2012. január 9., hétfő

Ünnep után




Fakul az ünnep hangulata, kopik ki belőlem, mert mindennek megvan az ideje. Ma leszedtem a fát. Ráment egy délelőtt a pakolással, porszívózással. Úgy érzem fellélegzik a lakás, mikor már nincs jelen a dédelgetett fa, és a karácsonyt idéző dekorációk.
Mindennek megvan a maga ideje. 
Szombaton egy templom mellett mentünk el, és kicsit kételkedve ugyan, de lenyomtam a kilincset. Lám, nyílt az ajtó, és örültem, hogy nem  misére, istentiszteletre, hanem csak a csendért, egy imáért, a látványért érkezőket is várja Isten háza.Nem is olyan természetes, hányszor nyomtam le hiába a kilincset. Közbiztonság hiány miatt?
Az országért nem mondtam még ilyen mélyről jövő imát. 
A templomban még ott volt a kis Jézus a jászolban, Mária, József, ott volt a három király, a puha fények, a fenyőfa is. 

15 megjegyzés:

  1. Azt hiszem az országért sokunknak kellene imádkozni, a megfelelő vagy eljövő időt én is tapasztaltam.

    VálaszTörlés
  2. Holdgyöngy, mikor írtam ezt a bejegyzést,akkor átvillant, hogy nem kellene leírni miért imádkoztam.Mert magamutogatásnak is tűnik, vagy nem is tudom mi fogott vissza. Magánügyként könyveltem el magamban az imám. Aztán megváltoztak a gondolataim. Ami itt folyik már nem annyira magánügy. Ki mit tud tenni, tegye meg.

    VálaszTörlés
  3. mintha lenne is (némi) javulás... (?!)

    VálaszTörlés
  4. Mindig csodás képek!
    Rónay Györgyöt pedig lopom :)
    Igen, az ima... mert ami történik, mindannyiunk közös magánügye. Az ünnepek alatt én is többször...

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a soraidat, Éva. Miközben olvastalak, úgy éreztem helyettem is szóltál. Az ünnep múlásáról és erről a szívszorító aggodalomról. Mi tegnap bontottuk le a karácsonyfánkat és talán soha eddig nem gondoltam ennyit haza, mint most, ezekben a napokban.

    VálaszTörlés
  6. Marvin, Vidd Rónay Györgyöt nyugodtan. Kicsit feljebb hoztam az oldalsávban.
    Csilla, elég jól összejött most nekünk. Ünnep is elmúlt, politika sem semmi! Ahhh...
    Köszönöm, hogy jöttetek, azt hiszem a nehezebb helyzetben jobb közelebb húzódni egymáshoz.Valami védelem-félét keres mindenki a maga módján.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Eva,hol van ez a szép utcarészlet ? - ha nem titok,kérlek áruld el,köszi,szívélyes üdvözlettel : Éva - olyan érzést keltett bennem,mintha már valamikor láttam volna

    VálaszTörlés
  8. Kedves Jozseva, a fenti képen lévő utcarészlet Kremsben, Ausztriában van.Kíváncsi vagyok jártál-e ott, írd meg légy szíves!

    VálaszTörlés
  9. Szia Èva ! Igen,volt szerencsém már néhányszor arra járni.Nagyon szertejük a Wachau minden mesébe illő városát,faluját.Dürnstein-t már sikerült 3 különböző évszakban látni,a tél még kimaradt.Egyszer jó volna végig kerékpározni rajta.Annyi sok csodát rejteget,nem is beszélve a szebbnél szebb ablakokról.Hál"Isten hozzánk közel van,még egy napos túrának is remek.üdvözlettel : Èva

    VálaszTörlés
  10. Jozseva, Kremsből még aznap elmentünk Dürnsteinbe is(15 km). November végén voltunk ott legutóbb.Tulajdonképpen Kremsben egy sírt látogatunk meg rendszeresen mécsesünkkel az ottani temetőben, de maradunk is egész napra vagy másnapra is,ha már ott vagyunk.
    Wachauban nyáron kerékpároztunk is, elég sok falut, városkát érintve.

    VálaszTörlés
  11. Jó, hogy ezt leírtad, és ilyen finoman, diszkréten, csak arra koncentrálva, ami megtehető... Sokan gondoljuk ugyanazt. Bár előbbre vinne, tisztább, nyugodtabb helyzetet hozna a sok fohász!
    Jó Nálad járni, köszönöm a vendéglátást! Itt mindig van jó szó, melegség, világosság.
    Luca

    VálaszTörlés
  12. Kedves Luca,jó, hogy írtál.Bizonyára, sőt, biztos, hogy olvasnak olyanok, akikkel nem volt még egy mondat erejéig sem kapcsolatom.
    Örömmel látok vendégül minden jó szándékú velem egyet és egyet nem értő látogatót.Ha valaki megpihenni szeretne nálam, azt különösen.
    Írtál a "fényről",és erről jut eszembe: szép a neved.

    VálaszTörlés
  13. Kedves Éva, Ciripbogártól találtam ide Hozzád, és nemcsak a fényképek, hanem az írásaid világa is megfogott, a nyitott, mélyről fakadó érdeklődés, az apróságok megélése (hiszen ezekből áll az élet), a sok kedves részlet észrevétele...
    Köszönöm a kedves invitálást, be-benézek töltekezni ezután is, ha nem bánod. :)
    Luca

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu