2021. augusztus 17., kedd

Vannak



napok, mikorra összegyűlnek az elintéznivalók. 
Telefonálások, időpont egyeztetések, odamenet, visszajövet, közben ha van egy kis megállás, megiszom egy kávét, benézek a blogokba, olvasok pár oldalt, mert nem múlhat el pihenés nélkül a sok feladat. Közben már a következőn jár az eszem. Vízvezetékszerelő, bankok, bolt, orvosok, gyógyszertárak, laboratórium... Taxival kell mennem, mert a busz már nem használható számomra, autóm pedig nincs.
Hosszan állok a bankban a mankómra támaszkodva, míg megtalálom, hogy melyik gombot nyomjam meg, hogy megfelelő sorszámot kapjak, mert nem mindig egyértelmű. A vérvételre is időpontot kellett újabban kérnem, nem tudtam, hogy jutok el a tűig, nem olyan megszokott, bejáratott semmi már, mint régen volt. A Covid beleártotta magát sok mindenbe. A megszokottól eljutottunk a szokatlanig, az ismerttől az ismeretlenig. Nagyon rugalmasnak kell lenni, hogy alkalmazkodjunk az újhoz. 
Aztán, ha fogynak a feladatok, hoz egy kis megkönnyebbülést az ügyintézések teljesítésének öröme, de mindig jönnek az újak, nincs megállás.
Közben nézem a természetet is a képeken ( már nem nagyon tudom élőben), a zöldellő nyírfát a volt munkahelyem udvarán, a színes, fogalmam sincs milyen üde növényt, a szépségük feltölt újra, hogy tudjam folytatni, amit elkezdtem, az örökös intézkedést, a tevékenységek sorozatát, melyek sokszor kibillentenek az egyensúlyomból. 
Végül visszabillenek, mert muszáj, mert nem mehet másképp az élet. Ennek így kell lennie!

11 megjegyzés:

  1. Ismerem ezt a helyzetet, sajnos. Amit csak lehet, kiiktatok az életemből, de amiket itt felsoroltál, azok nem kiiktathatók. Igen, a sok ügyintézés után jön majd egy rövid pihenő, aztán kezdődik minden elölről. Az élet körforgása...
    Jó, hogy olykor azért ki lehet kandikálni a gondok közül egy finom kávéval, egy nézelődéssel a zöldben, vagy a kedves blogok olvasgatásával. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borka, most éppen pihenek ügyintézések után. Ma már voltam gyógyszertárban, postán és egy Rossmannban. Természetesen taxival mentem és jöttem. Erre költöm a pénzem.Egy kávéval kandikálok ki a gondok közül.:)
      Én is kiiktatom az életemből, amit csak lehet, de jönnek mégis az elintéznivalók. Holnap újra jön a vízvezetékszerelő, kicseréli a WC kagylót is. El is viszi, ez jó! Ez a nap sem lesz nyugodt, de előre haladok legalább a feladataimban.

      Törlés
  2. Egyre inkább az az érzésem, kedves Éva, Borka, hogy az életünk nem más, mint az egyre szaporodó korlátaink feszegetése, ill. a hozzájuk igazodásunk lemondó belenyugvása... Mindegy, csak folytatódjon! Kis vigaszainkat igyekszünk benne megtalálni, hogy mindezt elviselhetővé tehessük... S örülünk minden megmaradt szép pillanatnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Flora, igazad van, összefoglalva leírtad a lényeget. A szép pillanatok és hogy észrevegyük őket ezek a nagyon fontos dolgok! Ezek visznek tovább...

      Törlés
    2. Igen, a szaporodó korlátaink feszegetése egyre inkább jelen van. Régen könnyebben ment az ügyintézés, akkor jobban tudtam mozogni, szinte semmi sem volt számomra valamit letudni magam mögött. Most jobban keresem a szép pillanatokat, mert jutalmazom magam azért, amit megtettem. Mert ez nem természetes már, mint valaha volt.
      Valóban, még folytatódjon, és legyünk hálásak azért, hogy ha nehezen is, de el tudjuk intézni, amit akartunk.

      Törlés
  3. az első képedet ámulva nézem, meseszép, már megérte ma felkelni, ilyet találni, látni nálad

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalinom, köszönöm a véleményed.:) Nem tudom mi az, de olyan lenge.

      Törlés
  4. Csatlakozom Katalinhoz, különleges az az első fotó! 😍

    Hej, azok a tennivalók! Van, amikor csak egyre gyűlik, néha úgy érezzük, összecsap a fejünk felett, aztán szép sorban csak megoldódnak. Akkor jön a megkönnyebbülés! Egy darabig... Tudod, mégis azt mondom, hogy inkább ilyen megoldandó feladataink legyenek, mert azt (is) jelenti, hogy élünk.
    Egészséget kívánok hozzá! és ölelést a keleti végekről ☺️🤗

    (A lányom most pár napig ott volt Sopronban, nagy élmény volt neki a városod!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, a tennivalók azt is jelentik, hogy élünk. A megoldásuk pedig örömöt is tud okozni, egyfajta megkönnyebülést. Nekem most az volt jó, hogy rendben van a WC-m, és a vízvezetékszerelő el is vitte a kicserélt régit. Egy gonddal kevesebb. Mert számomra az elvitele valahova gond volt. Nem tudtam hova.
      Általában tetszik Sopron azoknak, akik idejönnek. Örülök, hogy a lányodnak is tetszett a város.
      Viszontölelést küldök neked a nyugati végekről.

      Törlés
    2. Kedves Éva, jó hír, hogy wc-d rendben, és el is vitték. :)
      Amikor a gondok megoldódnak, illetve megoldjuk, akkor egy nagy kő esik le az emberről, és olyan lesz, mintha gondtalan lenne az élet, eltörpülnek apró bosszantó dolgok, tisztán ott az öröm, hogy valami jobb lett, kész lett, jobb lett az élet.
      Maradjon sokáig így! :)

      Törlés
    3. Kedves Betty, mikor a végére érünk egy ügy elintézésének, akkor látjuk, hogy milyen kicsi is volt tulajdonképpen, csak előtte és alatta tűnt nagynak. Közben persze aggódunk, de annál nagyobb a megkönnyebbülés, mikor a végére érünk.
      Igen, maradjon így.:)

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu