2021. augusztus 14., szombat

Jó reggelt!




Mikor felébredek a szobában sötét van, mert este lehúztam a redőnyt. Felgyújtom a heverőm melletti lámpát, hogy megnézzem, hány óra. Mert a nagyon sötét szobában sokszor azt sem látom, hogy  reggel van-e. 
Ha már reggel van, és én már kialudtam magam, kimegyek az előszobába, ott már azt is látom, hogy süt-e a Nap, vagy borult az idő. Kinyitogatom az ablakokat, jöjjön be a reggeli levegő.  Van, amelyik éjszaka is nyitva volt. Szükségem van a levegőre, mint a kávéra, ami kicsit észhez térít a mély alvás után. Mert én mindig sokat és mélyen alszom éjszakai felébredés nélkül. Nagyon kevés álmomra emlékszem. Ha reggel valami bevillan egy álomról, azonnal ki is száll belőlem. Nem tudok már visszaemlékezni rá, bármennyire is szeretnék.
A fény -miután egy kicsit hunyorgok- tágra nyitja a szemem, az ablakon át kicsit nézem még az utcát. Vannak, akik már kint mennek, de én még csak akkor keltem.  Látom a fáimat, hallom rajtuk a madarak csiripelését  az ablak előtt. Érzem, hogy otthon vagyok. 
Kell a szép!
Ha író lennék, és regényt írnék, biztosan sok sort és jól megválogatott szavakat szentelnék a reggeli történésekre, az egészen kicsikre is, melyek az ébredő világról szólnak, és az előttünk lévő napba torkollnak. 
Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!

23 megjegyzés:

  1. Éva, a hangulatos reggel után ugyanilyen szép és hangulatos napot kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ígyekszem azzá tenni, de nem könnyű egy ilyen eseménytelen napon, de akarom, mint mindig.
      Most éppen azon gondolkozom, hogy hétfőn jön egy vízvezetékszerelő, és hogy mekkora koszt hagy majd maga után, ha WC kagylót és tartályt kell cserélni. Hogy fogom azt helyrehozni. Ennyit a hangulatról.:)
      De még csak szombat van, nem kell annyira előre gondolkozni, inkább annak ürülni, hogy sikerült egyáltalán vízvezetékszerelőt szereznem. Nem könnyű dolog.

      Törlés
    2. Jaj, nekem is pont ezeket kéne lecserélni, de én nem vagyok olyan bátor, mint Te. Félek a nagy rumlitól és az azt követő takarítástól. Úgy érzem, az már nem menne.
      Vigyázz Te is nagyon, nehogy valami baj legyen. Szép lassan, nem kell sietni.

      Törlés
    3. Nem bátorság kérdése. Én is úgy érzem, hogy nem fog menni, de muszáj. Meg kell tennem, mert csöpög. A szomszédot is áztatja. Én is félek a rumlitól és a munkától.
      A másik aggodalmam, hogy hova vigyem ( vitessem) a lecserélt dolgokat. Talán a vízvezetékszerelő vagy az ingatlankezelő tud segíteni, és adnak egy telefonszámot, akik elviszik valahova őket. Nem egyszerű dolgok ezek. Most olvasom a neten, hogy a közeli hulladékgyűjtő nem vesz át WC kagylót és tartályt. Most akkor mi van?

      Törlés
    4. Szép vasárnap reggelt Éva! :)
      Én úgy tudom, hogy a szerelőnek el kell vinni, bár lehet, hogy csak úgy, hogy pénzt kér érte, de akkor is elviszi. De ez nem biztos, lehet, hogy vízvezetékszerelő válogatja. Az biztos, hogy ő tudja, hogy hol lehet ezektől "megszabadulni".
      Nekem a konyhaablakot kéne cserélni, de annyi kiadás érkezett, hogy ez most nem fog megtörténni, viszont még mikor tervben volt, én is azt láttam benne, hogy mi lesz itt, mindent elrakni, aztán zaj, por, kosz, takarítani és mindent visszarakni, néhány napig nem használható úgy a konyha, ahogy szeretem, mert nekem is ott indul a reggel. Redőny fel, nasütés, vagy búbánatos idő, hó, vagy dér, vagy eső áztatta növények, tea, kávé, néhány falat reggeli, egy kis ücsörgés csendben. Amikor valamiért rumli van, akkor nem olyan az egész. És én hiszem, hogy a reggeli indulás a napba nagyon fontos.
      Szép napot mára is! :)

      Törlés
    5. Ó, és lemaradt. Drukkolok, hogy hamar, kevés kosszal légy túl a holnapi napon, és sikerüljön elvitetni a szerelővel ezeket! :)
      Nekem még az szokott segíteni, hogy nagyon arra gondolok, hogy már készen van és minden szépen a helyén, rend, tisztaság és boldogság. Szinte látttatom magam előtt ezt, a legnagyobb rendetlenség közepette is. :)

      Törlés
    6. Köszönöm a drukkolást neked is. Nem tudtam reggel sokáig aludni, mert ez jár az eszemben. Már te vagy a második, aki azt írja, hogy a vizvezetékszerelő megoldja az elvitelt, ha kell. Lehet, hogy nem is kell kicserélni a tartályt és a WC csészét csak a csöveket, és akkor más a helyzet. Temészetesen, ha pénzt kér az elvitelért, kifizetem. Csak meg legyen oldva.
      A konyhában indul az én napom is, a kávét a számítógépnél szoktam meginni.Fontos a reggeli indulás, ahogy írod, úgy van. A nap úgy folytatódik, ahogy kezdődik. Én is hiszek benne.
      Akkor rád is vár majd munka, ha meg tudjátok csináltatni a konyhaablakot.Nem irigyellek érte én sem. Sok koszzal és munkával jár az is. Mikor nekem cserélték az összes ablakot, én is megtapasztaltam.
      Én is igyekszem a végeredményt látni, mikor minden rendben lesz. Miért ne lenne így?

      Törlés
  2. Éva, lehet, hogy a szerelő hajlandó lesz elvinni valamennyi pénzért.Szinte biztos vagyok benne, hogy el tudja vinni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, én is ebben bízom. Megfizetném szívesen, csak lenne rá megoldás.

      Törlés
  3. Hűha, akkor ez egy muszáj-munka. :( Engem teljesen ki tud borítani az ilyesmi. Nyomasztó probléma, nem szeretem a váratlan helyzeteket. Még jó, hogy sikerült szerelőt találnod, mert manapság az sem könnyű. Ügyes vagy.
    Drukkolok Neked, hogy minden simán menjen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magamtól nem fogtam volna hozzá. Ez olyan igazi muszáj-munka, ahogy írod. Engem is kiborít az ilyesmi. Egyszer már volt nálam, és megtartottam a telefonszámát. Még anyu adta meg akkor a számát, ő meg egy másik szerelőtől kapta, aki nála volt.
      Köszönöm a drukkolást, szükségem lesz rá.

      Törlés
  4. Szép napot! Szeretek én is reggel nézelődni, ráérősen. Mostanában volt benne részem, mert amikor a nagy meleg volt korán keltem, hogy locsoljak. Mostanában pedig tábort csináltam és korán keltem, hogy mire a gyerekek megérkeznek mindent elintézzek. Szeretem az ilyen reggeleket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tipitá, én is szeretem a ráérős reggeleket. Az enyémek általában ilyenek. A magam ura vagyok. Jó, hogy neked is van/volt benne részed.Igaz, hogy ehhez korán kell kelni, de biztosan megérte neked. Legyen még benne részed.

      Törlés
  5. nekem sokszor elvesznek a (kora) reggelek...:( mikor megvannak, akkor tapasztalom igazán, hogy mekkora veszteség. Mert olyankor minden még olyan friss, szép s remányteli!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aliz, nem szoktam korán kelni.A kora reggelek kimaradnak az életemből, ha csak nem muszáj korán kelni, de akkor valami feladat vár rám, azért teszem. De a reggelek fontosak. Akkor még minden előttünk van. Még akármi lehet a napból. Friss és reményteli, ahogy írod. Én is bízom benne, hogy ez a vasárnap jó lesz nekem és neked, nektek is, akik szóltok hozzám itt a blogon.

      Törlés
  6. Csöndben indult a vasárnap. Újra úszással - ilyenkor felébredek hamar, mert amíg napközben hőség van, a sima víztükör, a túlpart csodálatos látványa meghatározhatja az egész napomat. Legyen mindünknek szép nyári napunk. (amíg ezt írtam, idejött egy kis mókus, egész közel a teraszra. 😊 Sajnos nem tudtam lefotózni, részben mert túl gyorsan mozog, meg ráugrott egy üres locsolókannára, ami felborult és megijedt, felfutott a fára. Kis kölyök lehet, mindenre kíváncsi, játszik a lombok közt.) Hát ilyen apró örömöket kívánok Neked is, kedves Éva. 🤗

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szépen és hasznosan indult a napod. Az úszás mindig jó.Igaz, én nem tudok jól úszni, de jó annak, aki tud. A Balaton mellett elengedhetetlen.Szeretem azt a tavat, mindig valami mást mutat meg magából.
      Aranyos lehetett a kis mókus, és nem félt tőled. Egészen közel ment hozzád. Nem könnyű lefényképezni, mert mozgékony, játékos, hamar eltűnik. Ráadásul meg is ijedt.
      Igazi, jó örömmel indult a napod. Ilyen folytatást kívánok Neked a nap további részében is.

      Törlés
  7. Azóta megfejtettem, a mókus szomjas lehetett. Van egy tálka a terasz végén, itt maradt a vendég kutyusunk után is, hagytam a madaraknak. Már tegnap is láttam mókus a kempingágy mögé szaladni, de csak most a locsolàskor jöttem rá, inni járhatnak oda. Ezentúl teszek majd mindig friss vizet nekik. Ebben a hőségben az állatoknak is fontos a víz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, hogy rájöttél, hogy miért volt ott a mőkus. Így legalább tudsz neki segiteni, ha szomjas. A madarak is tudnak inni belőle. Nekik is kell a víz.
      Lehet, hogy több mókus is jár majd oda ezentúl, és láthatod őket.

      Törlés
  8. I did not sleep well last night, so on a Sunday it was difficult to get up early. I must have a strong coffee in the morning before I do anything.
    At first I hear the neighbours’ rooster sing and I know it’s half past five! Then the church bells every quarter of an hour… this is how I wake up early!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I had to get up early today because a plumber will come to me to repair the toilet. I don't like it.I will also drink a coffee soon.
      It was interesting to read how you get up: rooster, church bells. It's like I'm there.


      Törlés
  9. Friss és szép hétfő reggelt kívánok - bár inkább jó étvágyat kell most már! (az én csirkecombjaim még főzésre várnak - holnapi ebédnek és kóstolónak a szomszédasszonyom részére!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép napot kívánok! Érezzétek jól magatokat holnap a szomszédasszonyoddal.:)

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu