2012. október 31., szerda

Olvasom...

 ...Joanne Harris tollából, hogy hőse " ... elmerülhet a téli hétvége vigasztaló megszokásaiban." * Azonnal felfigyeltem a mondatra, és tudtam, hogy erre emlékezni fogok bármikor.
Az én megszokásaim is vigasztalnak most, de inkább az évszakra értem. Itt az őszi szünet( télies kezdettel), kicsit lazábban veszem a napjaim, tovább alvások várnak rám, hacsak a hóesés ki nem ugraszt az ágyból még korábban, mint máskor, de ez üdítő kivétel. 
Mindenszentek közeledik, ma délelőtt kimentünk a  temetőbe, kivittük a virágokat és a koszorúkat, hogy holnap csak a mécsesekkel menjünk már. Talán fagy nem lesz ma éjjel, volt tegnapelőtt, és barnán, kocsonyásan rogytak össze a virágok reggelre. 
Ebben az időszakban évente visszatér az a kérdés, hogy a sírokon a krizantémok megfagynak-e.
Vigasztaló megszokás, hogy volt már sok év, amikor mindez nem így alakult, ha most mégis megtörténik, az sem probléma. 
Holnap már november.




*Részlet a Bolondok aranya c. novellából, mely írás a Bársony és keserű mandula c. könyvben található.

13 megjegyzés:

  1. Mindannyian elmerülünk olykor, tán nem is ritkán, a mindennapok vígasztaló megszokásában. Legtöbben még észre sem vesszük. Van kit vígasztal, van ki csak elmerül... Szép sorok, engem is megfogtak!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szep mondat Eva.
    Nagyon szep keszulodes a holnapra is igy.

    /Koszonom itt is!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon úgy néz ki, a veszteségeink átélése nem más, mint a mindennapok megszokásainak kiürülése.
    Az addig célszerű műveletsorok értelmetlenné válása hozza a hiányérzetet.
    Na, mára kibölcselkedtem magam.
    De ez a hónap éppen erre való talán.

    VálaszTörlés
  4. Tamás, ha eddig maradt is nyomokban hó errefelé a mostani eső elvitte.
    Tovább alszom, de később fekszem le, tehát az átlag ugyanannyi.:-)
    Ha mindenki együtt lesz, akkor mentek ki a temetőbe, úgy jó, ha együtt a család.
    Várom az írásaid, és lazíts otthon, és korrepetáld a legkisebbet!:-)

    VálaszTörlés
  5. Papa, jó ez a mondat:
    Van kit vígasztal, van ki csak elmerül... Érdemes bölcselkedni rajta.

    VálaszTörlés
  6. Ágnes, szívesen, nagyon szívesen. Gondoltam arra, hogy jobb lenne csendben maradni, de kikívánkozott belőlem, és nálad nem is akarok hallgatni.Ismerlek annyira, hogy szólhatok, ha véleményem van,. meg egyébként is tenném:-)
    Úgyis tudod
    miről írok, majd mindjárt benézek hozzád...

    VálaszTörlés
  7. Márta, esőt hozott a november, erre ébredtem. Délelőtt akartunk kimenni a mécsesekkel a temetőbe, de elmosta az eső, anyunak nagyon fáj a lába.
    Majd megyünk máskor.
    Anyu jön ebédelni, készül a paprikás csirke...:-)

    VálaszTörlés
  8. Stali, hozzál csak máskor is ilyen bölcsességeket, ez a hónap a leginkább erre való valóban.

    VálaszTörlés
  9. Csütörtök és péntek ez nekem most a páros pihenős hétvége. Gyertyát gyújtok nappal igaz csak estére terveztem, így világítok is és közben emlékezem, de csak egy picit. Közben intézkedem abban a lakásba, ahol élek. Hibabejelentés, várakozás, érkezés, fotózás, mérőóra csere percek alatt, mert ott egy vezeték elfüstölt. Visszakapcsolás, öröm.:-) Egy aláírás és minden rendben. Azaz szeretném nagyon, hogy az legyen és ezért tenni is képes vagyok. A távoli sírokhoz most menni nem tudok, de mellettem egy mécses fénye ég.

    VálaszTörlés
  10. Tibor, akkor most minden rendben, de nem irigyellek az egészért.Tönkretett valamilyen elektromos gépedet otthon ez az egész? Csak úgy mellesleg...!
    Jártam a másik blogodban, ezek szerint marad úgy. Részletek nélkül próbálom megérteni a helyzeted.
    Örültem, hogy most jöttél ide.

    VálaszTörlés
  11. Éva láttam a kommentedet nálam. Köszönöm!
    Egy villanyizzóban keletkezett szálszakadás az összes anyagi kár. Igaz, hogy villanyórát kellett cserélni, de azt a szolgáltató emberei megállapították, hogy az egy régebbi bekötésből "kimelegedett". A fizika törvényei érvényesültek. Nagyon korrekten jártak el, a lakás elektromos hálózata viszont megérett egy nagyobb átalakításra.
    Minden marad úgy egyelőre.

    A bennem lévő biztosítékot is tesztelik mostanság. Amper értéke nincs viszont az is leoldhat, de az más értéken működik és lomha működésű.:-)))

    Vihar egy pohár vízben valahogy így lehetne összefoglalni azt, amit egy ingatlanközvetítő most produkál. Azonban jogi képviselet szükséges, hogy ügyeskedő húzásait kontrollálni tudjam. Van ilyen megbízással rendelkező jogi képviselőm. Kellő nyomatékot kell adjak annak, hogy ezt a létet nélküle, tehát párommal közösen családjaink segítségével alkottuk. Ebben az ő haszonleső elképzelésének nincs helye. Tudom, hogy neki ez csak egy üzlet. Nekem viszont ennél több, amit ennek arányába súlyozok. Ő százalékban számított forintosított jutalékot remél szerződése után, aminek eredménye nekem "0" azaz nullát eredményezne.
    Ugye mire képesek egyesek?

    VálaszTörlés
  12. Tibor, köszönöm a válaszaid, és sok sikert kívánok.Vannak korrekt megoldások és vannak nem azok.Mind a kettőt megtapasztaltad.
    Minden jót,győzzön az igazság!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu