2021. július 30., péntek

Történések



Hőségtől gyöngyöző homlokkal azon gondolkozom, hogyan tehetném elviselhetővé a kánikulát. Már mindent kipróbáltam, amit valaha olvastam, hallottam, láttam. Végül rájöttem, hogy igazán jobb csak akkor lesz, ha elmúlik a nyár. Addig mindig vissza fog térni a kánikula. Kivárom türelemmel, addig kibírom valahogy. Írhatom ezt többes számban is: kibírjuk valahogy. 
A gyümölcsök hűvöse is segít. M. minden ebéd előtt egy órával megeszik egy almát. Ha együtt vagyunk az adag megduplázódik. Jólesik a nagy melegben. Elvégre naponta egy alma távol tartja a doktort is. :) " One apple a day keeps the doctor away."  Ezt is figyelembe lehet venni. Más gyümölcs is kerül az asztalra a hűtőből.
A sokáig csukott ajtók megnyílnak végre újra és újra, tőlük utcák, utak vezetnek valahova, akár egy görög étteremhez is. Ott is nyitva állt már az ajtó, és ránk várt, hogy Souvlakival, Baklavával és egy finom kávéval megünnepeljük a vasárnapot. Az ünneplés módjai ( mit, mikor és hogyan) találékonyság és tapasztalat kérdése, mint ahogy a kánikula elleni védekezés is az. Igaz, hogy nem túl sok sikerrel.
Az utcák és utak emberekhez is vezetnek már szerencsére, nemcsak épületekhez. Találkoztunk az ifjú házasokkal és Thomas bátyjával is. Végül nála kötöttünk ki, és estébe nyúlóan megnéztük a fiatalok által a Salzburg környéki hegyekben a nászúton készült képeiket, videóikat.
Telnek a napjaim örömmel, örömtelenül, vidámsággal, vidámság nélkül, szorongással vagy anélkül, erővel, erőtlenül, hirtelen jött sírással vagy  sírás nélkül.
Akármi is történjen mindig várom, hogy még sokáig eljöjjön egy új nap, mert a könnyek felszáradnak végül, és az örömtelibb napok veszik át a hatalmat felettünk. 
Így legyen, ezt kívánom nektek is. 


                                 



13 megjegyzés:

  1. Mindeki szenved már a melegtől. Ember, növény, állat még a gépek is. Visszaszámlálást tartok, hogy meddig tart még a nyár...ugyanúgy zárt helyre "kényszerít" bennünket, mint a tél és a hideg. Igaz, nekem a zord idő nem "ellenségem" jobban elviselem, mint a meleget.

    Szívből kívánom, hogy csak örömteli napjaid legyenek! ❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is jobban elviselem a hideget, mint a meleget. Várom a nyár végét izzadva, naponta többszor mosakodva hideg vízzel, reggeli és esti zuhanyozással, csuklómra hideg víz folyatásával. De csak pár percig tart a jobb érzés. Elegem és melegem van!:)
      Neked is kívánok örömteli napokat!

      Törlés
  2. Hiányoztál Éva! Jó, hogy újra itt vagy. :) Nagyon jók - mint mindig - a képek, a két utolsót mintha A hegyi doktorból vágták volna ki. Nagyon szép helyen jártak a fiatalok, Salzburg maga is gyönyörű! Csak átutaztunk a városon (anno), de azóta sem felejtem.
    A meleget én is utálom, de most valahogy jobban bírom. Van egy módszer, bevizesítesz egy kisebb törölközőt, összehajtogatod és a nyakad köré teszed, fő, hogy a tarkódat hűtse. Nekem segíteni szokott.
    Egyébként a hangulati ingadozások engem is próbára tesznek, de ahogy Te is írod, jön egy új nap... Talán jobbat hoz, talán...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borka, sajnos Ausztriából továbbra sem tudok írni a blogba, és kommentelni sem, de rendszeresen olvaslak benneteket. Jól esett olvasni, hogy hiányoztam.:)Köszönöm!
      Nekem is jobb lenne, ha tudnék írni, de nem megy.
      Megcsinálom a törölközős ötletedet, remélem nekem is segít.
      Voltam Salzburgban, valóban szép város, és az a környéke is. A fiatalok főleg ott voltak, hegyeket másztak.
      Ingadozik a hangulatom, de aztán valahogy helyrejövök mindig. Ez vígasztal.

      Törlés
    2. Borka, vizes törölközővel a nyakamon ülök itt.:) Jó érzés.

      Törlés
    3. Ennek nagyon örülök! :) Anyukámtól tanultam, ő ápolónő volt és sok hasznos tanácsot adott. Tulajdonképpen a nyaki ereket hűti és a fejnek is jót tesz, így segít.

      Törlés
    4. Jó tanácsot adott az anyukád, máskor is fogom alkalmazni.:)

      Törlés
  3. Jó volt olvasni, hogy helyváltoztatásokat engedtél meg magadnak, a hosszú és egyhangú bezártság után, melyet különben olyan jól meg lehet szokni, hogy szinte nem is kíván tőle szabadulni a végén az ember... Hallottam már a hosszú ideje fogva tartott rabok pániba eséséről, amikor megnyílt előttük a börtön kapuja!...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondom, hogy nem volt jó végül hazajönni.Itthon vannak a megszokott dolgaim, a saját napirendem. Máshol sokszor alkalmazkodni kell, és ez időnként rossz.
      Megértem a rabokat!

      Törlés
  4. Gyönyörűen írtál Éva, az utolsó bekezdés oly szép, reményt keltő. Így kell nézni a világot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Holdgyöngy, köszönöm. Igyekszem így nézni a világot, aztán vagy sikerül vagy nem, de mindig igyekszem. Az a fontos, hogy meg kell tenni a tőlünk telhetőt.

      Törlés
  5. A blogod.a nyugalom es a hétköznapi bölcsességek szigete
    .minden rosszat àthidal!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu