2011. április 6., szerda

Fogyás

5 hét alatt 9 kg ment le. Gyors fogyásnak is érzem ezt, de kellett, hogy innen kezdve nagyobb türelemmel folytassam a fogyást a kívánt, elérendő súlyig. Januárig még 14 kg-t akarok leadni. Ebből is látható, hogy adtam magamnak időt bőven. Sőt, jön a nyár, a könnyebb étkezések. Ez a tény segíteni fog.
A fogyás elég könnyen megy, és soha nem éhezem. A jojó effektus is elkerült eddig.
Viszont leírom, hogy kezdeti bevezető, szigorú 2 hetes diéta megviselt. Hirtelen volt a szénhidrát megvonás, a teljes változás minőségileg, mennyiségileg, az étkezések idejének változtatása. Este nincs evés pl. Egyfajta sokkhatás a szervezetnek, ha nagyon megszoktunk valamit.
Abban a diétában nem volt reggeli, ami hiányzott. Ezért azt a diétát úgy már nem csinálnám. Mostanában találtam egy hasonlót, ahol van reggeli is, ha nem is minden nap, de ehetek zsemlét reggelire. Ha még csinálok két heteset, azt fogom csinálni.
Átállt a szervezetem a könnyebb ételekre, megszokta, hogy fél 6 után nem eszem már este. Fél 6, mert akkor van a munkahelyemen szünet, hogy ehessek valami könnyűt. Máskor késő este is ettem. Tudtam, hogy nem lehet, de....
Sokat tanultam, böngésztem a netet, a saját szakácskönyveket az 5 hét alatt. Vannak receptjeim, melyek nem hízlalnak, sok idevágó blogot olvastam, és a neten is találtam hasznos tudnivalókat. Önmegismerő tréning, talán önfejlesztő is ez az időszak. Sőt, nem is " talán", hanem biztos. Örülök hogy van kitartásom, hogy nem adtam fel, és önfegyelmet is felfedeztem magamban. Bár annak nem voltam híján soha. Talán az evésben veszítettem el a kontrollt, hiányzott az önfegyelem. Meg is látszik rajtam.:-)
Támogatókra is leltem a blogvilágból ( lásd másik blogomban, ami a fogyásról az egészségesebb életvitelről szól a teljességre nem törekedve), nagyon köszönöm még egyszer a támogató segítő szándékot, a tapasztalatok átadását.
Amivel elégedetlen vagyok, az a mozgás, illetve hiánya. Érik bennem a terv, de még nem csinálom.Lustaság? Az elhatározás hiánya? Ismerve magam, egyszer belelendülök... Majd, egyszer!
M. a kezdeti kételkedés után látja, hogy tudom csinálni, és már elhiszi, hogy annyi leszek majd újra, mint mikor megismert. Kollégáktól elismerő szavak jönnek, Anyu is tudomásul vette, hogy nem eszik a " lány"!:-))) Ő így látja! Számára akkor van minden rendben, ha megtöm. Illetve megtömhetne, de belátta, hogy ezt csak így lehet csinálni, ha elutasítom az örökös kínálást. Kapok tőle gyümölcsöt pl. csoki helyett. Így van jól.
Hozok néhány képet, melyek nem igényelnek recept tudást, csak ötletek, napjaim ételei közül néhány. Mind jól ismert étel. Majd még folytatom a képeket új bejegyzésben egyszer. Olyan otthonosak az ételfotók. Más blogokban is szeretem őket nézegetni, ahogy az otthonok részleteit is. Másik blogomban részletesebben írtam az ételeimről, ide a hangulat miatt került néhány.
Most így élek!:-)


Újra felkedeztem a körözöttet, amit mindig is szerettem. Alatta WASA kenyér, ami diétára jó és finom is.


Fehér kenyér semmi, csak magos, teljes kiőrlésú. Sajtból feta, mozzarella és köménye sajt. Ezek nem hízlalnak. Jól megrakni valami zölddel, ebben az esetben medvehagymával és paprikával.


Reggelire gyakran zabpehely( Sofia azóta is hálás vagyok, hogy felhívtad egy bejegyzésedben a figyelmem rá. Úgy csinálom, ahogy te leírtad). Fagyasztott, kiolvasztott gyömölcs mellé, de más gyümölcs  is lehetne akár. Még nem próbáltam mást, így szeretem.


A főzelékeket önmagukkal sűrítem.Kiveszek belőlük főzés után, botmixert neki, majd vissza. Liszt  így elhagyva, se rántás, se habarás. A végén kefír, joghurt  tejföl helyett.
Még folytatom az írást, de inkább ez ételek fotóit, néhány új tapasztalatot hozok. Nem vagyok gasztroblogger, se gasztrofotós. Így fogadjátok el őket, amilyenek!:-)

14 megjegyzés:

  1. Ez az önsűrítés ez nagyon jó. Ügyes vagy, hogy ilyen könnyen fogysz. ::))

    VálaszTörlés
  2. Ügyes!
    Ha van rá módod a kenyeret pirítsd meg kissé...

    VálaszTörlés
  3. Zé! Azt hittem jobban fog csábítani az evés.Annak örülök, hogy a nagy kínlódás elmaradt, símán visszautasítom az édességet, pedig sok alkalom lett volna, hogy elfogadjam.Pl.nyugdíjasbúcsúztatás sok-sok sütivel:-) Nem ettem.
    Ez könnyíti meg a fogyást számomra.
    Továbbra is azt mondom a 2 hetes szigorú bevezető diéta segített. Telejesen átállított, felkészített a fogyásra.Ha néha bekapnék egy kis édességet, akkor az további csábítást okozna. Ha végképp letiltom magam egy ideig, utána nem kívánom, és néha már lehet is enni úgy, hogy nem tör rám azt követően a falánkság. A cukor továbbra is a gyümölcsben lévő cukor számomra.
    A "könnyedén" azt is takarja, hogy nagy önfegyelmet gyakorolok, de nem kínoz az éhség, és nem a fogyás jár egyfolytában a fejemben.
    Így könnyebb!
    Márta, a kenyeret sokszor pirítom, utóbbi időben nem is ettem másképp. Van itthon klenyérpirítóm.Jobban is ízlik így.

    VálaszTörlés
  4. A pirított kenyér jó lélektani mankó. Az ember azt hiszi, hogy kevesebb benne a kalória, pedig nem, hiszen csak a víztartalma lesz szegényebb. Ám mégis jó, mert kevesebb fogyaszt belőle a páciens :)

    VálaszTörlés
  5. Trendo, én gyűjtöm a lélektani mankókat is. Ha kevesebbet fogyasztok az is jó már. Apró dolgokból jönn össze a nagy.:-)
    Mai bölcsességem fenn!:-)))

    VálaszTörlés
  6. Csatlakozom a gratulalokhoz,kitartoan fegyelmezett vagy!
    Talan januarban irtam, en ruhaval szoktam dietazni mindig, ha jon neheny folosleges kilo, kulonosen karacsonykor, meg egyebkent is hosszu tel miatt.Kiakasztom a kedvenc farmer szoknyam, csak azert farmer, mert az nem nyulik, ha szuk, akkor barmi foloslegeset ennek csak ranezek, amikor itthon vagyok:D Ez a bizonyos szoknya meg azert is jo, mert kb 12 eves.Egyebkent meg csak nagyon lassan tudok enni, vagyis foleg itthon es igy nincs gondom.
    Nagyon szepek a kepek is!

    VálaszTörlés
  7. Pirított kenyér- a candida miatt ajánlott, hiszen a pirítás során a gombáknak kampec...

    VálaszTörlés
  8. Azt hittem, csak azért, mert van aki így, van aki úgy szereti a kenyeret.A hő persze,
    elintézi, aminek nincs helye a kenyérben, kenyéren. Az is biztos, hogy kevesebbet tudunk pirítottból megenni. Én legalábbis kevesebbet.
    Candida? Kínlódtam már miatta.

    VálaszTörlés
  9. Tiszteletre méltó az önuralmad :-)

    VálaszTörlés
  10. Alterego, sokáig nem tettem meg. Meg is lett az eredménye. Most viszont csak önfegyelemmel lesz az eredmény.
    A korábbi laza próbálkozások megmutatták nekem, hogy nem megy másképp.

    VálaszTörlés
  11. Ágnes, nekem is van sok kihízott ruhám. Keverve voltak a nem kihízottakkal a szekrényben, és csak a helyet foglalták. Nem szeretem az áttekinthetetlenséget.
    Összegyűjtöttem őket, levittem a tárolóba. Jövő ilyenkor előveszem, és végigpróbálgatom őket. Ami jó lesz marad, ami nem, annak már annyi. Megszabadulok tőlük.
    12 éve sszoknyát fel tudsz venni? Gratulálok!

    VálaszTörlés
  12. De nagyon büszke vagyok rád!Gratula, nagy-nagy gratula.:)Önmagunk "legyőzése" a legnagyobb siker szerintem.
    Kész anyagi csőd ám az új ruhatár!:)))Az összes nagyméretű ruhámat elajándékoztam, szóval már nincs visszaút!:)Egy deka se jöhet vissza rám!:)
    Hogy hova visz az utam? Dél-Korea.:)

    Mariann

    VálaszTörlés
  13. Éva, gratulálok!
    Örökzöld téma.
    Nálam is.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu