2011. március 28., hétfő

Szappan


 A marseille-i híres szappangyárban ( Marius Fabre) ősi módszerekkel, nagy főzőedényekben gyártott 72-%-ban tiszta növényi olaj alapanyagú szappan. Se mesterséges színezék, se tartósítószer nincs benne.
30 dkg-os tömb, alig fér el a kézben! Egy nagy kocka öröm.:-)
M. Franciaország mániás. Nem is kérek soha semmilyen ajándékot, ha megy, csak szappanokat. Illetve nem is kérem, de kapok. Ráadásul ezt egy kis illatszerboltban vette Marseille-ben, így még nagyobb a varázsa. Eljött a fürdőszobámba egyfajta tisztaság, természetesség.
 Igazi kényeztetés.

24 megjegyzés:

  1. Se mesterséges színezék, se tartósítószer ... de illat az nagyon van benne, nem? Úgy tudom elképzelni: tiszta, erős levendula... ja igen, azt nem is írtad, hogy levedulaszappanról van szó, csak valahogy úgy gondolom... pedig mennyiféle más is lehet, ami csodás illatot áraszt!

    VálaszTörlés
  2. Merci, nincs is nagyon illata.:-) Az erős illat is mesterséges ugyanis? Van levendulaszappanom is ilyen Marseille-ben gyártott szappanban, de az a levendula illat is alig érezhető. Az illatanyagok is mesterségesek ugyanis a szappanokban és a kozmetikumokban.Ha nem mesterségesek, akkor gondolom alig érezhetőek.Biztosan van valaki, aki ebben nagyobb szakértő, mint én. Csak átlag tudásom van ebben a témában.
    Ez éppen olívaolajos szappan. A levendula csak dekoráció a képemen.
    Vágyom a lehető legegyszerűbb dolgokra, ami használ, de legalább nem rombolja az egészséget is. Vannak persze illatos natúr szappanjaim is, de ennyire mindentől mentes "csak" szappanom még nem volt.:-)
    Ahogy utánanéztem ennek a szappangyárnak, 3 féle szappant gyártanak: Kókuszolaj, olívaolaj és levendulaolaj alapanyaggal( 72%).Mind növényi olaj, nincs benne semmi kőolaj származék, vagy állati eredetű bármi, ami mostanában előfordul a nem natúr szappanokban.
    Állatokon sem tesztelték őket állítólag.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a szappan ismerem:) A gyapjúbeszerző helyemen vásárolom, ahol először nemezeléshez vettem, azért ezt árusítják, mert egyáltalán nem szárítja a kezet, sőt!! és tényleg egy csoda:) Közben kiderült, hogy persze nem csak nemezeléshez jó, hanem fürdéshez, kézmosáshoz, sőt arcra is fantasztikus készítmény! Amíg nem próbáltam, el sem hittem volna, hogy ilyen szappan létezik: tele olivaolajjal, igazából tényleg nincsen illata, inkább olyan igazi tisztaság illatú csoda:)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Éva, sok szeretettel küldöm Neked, köszönettel a sok jó szóért:
    http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

    VálaszTörlés
  5. Dorka, valóban tisztaságillata van " csak"!:-) Ennyi elég is.
    Persze, kitettem egy illatos natúrszappant is a fürdőszobámba, hátha olyanom lesz, hogy illatra vágyom.
    Most olyan időszakom élem, hogy nagyon elegem van a sok műből, mérgezőből ételben, kozmetikumban, mindenben. Kikerülni teljesen nehéz, de ha mégis van rá mód, akkor megteszem.
    Köszönöm a jó szót is. Igazából pontokat nem gyűjtök, de ha szép szót kapok, az jól esik, mert kinek nem?:-)
    Köszönöm még egyszer!

    VálaszTörlés
  6. A hölgyeket azért könnyű az orruknál fogva vezetni, mivel imádják a finom illatokat és ezzel nincs is semmi baj :) Csak a ravasz ipar visszaél ezzel és mesterséges illatanyagokat tesz bele mindenbe. Ami azért baj, mert egyfelől ezek a testen keveredve nem mindig harmonizálnak, másfelől feleslegesen terhelik az ember immunrendszerét és persze, leszívják a pénztárcáját. A legjobb a natúr kozmetika, a szinte csak sejthető, mint érezhető illat, a természetes tisztaság szaga.

    VálaszTörlés
  7. Trendo, ezért tetszik ez a szappan, mert nem vezet az orromnál fogva! :-)
    Ha az általad említett " hölgy" mivoltom jön elő, akkor azért van natúr illatos szappanom is.:-)
    Hogy az illatanyag miatt mennyire natúr, azt nem tudom...

    VálaszTörlés
  8. Milyen jó kis beszélgetés alakult itt ki.
    Pár éve vagyok allergiás, a tej- és
    tejtermékek váltották ki, amiket orvosi
    javaslatra kezdtem rendszeresen fogyasztani. Azelőtt csak ritkán
    fogyasztottam ilyesmit, addig nem is ártott. A lényeg, hogy most aztán nem ehetek semmiféle tejterméket,
    pollenekre is allergiás lettem és
    a "mű illatok" is nagyon zavarnak:
    illatosított zsebkendők, WC papír
    stb. Nem is használok ilyesmit.
    Érdemes vigyázni, mert az allergia következtében négy hónapon át
    vagyok a nyári pollenszezon betege.

    Éva, nagyon jól néz ki a szappankád
    és a fotóid is tetszenek.

    VálaszTörlés
  9. A tisztaságillat mindent visz, igaz! Kedvencem:)

    Vonzóbb ezerszer, mint amikor vki hatalmas illatfelhőbe burkolózva - mit burkolózva: párnázva, dagadozva - megjelenik és mki kénytelen észrevenni;)))

    VálaszTörlés
  10. Mikor még aktív voltam, vegytiszta rémálom volt a munkaidő vége. Az irodista lányok előkapták a gázsprayt és rendesen megkínálták hónuk alját pulóveren át. A liftben legalább 4-5 féle, igen intenzív illat kevergett, mint egy mérgesgázfelhő. :)

    VálaszTörlés
  11. Tisztaság-illat: szeretem:))) Én is franciamániás...

    VálaszTörlés
  12. mondhatjátok, hogy ...milyen vagyok, de nekem , ha francia, az vakon jó,jöhet bármi (képzelem, hogy előző életemben ott éltem:)
    főleg, hogy olyanokat mondtok itt róla, hogy csak na.és főleg ajándékba, no ahhh, (sóhaj)
    Fantasztikusak az ilyen szappanok egyébként, és sajnos kevés ilyet érezni
    többségben sajnos Trendo tapasztalata dívik, amitől néha felsikoltok, ennél már csak a szappannélküli villamoson kapaszkodó hónalj a borzalmasabb
    node jól elkanyarodtam
    szép estét

    VálaszTörlés
  13. Egyszerre írok Nektek, ha nem gond, hiszen mindnyájan valami hasonlót fogalmaztatok meg, és én is hasonlóan gondolom.
    A mai mérgező világunkból keressük a kivezető utat a természetesség, a tisztaság, az egyszerűség felé, ami talán( sőt, biztos!) az egészséget is jelenti.
    Én magamról azt tudom írni, hogy besokalltam. A fogyasztói társadalom nyújtotta bőség zavar. Pénz nincs meg mindig hozzá, de nem is ez a téma most.Örömet találhatunk pénz nélkül is.
    Zavar, hogy eltűnik a nemesen egyszerű. Génkezelt, manipulált, mesterséges, feldúsított, feljavított, túlillatosított van jelen sok helyen. Ezért örül meg az ember egy pl. ilyen szappannak. Mert érzem, érezzük hogy értéket kaptunk vele. Tiszta, egyszerű, nem mutat többet, mint ami, és ez a vonzó benne.
    Francia mánia? Azt hiszem nem véletlen, hogy sokan hisszük, hogy vakon jöhet. Mert bizonyítottak eleget szépségben,kifinomultságban, eleganciában, természetességben, minőségben, és ez nyomot hagy az emberekben.
    Biztos van hibájuk, de miért keresném, ha annyi jó is kapcsolódik hozzájuk.
    Kati, biztos, hogy a kialakuló allergiák köszönhetők a sok mű, vegyi dolgoknak az állatok hormonkezelésének stb.
    Nem régem jöttem haza munkából. Megyek fürdeni, és úgy érzem, hogy jó dologban lesz részem.
    Mindez köszönhető akár egy szappannak is.
    Köszönöm hogy írtatok, jól érzem magam veletek olvasáskor!
    Van még kettő ilyen szappanom, mivel hármas csomagolásban kaptam meg.Ha ez az az olívaolajos, akkor a másik a levendulaolajos lesz( látom a színén, hogy van levendula is), gondolom a harmadik a kókuszolajos lesz. A híres szappangyár 3 növényi olaj alapanyaga együtt.Celofánba vannak csomagolva, nem bontom ki őket szagolgatásra. Bár úgyis nagyon visszafogott lesz az illatuk, mint ennek.Mondjam azt, hogy szerencsére?:-)

    VálaszTörlés
  14. Kati, sajnos nem tudok hozzád menni, mert hiába kattintok a nevedre nem nyílik meg.Profil nem nyilvános, ezt írja ki.
    Teendőm?:-)

    VálaszTörlés
  15. Ó, ezt a szappant én is nagyon kedvelem. A az előttem szólók már mindent leírtak, nekem is egy olyan tiszta régimódi érzés jut eszembe róla, amikor még a hajnak kamillaillata volt, és a ruhák egyszerű levendulaillatot árasztottak.
    Azt is nagyon kedvelem a francia (és olasz)termékekben, hogy meg tudták őrizni a hagyományokat, a családi vállalkozást, és méltán büszkén írják ki a kis boltjukra, hogy "1793 óta"

    VálaszTörlés
  16. Ciripbogár, én a régi hagyományos mosószappanok illatát is szerettem. Anyu, nagymamám mesélte, hogy sokszor mosakodásra is azt használták, és ők maguk főzték.
    Igen,a hagyomány! Ha valami sok 100évig fenn tudott maradni, az biztosan jó. A rossz áruk eltűnnek a süllyesztőben,ha nincs rá kereslet. Legalábbis így remélem. Van hangulata egy olyan boltnak, bármilyen árunak,vállakozásnak, melyre kiírják a kezdet dátumát. Hiszek nekik, bízom bennük.
    Szép, amit írtál, visszarepít egyfajta biztonságos múltba, ami a jelenben is lehet. Kamillalillatú haj, szélfútta, száradó ruhák illata, levendulaillatot átvevő ruhák a szekrényeben...

    VálaszTörlés
  17. J. évek óta hagyományos mosószappannal mosakszik, fürdik. Nem is kell neki semmi más. Nem használ arcszeszt. Kapott tőlem egy parfümöt sok éve, és még nagyon-nagyon sokáig meglesz. Évekkel ezelőtt nagyon szerettem a jó férfi illatokat is, de annyira elszoktam tőle, hogy zavar.

    VálaszTörlés
  18. Tipitá, lehet, hogy igaza van?
    Férfiaknak könnyebb vajon mint a nőknek? Könnyebben elcsábulunk a színes, illatos kozmetikumok felé?
    Valahol ez a dolgunk, hogy illatosan várjunk az érkezőre? Mint a virágok?:-)

    VálaszTörlés
  19. Én kecsketejből készült szappannal mosakszom.Azóta nem viszket a bőröm.
    Viszont az arcomra semmi sem jó.Van amikor kijön rajta az ekcéma(kipirosodik).Nem használok semmi sminket,kenceficét, csak tiszta víz.
    Az orvosok nem tudnak meggyógyítani, nem tudják mitől van.Amióta nem eszem fehér lisztet meg cukrot, csak nagyritkán, azóta javulás állt be, de nem vagyok tünetmentes.Csak a szteroidos krém segítene, de azt nem vagyok hajlandó magamra kenni, csak ha nagyon muszáj...
    Mariann

    VálaszTörlés
  20. Mariann, egyszer volt kecsketejes szappanom, és jó volt.
    Akkor neked nem lehet könnyű az arcodat megfelelően kezelni. Helyesebben nincs rá jó megoldás. Próbáltad valaha a szteroidos krémet? Nem rábeszélni akarlak, csak szeretném tudni van-e tapasztalatod, hogy milyen volt? Volt-e már " nagyon muszáj"!
    Én sem szívesen használok gyógyszereket, de azt mondom, van és lesz is olyan helyzet, hogy elfogadom őket.
    Helyzettől, fájdalomtól, problémától függ.

    VálaszTörlés
  21. Zé! A tisztálkodás örömforrás. Most már a minőségi, nem nagyon mérgező anyagokkal történő tisztálkodás az számomra. Nem vakítanak el az illatok, a külcsín.:-)
    Más az érték számomra.

    VálaszTörlés
  22. Igen próbáltam már a szteroidos krémeket, használnak, de csak a tüneteket szüntetik meg, nem gyógyítanak.Hosszan nem lehet alkalmazni őket mert vékonyítják a bőrt meg ki tudja még miket okoznak felszívódva.
    De mivel nemsokára megyek egy "kis kirándulásra" a világ másik felébe, ahol teljesen mások az étkezési szokások, és félő hogy emiatt elő fog jönni az ekcémám ezért el kell mennem orvoshoz, hogy írjon fel valami krémet ami azonnal hat és erre a szteroidos krémek a legalkalmasabbak...bár ki tudja, lehet hogy nem lesz rá szükség.:)

    Mariann

    VálaszTörlés
  23. Mariann, el sem tudom képezelni, hol lesz a "világ másik vége", azt meg végképp nem tudom, mit fogsz ott enni.Lehet róla többet tidni, vagy magánügy?
    Én azt mondom ne kockáztass, irasd fel a gyorsan ható szeroidosat, legfeljebb nem kell. Ha nincs, és kellene, az nagyon rossz.
    Jó utat, mikor mész?

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu