett a hó.Igen, opálos minden akkor.Gyerekkoromban elalvás előtt kimondtam magamban, hogy : "Essen a hó!"Aztán ismételgettem.
    Bíztam benne, hogy így lesz, pedig n sokszor nem teljesült másnapra a kívánságom, de nem érdekelt, én csak szajkóztam.

    Tipitá, csoki most tilos. :-)Nem is kívánom!Talán a csokival is úgy vagyunk, hogy ha elkezdjük egyik szinte követeli a másikat.
    Ahogy látlak a képeiden, te vékony vagy. Ezek szerint nem úgy érzed.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu