2011. április 16., szombat

10 kép arról, amit szeretek

Joe bácsi invitált egy játékra. Hoznom kell 10 képet, és segítségükkel mesélni azokról a dolgokról, melyeket szeretek. 5 olvasómnak vagy általam olvasott blogok tulajdonosainak kell átadnom a játékot. Én úgy döntöttem, hogy aki szívesen mesél így magáról, az hagyjon itt egy üzenetet( ha nem, az sem baj), és örömmel megyek vagy megyünk megnézni az eredményt, a képeket és az írást. Senkire külön terhet nem akarok róni, ezért kérem, hogy mindenki maga döntsön, hogy szívesen venne-e részt egy ilyen " játékban".


Íme a képeim, a teljesség igénye nélkül:


1. Szeretem az otthonom, az otthonomat pihentető, elvonulós hellyé tenni. Szeretek meghitt a zugokat  a lakásban. Ezt akár képekkel, emlékkel, nőies finom holmikkal( pl. itt-ott csipkével), pár szál virággal oldom meg. Naponta rombolják a hangulatom kitartó szorgalommal. Valahol fel kell töltődnöm csakazértis.:-)


2. Még mindig szeretem az ünnepeket, az ünnepvárást, a karácsonyt, az ünnep puhaságát, az együttlétet, vagy éppen az ünnep  csendes, elvonulós részét.Szeretek rákészülni, adni( tényleg!), és megtanulok elfogadni. Így teljes a " varázslat".
Szeretem a fényeket, a mécseseket, gyertyákat. Nem csak ünnepkor, hanem bármikor.



3. A szeretem a finom illatokat, a tisztálkodást, újabban a minél egyszerűbb tisztálkodószereket, szappanokat. A lélek belső igénye is.



4. Szeretem a barátokat, az együtt töltött perceket nagyon kicsiny valós és fogadott családomat. Egyre inkább látom, hogy az emberi kapcsolatok bármely tárgynál, értéknél fontosabbak. Út vezet a felismerésig, folyamatosan kell tenni érte.


5. Szeretem a falvakat és az Őrséget úgy, ahogy van! A nemes egyszerűség nagyon vonz. Szeretem a régi dolgokat. Tisztelem, becsülöm a sokat megélt embereket, tárgyakat.


6. Furcsa talán sokaknak, amit mondok, de szeretem az esőt. Engem tisztít valahol ott mélyen legbelül, megnyugszom tőle. A legjobb beszélgetéseim esőben vannak. A legnagyobb, legjóízűbb hallgatásaim is.



7. Szeretek hátizsákkal, kényelmes szandálban csak úgy elindulni. Nem a távolság számít, a pár km-re lévő búzatábla éppúgy vonz, mintegy kissé távolabbi város.



8. Szeretek sütni - főzni. A konyha ideális helye számomra a pihenésnek, annak az érzésnek, hogy alkothatok. Most mivel fogyni akarok, és benne is vagyok a folyamatban, a nem hízlaló ételek is érdekelnek, a szakácsművészet új területét fedezem fel.


9. Szeretek olvasni.


10. Szeretem a levendulát( nagyon-nagyon), a virágokat. Minél egyszerűbbek, kisebbek, visszafogottabbak, annál inkább. Lakáson belül is és kinn a természetben is.


Tudnám még folytani, de elhoztam az ígért tíz képet, így itt most befejezem. Nem törekedtem teljességre, a sorrendiségre sem, ha egyáltalán lehet sorrendiséget felállítani.

19 megjegyzés:

  1. Köszönjük! Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  2. Lányok! Higyjétek el, az én hócipőm is néha tele. Ha még nyomom bele a havat szándékosan is, akkor lefagy a lábam!:-)Mind a kettő lábam, sőt, a hócipőt hóval töltő kezeim is.:-)
    Kell valami jót is látni, mert különben tényleg annyi a lelkemnek, idegeimnek.
    Kész, vége, kiborulok!Akkor is magamnak kell kikecmeregni a gödörből, csak sokkal mélyebbről nehezebb. Persze, vannak segítők, de ez elsősorban önmagunk harca.
    A felsoroltakat jónak tekintem. Ha 20 képet kellett volna hozni, akkor lett volna 20 is.:-)))Dacból is,de nem csak azért!:-)))
    Leginkább nem azért!Én már ilyenné alakultam önvédelemből, és ha erőszakkal le nem löknek az útról, akkor maradok is ezen a pályán. Sőt, ha lenyomnak, visszatérek a napsütötte oldalra. Elég sok rossz nap van mögöttem ahhoz, hogy ne másképp akarjam."Fáztam, fázom is" eleget lélekben, ha nem is írok róla. Nem írok, én ügyemnek tekintem ugyanis.Nem kiteregetni valónak... Saját döntés, ha más másképp gondolja, tisztelem a más gondolkodásáért.

    VálaszTörlés
  3. Egy ölelés mindig arról szól, amire a másiknak éppen szüksége van.
    Válaszd ki, melyik fajtát kapod most tőlem!

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon-nagyon szép volt:))) És rokonlélek vagy, mert én is szeretem az ESŐt, az tiszta illatokat, lánykorom óta a levendulát, a régi fényképeket, családomat... Lehet, hogy jövő héten beszállok a játékba:)))

    VálaszTörlés
  5. én is listáztam, és hasonlókat gondoltam, mint Te Éva, és én is pont arra gondoltam, hogy azokat a képeket szeretem, amik erőt adnak...lett volna kedvem 100 másik 10 képet kiválasztani, és az is rólam szólt volna
    további szép hétvégét,

    VálaszTörlés
  6. Szépek!
    Kereshetnék én is 10 képet....

    VálaszTörlés
  7. Jó ez a hócipős mondat.:)Igyekszem megjegyezni és amikor az enyém is tele van erre gondolni!
    Esőben mennyire szerettem mászkálni....nem is tudom most miért nem.

    VálaszTörlés
  8. Minden fotod kulon onallo hangulattal bir, tetszenek a szinek, a felhomalyok a benti kepeknel.
    Az unneppel, az emberekrol, es meg nehany masban teljesen azonosan gondolkodom, mint Te.
    Nagyon kellemes lista:)

    VálaszTörlés
  9. "Ó, tarts ki addig lélek, védekezz!"

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó kis bejegyzés lett, amiket írtál nálad is mind-mind nagyszerű dolgok. Nekem is a karácsony a kedvenc ünnepem, és tényleg szeretem ezeket a dolgokat. Talán az esőt kevésbé, bár kétségtelenül van egy kis romantikus hangulata, ami széppé teszi...

    VálaszTörlés
  11. Szép lista, szép lélek.. és a komment olvasásra érdemes!

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok, idértem végre, és elolvastam az írásaitokat. Köszönöm, élveztem őket.
    Megint csak megállapítottam, hogy sok hasonlóság van az egy helyre járók között. Talán ez eső kicsit megosztó, de kétségtelenül elismerik a hangulatát azok is, aki nem szeretnek ázni.
    Kizárt, hogy néha ne legyen tele a hócipőnk, de nem is baj. Így becsüljük jobban a jót utána.Kell tartanunk a tarsolyunkban néhány olyan dolgot, melyekkel enyhíthetjük bajainkat, kicsit kikecmereghetünk a kút kávájára velük, és üldögélhetünk is ott pihenve.Tüneti kezelés, de hasznos.
    Trendo, igen, ez a mondat kellett most ide, amít írtál. Köszönöm!!!
    Stali, ölelést köszi, igénybe vettem.
    Csillagos, Márta, örülök, hogy beszálltok a játékba.Szívesen megyek/ megyünk nézegetni a képeket és a felsorolt szeretett dolgokat.Így legalább önkéntes a listakészítés. Még lehetnek más válalkozók is.
    Katalin, a te elkészített listádat pedig megyek megnézni.
    Csillagos, eső és levendula együtt. Milyen jó kis hangulatot ad.Eső áztatta orgona még a nagy kedvencem.
    Ágnes, mint látod, én is úgy gondolom, hogy a félhomály a kis fényekkel az egyik legmeghittebb dolog és megnyugtató is egyben. Kell az ilyen. Hát még ha a fények adventi vagy karácsonyi fények!
    Kovtama, jönnek a májusi esők, még behozhatod, ami lemarad az esőt illetően.;-)
    Mártus, Tündérlátta, köszönöm, hogy itt jártatok, és írtatok.
    Joe bácsi, még egyszer köszönöm a játékra való invitálást.
    Mindnyájatoknak minden jót a vasárnap hátralévő részéhez!

    VálaszTörlés
  13. Tetszett a tíz gondolatod képekkel.
    Régen én is szívesen sétáltam a csendes esőben, de eső után még inkább, mert finom illata volt a
    levegőnek.
    A hátizsákot nem annyira kedvelem,
    (olykor húsz kilós is volt), de a
    túrákra jó visszagondolni.
    Az Őrségbe még nem sikerült eljut-
    nunk, sajnos.
    Hangulatosak a fotóid, az utolsó
    különösen kedves látvány számomra
    is. Kellemes vasárnapot kívánok!

    VálaszTörlés
  14. Előbb m-nél jártam és a listáját nagyon magaménak éreztem. Aztán jöttem ide és itt is! Úgy örülök, hogy minden szavaddal azonosulni tudok:) Most olvastam Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában c. könyvet. Egy autista kisfiú szemén át a világ. ő azt mondja, azért szereti az esőt, mert olyan mint a fehérzaj, segít megtisztítani a gondolatait.
    Én is nagyon szeretem nézni, hallgatni az esőt. Jó pár éve volt egy nyár, nappal finom meleg volt, aztán úgy kilenc óra körül megjött az eső,az a frissitő és hűsítő. De jó volt elaludni a nyitott ablak mellett!

    VálaszTörlés
  15. Kati, ilyen súlyos hátizsákom még nem volt, mint amiről írsz. Csak annyi holmi van általában benne, ami egy kisebb válltáskában is elférne.Az előnyét abban látom, hogy nem húzza a vállam.
    Múltkor jöttem ki a munkahelyemről, előtte esett az eső. Ázott fű, föld illat volt mindenhol. Keveredett mindez a konyhából kiáramló sült hús illatával.
    Úgy éreztem, hogy valami álomszerű keveredett a valósággal az illatok által.Az esőnek nagy szerepe van az életemben.
    Az Őrségbe menjetek el egyszer! Attól kezdve úgyis újra akarsz menni.:-)

    VálaszTörlés
  16. Ciripbogár! Vannak a már-már elviselhetetlen nyári kánikulai hőségek. Mikor izzik a panel, a járda,a minden, és nem tudsz aludni a melegtől.
    Akkor az előrejelzés esőt jósol. Onnan kezdve rátapadok a neten az kedvenc időjárásos oldalamra, és figyelem Európa térképet, hogy mit mutat a kép, merre jár az eső.Aztán megjön az első morajlás,az eső, és sarkig nyitok minden ablakot, úgy is alszom. Ázott porillat van mindenhol. Majd felfrissül a levegő, és lehet aludni.Végre!Ez jutott eszembe, mikor az eső utáni nyitott ablaknál való alvásról írtál.
    Örülök, hogy m. után itt is tetszett a 10 képválasztás, és tudtál a szavakkal is azonosulni.
    "Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában"
    Nem ismerem, de gyűjtöm az ötleteket, hogy mit olvassak.

    VálaszTörlés
  17. Igen, a "rokonlélek" a helyes kifejezés. Amiről írtál abban legalábbis megvan az egyezés.Akár én is írhattam volna, ha tudnék olyan lélekbe markolóan szépen mint Te. No és a képek... azt sosem fogom megközelíteni sem. (Pedig van hivatásos fotós a családban :-)))

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu