2023. március 26., vasárnap

Úton

Autóban ülünk egy vékony felhők által átszűrt napfényű délelőtt. Úton vagyunk egy közeli, de már másik ország felé. Az egyre közeledő fák és bokrok egy pillanat alatt eltűnnek mellőlünk. Fehérek. Tisztán maradnak meg emlékezetünkben, a jelen gyorsan fogadja be őket múltként.

Fogynak a kilométerek, telik az idő. Átmegyünk a határon. Ismét fák és bokrok tartanak felénk. Fehérek újra és újra. A tavasz nem ismer határokat. 



12 megjegyzés:

  1. Jó utat kívánok és kellemes időtöltést!
    "a jelen gyorsan fogadja be őket múltként" - ez a megfogalmazás nagyon tetszik! 🌝

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néhány nappal ezelőtt ért ez az élmény a mellettünk suhanó virágzó fákkal. Jó volt kicsit elmenni itthonról, és kellemesen telt az idő valóban.

      Törlés
  2. Megpróbálom újra. Borkánál működött a névtelen. Azt akartam mondani, hogy az út menti fehér virágzás bősége az életről szól.Sok örömet hozzá, Éva!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavasszal valahogy minden az életről szól. Örömmel nézegettem a virágzó fákat. Még nem nagyon zöld itt semmi sem, de a virágok már szerencsére megjelentek.

      Törlés
    2. Olyan jó végre megint színes világra ébredni. Mi is úton voltunk, (Szombathely és Bükfürdő felé), nagyon élveztem a sok virágzó bokrot, fát, a kicsit már zöldelő vidéket. Napfényben felerősödik a tarka természet, még ha a fák kopárak is. Hazaérve a virágba borult japánbirs és két kis jácint várt. Kék és rózsaszín, illik a tavaszi éghez.
      rhumel

      Törlés
    3. Szeretek autóban ülve nézni a természetet. Gyorsan változik a kép, mindenre rá lehet csodálkozni. Van a közelemben japánbirs, jó volt nézni a virágokkal zsúfolt bokrot.
      Sajnos nincs kertem, de enélkül is tudok szépségeket látni.

      Törlés
  3. Az úton látok én is mindig megörökitésre való képkockákat. Sajnos én úton mindig vezetek. Örülök, hogy a képeiden is látszik az "útközben" nézni érdemes életérzés.. Amennyiben vezetés közben tudnék fényképezni, talán én is hasonló képkockákat készitenék. Köszönöm, hogy megmutattad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem vezetek, és jó, hogy így tudok bármikor az autóból fényképezni. Emlékként is megmaradnak az utak, de fényképek készítésével is bármikor felidézhetők.
      Ezek valóban tipikus útközben készült képek. Az utolsónál használtam a zoomot is.

      Törlés
  4. én biciklizés közben, róla azért le-leszállva, szoktam fotázni az útmenti virágcsodákat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikor valaha bicikliztem, én is le-leszálltam fényképezni. Különösen, mikor a Balaton körül mentünk kerékpárral. Mindig akadt valami látnivaló. Itthon nem bicikliztem, féltem a forgalomtól.

      Törlés
  5. Válaszok
    1. It's good that I can show you what I saw. The blooming trees were beautiful.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu