2011. március 30., szerda

Teázás


Miután hazajöttünk a Kőfejtőből, teáztunk. Ez a kis együtt töltött idő alkalmas volt még egy kis beszélgetésre. Érdekes, hogy ki milyen bögrét választott.
T. a fekete alapon fehér csíkosat, amit ő készített, festett nekem egyszer ajándékba. Alulra oda is pingálta, hogy: Évának:-) Persze, az most nem látszik a képen.
Most ehhez a bögréhez nyúlt azonnal, hogy leellenőrizze milyen munkát végzett.:-)
A két srác M. fiai, én pedig sajátként szeretem őket. Ők is szívesen vannak velünk. Édesanyjuk régen meghalt. 
Bécs nem nagy távolság innen. Ott élnek mindketten.
Csinálunk közös ebédet( M. már itt volt, a fiúk csatlakoztak), ha jönnek, egy kis barangolást csinálunk itt-ott, fotózásokat, felajánlották, hogy segítenek majd az új konyhám rendezésében, és számítógép ügyben is hasznosakat hallok tőlük.
Néha bejelentik, hogy szeretnének itt is aludni.Időnként lélekápolást is végzünk. Mert vannak szakítások is, szerelmek is. Fiatalemberek...Én meg sajnálhatom szakítás után az általam megszeretett barátnőket.:-)
Egyetemi vizsgák is vannak, arról is beszámolnak.
Közös prágai kirándulás, nézelődés és sörözés, balatoni bringázások, alföldi, kapolcsi élménygyűjtések, karácsonyok, szülinapok, bécsi Wiener Schitzel evések, apjuk főzésének kipróbálása, korizás a Fertő-tavon. Számukra hazai, osztrák kerékpárversenyen indultak( Salzkammergut Trophy), üvöltve drukkoltunk nekik, majd hegyni sárgabarackos sütit nyomtunk le ...
Ausztriában nem nagyon ismert szaloncukor felkötözése. A kókuszos szaloncukor a nyerő  a srácoknál. M. nem is eszik belőle, mert fogyni akar. Állandóan.Titokban persze csen el egy-kettőt. A fasírt úgy jó a srácoknak, ahogy én csinálom. Glória a fejem fölött. Minden ebédmaradék, becsomagolva nekik mindig.:-)
Nem is tudom sorolni, mind-mind mélyen rögzülő fontos dolgok ezek.
Saját gyerek nincs, más szülte sajátok vannak!:-)))
Pótanya kellett nekik is.
Akkor ez a  bejegyzés egy kis betekintés volt a magánéletembe!Vegyük úgy!



19 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy beengedtél:) már úgyis kíváncsi voltam Rád:) Jó lehet nektek együtt! Örülök, hogy megismerhettem ezt a részedet is!

    VálaszTörlés
  2. :))) Köszönöm! Már a korábbi képeken is látszott, hogy szeretnek nálad lenni!

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy olyan kedved volt, hogy megnyíltál felénk és megismerhettük ezt az oldaladat is.
    Köszi!
    Szép napot !

    VálaszTörlés
  4. Dorka, Tipitá, Judit Eszter! Szívesen!
    Úgy gondolom, a blogvilágban történő megnyílás, magánéletről írás nem kedv kérdése. Részemről legalábbis nem.
    Ennél mélyebb, megfontoltabb alapokon nyugszik. Ki így, ki úgy.:-)
    Én a visszafogottság híve vagyok, néha úgy érzem, még így is sok néha, amit a nyilvánosság elé leteszek magamról, a magánéletem részeiről. Nem rólatok írok most természetesen, a nyilvánosságon értve.

    Szívesebben írok hangulatokról, semleges témákról, de a megnyílás is eljön egyszer, ha valakikhez közelebb kerül az ember. Mint mindenben ebben is az egyensúly tartása a fontos.
    Én így gondololom.

    VálaszTörlés
  5. Én is igy gondolom. Félek, hogy egyszer majd visszaüt, mert van aki nem úgy olvassa, ahogy én leirtam...amúgy jóképű "kölykök":)

    VálaszTörlés
  6. Kovtama! Félni sem akarok. Azt is tudom magamról, hogy milyen szívesen olvasok más életéről.Jó betekinteni, részesévé válni kívülről is életeknek.
    Úgy érzem elég jó a beleérzőkém, hogy úgy értsek mindent, ahogy leírják.
    Az ember tanulja a blogéletet folyamatosan.:-)
    " Kölykök"? Jóképűek és intelligensek is.
    Ajándékba kaptam őket!:-)

    VálaszTörlés
  7. Ha okosan enged bepillantást az ember az életébe, abból még nem lehet gond. Én is nagyon szelektálok, de mindig van olyan amit megmutatok. Persze nem árt óvatosnak lenni...
    Az ilyen hangulatos teázgatást mi is nagyon szeretjük, megnyugtató, pihentető érzés. Köszönöm, tetszik amit nálad találtam!

    VálaszTörlés
  8. Akkor ez a bejegyzés egy kis betekintés volt a magánéletembe! Vegyük úgy! - Jó, vegyük:) és köszönjük! Egyetértek veled, én is inkább a hangulatok megfogását tartom célomnak. A magánélet is belefér ebbe - néha, nem nagy mértékben, apró szilánkokban... Nagyon örültem ennek a teázásnak Éva:)

    VálaszTörlés
  9. Joe bácsi, először is köszöntelek a blogomon.
    Azt hiszem meg kell tanulnunk a blogos életet.Vannak buktatók, vannak örömök.Számomra ez utóbbi van most túlsúlyban, és örülök neki.
    Igazad van, ( szerintem mások is így gondolják bizonyára)mindenki átgondolja, hogy életének melyik szeletét mutatja meg a nyilvánosságnak.
    Olyan a blog, mint a gazdája. Aki zárkózottabb az életben, a blogjában is az lesz.(?)Most elbizonytalanodtam. Szerinted, szerintetek ez így igaz?
    Nem biztos, hogy konkrét magánéleti események által lehet csak önmagunkból adni.Számomra egy átélt hangulat továbbadása a legkedvesebb blogos tevékenység.Ez is önmagam. Minél egyszerűbb, mások által is átélt, vagy átélhető téma megosztása, ami kicsit "elringat" nagyon jó.
    Magánélet sem tabu, csak tudni kell a határokat. Én így látom. Ha valaki nagyon kitárulkozik, azt is megértem. Ő olyan, így szeret blogot írni!
    Lényeg, hogy jól érezze magát a blogjában, a blogvilágban.Ezért csináljuk.Ezért hiányozna, ha nem lenne.

    VálaszTörlés
  10. Merci, éppen így gondolom, ahogy írod. Hangulatok átadása nagyobb arányban, magánélet kitárása kisebb mértékben.
    Joe bácsinak írt válaszomban is kifejtettem ugyanezt. Amúgy pedig nem véletlenül találják meg egymást a hasonlóan gondolkodók a blogos életben sem.

    VálaszTörlés
  11. Azt még le kell írnom, hogy a bejegyzések utáni beszélgetések nagyon fontosak nekem.

    VálaszTörlés
  12. Nagyon tetszett ahogy megfogalmaztatok , a hangulat atadast.En meg is fogalmaztam korabban de igy erzem, amik megerintenek az eletben, legyen az barmi, magokat szornak az erzeseimre, amik gondolatokka csirazodnak.Neha valamiert megis kivanok beirni valamit magunkrol, nem napi szinten, csak neha, mert olyankor ugy erzem ez kell, hogy a blog ertelmet nyerjen, egyensulyban legyen, erthetobb legyek.
    Mintha ezt itt ebben a reszben Nalad is igy ereztem volna.Angolul azt mondanam:you make sense to me now:)ha hozzaadom a korabbi irasokhoz.
    Bocsanat, hogy hosszu lettem!

    Szep napot kivanok!

    VálaszTörlés
  13. Kedves Éva köszönöm én is a viszont látogatásodat! Valószínűleg igazad lehet a nyitottság-zárkózottság kérdésében, bár ki tudja? Van aki írásban talán jobban meg tud nyilvánulni. Mások az emberek, ettől oly színes az élet.
    Magánéletről nem írok, de a hangulatok közvetítése számomra is központi "feladat". Tetszik a gondolkodásod, és én is nagyon szeretem a hozzászólásokat! :)

    VálaszTörlés
  14. Gyakran megmosolyogtat, hogy mennyire egy hullámhosszon mozgunk. ma immáron sokadszor gondolkoztam el azon, hogy hogyan blogoljunk helyesen. Utána ide kattintottam és lám a kérdésemre azonnali válasz volt a bejegyzésed. Egyszerre volt hangulatos, bölcs és őszinte. A helyes arány tökéletes. Akár Leonardo műveiben az aranymetszés.
    Előbb kellett volna elolvasnom Téged és utána nem fecsegtem volna fölöslegesen! :)
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
  15. Megteremtettél egy életformát, amihez az itt olvasgató, nézelődő visszatérőként hozzászól. Kap egyfajta esztétika általi érzelmi töltést, amivel hiányosságait, szürkeségeit színesebbé teheti, ha van belső igénye és megvalósításhoz lehetősége. Kis csokra gyűlik itt össze, annak, amit érdemes a maga pompájában megtekinteni, esetleg később megvalósítani. A magánélettel valóban oda-vissza alapon működhet minden "bizalmi elv". Nem saját találmány, de KRESZ oktatásban jártas barátom egy igen hatásos jelszava és ez belül a homlokon, mint egy idézet ott lebeg.

    VálaszTörlés
  16. Ágnes, Joe bácsi,Györgyi, Balkezes! Megint egyszerre írok nektek, mert hasonló gondolatok motoszkálnak bennünk.
    Számomra még az is elgondolkodtató, hogy csupa jót írjunk-e, ill. vegyünk a bejegyzéseimbe rosszakat is. Mert az élet ilyen is, olyan is. Se csak jó, se csak rossz nem történik velünk. Én kicsit több pozitívumot akarok hozni a blogomban. Az arány nálam erre billen a pozitív-negatív kérdésben, Miért? Mert egyszer már átrágtam magam a bajaim a blog nélküli életemben. Most újra azon tiprakodni itt is, társakat gyűjtve hozzá, mikor már ideje lenne túllépni rajta? A lerágott csontot még szopogatni kollektívan, átadni a negatív rezgéseket? Nem igazán akarom.
    Aztán ott van a magánélet, a közélet, a hangulat aránya is. A kitárulkozás, a visszafogottság... Mikor blogot kezdtem írni, azt hittem egyszerű. Illetve nem is hittem, Naív sem vagyok annyira. Persze, hogy nem az, és örülök neki. Alakulunk, alakítunk, és ennek így kell lennie. Új tapasztalatok fejlődést eredményeznek, akkor lenne rossz, ha egy helyben toporognánk. Kialakítunk egy blog írási stílust egyéniségünknek megfelelően. Aztán akiknek így jó, azok jönnek hozzánk, és mi oda megyünk, ahol nekünk jó. Nem a másik igénye szerint kell írni, hanem a magam igénye szerint. Akinek így kellek, úgyis megtalál.
    A hiteleség fontos, amint ez megszűnik, elpártolnak tőlünk, és igazuk van.
    És igen, ahogy Tibor( Balkezes )írja, a bizalmi elv fontos. Mikor kialakul egy blogos társaság, igényünk van, és igényeljük is azt, hogy többet adjunk magunkból magánéletünk terén is. Mert bízom a hozzám járókban. Hogy más is olvashatja? Igen. Előre viszont nem akarok félni semmitől. Ösztönösen is érzem mennyit adjak ki magamból. Ahogy teszem azt a való életben is.
    Van akinek írni könnyebb, és az életéhez szorosan nem tartozók előtt is könnyebb lehet megnyilatkozni.
    Kimeríthetetlen a téma. Köszönöm, hogy írtatok, hogy beszélgetünk.

    VálaszTörlés
  17. Györgyi, elolvastam a témában írt bejegyzésed. Tetszik, és hogy is lenne fecsegés!
    Mindenki leírja mit gondol,így van értelme a hozzászólásoknak is.Vannak hasonlóságok, különbségek. Remélem, azt is leírjuk, ha nem értünke yget valamivel, de most ebben nagyon egy húron pendülünk.
    A blogos csapatokban általában a hasonló gondolkodásúak hoztak létre egy közösséget.

    VálaszTörlés
  18. Hiányoztál a másik oldalról:)

    VálaszTörlés
  19. Negra, de jó, hogy jöttél!
    Nem tudok annyi helyen lenni. Ez az oldal, az az oldal...!
    Talán egyszer. Viszont átjárhatók a helyek...
    Voltam nálad!:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu