2021. augusztus 1., vasárnap

Vágyálom





Nézem az esőgyöngyöket a fűszálak hegyén, az oldalán, mindenütt. Természetesen nem most készültek a képek. Ezt hívom vágyálomnak. Szeretném végigsimogatni őket, aztán az arcomra tenni a hideg, vizes tenyeremet. 
Egyszer írtam, hogy szeretem az esőtől nedves orgonába belenyomni az arcomat. Üdít, frissít, úgy érzem, hogy szebb lesz tőle a bőröm, pedig ez csak egy vágyott elképzelés, a szépség és frissesség együttléte a füvön, a virágokon, a leveleken, a természet adta könnyed harmónia, mely otthont talál az éppen jelenlévő környezetemben.
Sokszor az kell, ami nincs. Azon a bizonyos hűvös délelőttön talán éppen napsütésről, melegről álmodoztam, de a gyöngyök játéka mégis szebbé tették azt a napot, mely olyan volt, mint egy ékszerbolt kirakata a természet értékeivel gazdagítva.

17 megjegyzés:

  1. Jaj, nagyon szépek ezek képek! És ahogy írsz róluk...! Nagyon szép, nyugalmat, szépséget hoz a mindennapokba. Én hiszem, hogy a természet "igazgyöngyei" megszépítik az embert és a lelkét. Ha megnyugtatnak azok gyöngyszemek, már magában az is szépít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vágyálom beteljesedett. Villámlással és mennydörgéssel fél 3-kor eleredt az eső. Villanyt kell gyújtani, olyan sötét van.
      Borka, köszönöm a soraidat.

      Törlés
    2. Láttam, hogy Sopronban 21° van, eközben Makón 37°. Itt most borult be, nagy esőt jósolnak. Már reggel is volt villámlás, dörgés, eső, de nem hűtötte le a levegőt. Talán most...

      Törlés
    3. Remélem, hogy kicsit megkönnyebbültök ti is, ha jön az eső. Kinyitottam az ablakokat, nagyon jó érzés a hűvösebb levegő. Nagy eltérés van az ország különböző részei között. Most éppen 19 fok van az erkélyemen.

      Törlés
    4. Csak a hűvös jött (végre!), eső egy csepp sem esett.

      Törlés
  2. Ezek a cseppek, gyöngyöcskék csodatévők. Mindig elgyönyörködöm bennük levélen, szirmokon, bimbókon, s mindenen. Csodássá teszik azt is, ami amúgy nem szép. Lásd fűszálak. Itt esett ma, hol szakadt, hol esett, hl szemerkélt. Elnéztem az ajtó előtti cserepeken 10 centit nőttek két nap alatt a növények, pedig többnyire napi 2x öntöztem őket. Ennyit tesz az esővíz. Ami magában is csoda.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépek az esőcseppek, én is elnézegetem őket. Nálad is nézem a virágjaid képeit. Csodálatosak mindig. Örülök, hogy nőttek a növényeid az esőtől.Jó volt a tegnap, hogy esett végre, és hogy lehűlt kicsit a levegő. Ma már újra süt a Nap.

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Mick, köszönöm! Kedvem volt írni, csak úgy jöttek ki belőlem a sorok, nem sokat gondolkoztam közben.

      Törlés
  4. Én a vizes fűben való mászkálásra vágyom.:)
    A munkahelyünk kerttel rendelkezik. És szép nagy területen ápolt fűvel. Igazi dús, puha nyírott fűvel, amit nem vágnak minden centi növés után "tarra". És locsolják. Sűrűn. Gyönyörű. Sokszor mentem úgy reggel, hogy harmatos volt és én szandált papucsot levettem és percekig sétáltam benne. A lábam nyoma ott maradt, aztán idővel "felkeltek" a fűszálak, mintha ott sem jártam volna. Annyira vonzó "az a szééééép, zöld gyep". :)
    Tavaly március óta home office van, ez is hiányzik...

    Ahogy a hűtőm is.
    Majd kapok postán (valamikor ideér, simán adta fel a biztosító, nem is értem, hogy nem értik, hogy mennyire fontos lenne, és ajánlott/elsőbbségivel hamarabb és biztosan megérkezne) utalványt, amivel aztán elmehetek a MédiaMarktba, és aztán majd onnan is megérkezik néhány nap múlva. Csak remélni merem, hogy nem vész el, mert bár más nem használhatja, de az idő a várakozással, majd a biztosan tudással, hogy nem érkezik meg, majd az újabb postai küldeménnyel... nem is tudom mennyi nap lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem mászkáltam vizes fűben. Jó, hogy részed volt benne.Jó értelemben irigyellek érte.:)
      Mennyire hiányozhat már a hűtő, és mennyi bonyodalmat okoz ez az egész ügy, és éppen nyáron. Sajnálom. Remélem most már tényleg napok kérdése, és lesz hűtőd.
      Két élmény is vár majd Rád még a jövőben: a vizes fűben mászkálás és az új hűtőszekrény!:) Legyenek más örömteli események is még számomdra.

      Törlés
    2. Én gyerekként nagyon sokszor mászkáltam vizes fűben. Aztán sok év kimaradt, és amikor ezen a munkahelyen találkoztam ezzel a csodagyeppel, ismét felébredt a vágy. :)))

      Még várom a postai levelet, ha péntekig nem jön meg, akkor újra hívom őket. Számomra érthetetlen, hogy úgy találják ki ezt a "szolgáltatás", hogy bár azt, amit vállalnak megteszik, hiszen jött a szerelőjük, elvitték, kifizetik az árát, de az utolsó lépésnél sajnálnak 3-400 Ft-ot, hogy ezt a kis cetlit hamarabb és biztosan eljuttassák a biztosítotthoz.

      Tettem ki már nyár elejétől madaraknak egy nagyobb és egy kisebb műanyag edényt az ablakom előtt álló fa alá (földszinten lakunk), amiben minden nap fürdik fekete rigó, veréb, cinke. Tegnap ketten sorba is álltak, mert a nagyobban akartak, és a fekete rigó kicsit elfeledkezett magáról és hosszabb időt vett igénybe, mindenfelé fröcsögött a víz. A veréb nem félt tőle, nagyjából mellette várakozott, a cinke messzebb. A veréb beugrott és ő is fürdött nagy elánnal, aztán jött a cinke, aki ráállt a szélére, belenézett, kicsit töprengett, majd inkább a kisebbet választotta és abba mártózott. Gondoltam, hogy alig lehet benne víz és még csak koradélután volt, vittem friss vizet, és láttam, hogy a nagyobban több kicsi tollacska volt, elnevettem magam, hogy megértem a cinkét, amiért a másikat választotta, abba a tollasba én sem mentem volna. :)
      Hát... például ennek a fürdési-ivási ceremóniának a nézése nagy örömmel tölt el. :)

      Törlés
    3. Nagyon szépen írtál a madarak fürdőzéséről. Egész kis történet kerekedett ki belőle.Jó dolog, hogy törődsz velük, ők meg a látvánnyal hálálják meg ezt neked.
      Olyan jól írsz, miért nincs blogod?
      Magamban megünneplem a hűtőd, ha megérkezik.:)

      Törlés
    4. Köszönöm, szeretek írni, van amikor jön egy gondolat, és van amikor írás közben jön meg az étvágy. :)
      Félek, hogyha blogot írnék, belelendülnék abba, hogy mit nem találok jónak ebben az orszában, és sem magamat, sem másokat nem bosszantanék és fárasztanék ezzel. Így, hogy néhányszor néhány helyen hozzászólok a témához, vagy ahhoz, ami eszembe jut róla, éppen kellemes mértéket tartok. :)
      Talán egyszer, ha már nem fog ennyire az életem része lenni a világnak azon része, ami fájóan nehéz és rossz.
      Vagy képes leszek kizárni teljesen. :)

      Törlés
    5. Talán eljön egyszer az az idő is, és én örömmel olvasom a blogodat.:) Így legyen!

      Törlés
  5. We have a lot of rain here and I like to hear the sound of rain
    This summer all is very green and the birds are happy to take their bath in the rain drops.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I also like to hear the sound of rain.It is more rain here than it was before in hot weather.
      It good the see the green grass and the birds.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu