2012. október 5., péntek

Meglátogattunk...

... 2 szobát Kőszegen csekély belépődíj ellenében, melynek összege amúgy is egy alapítvány javára ment.
Láttunk sok megmentett emléket, melyek valaha adtak magukból, hagyták hogy szeressék,  használják őket, segítettek megélni  szépen a gyerekkort, szolgáltak később is, részt vettek hitben, szeretetben, szerelemben... 
Mindig hiányzik az ember a tárgyak mellől, vajon milyenek voltak a hétköznapjaik, az ünnepeik, hol haltak meg, hogyan végezték, és felmerült bennem az is éppen itt, hogy miért?
(A két szoba a kőszegi Zsinagóga előtti kis házak egyikében található. A Zsinagóga is látogatható, de erről majd máskor írok.)

8 megjegyzés:

 1. Sokmindent bezsúfoltak: régiségboltra emlékeztet... Sokminden ismerős is (pl. nagyanyám függönye).
  Képeid valóban azt a hangulatot keltik, hogy a valaha itt élők itthagyták örömeik, keserveik, mindennapjaik nyomát...
  Szeretem nagyon a jobboldali verset!

  VálaszTörlés
 2. Magángyűjteményként működik, sok a gazdátlan, valaha gazdával bíró tárgy, és kicsi a hely.Zsúfolt minden, de elképzelem, mikor még használták őket, és sajnos azt is, mikor itt kellett hagyniuk sok mindent.
  Önkéntesként egy hölgy gondozza a szobákat, a zsinagógát, menti, ami menthető.

  VálaszTörlés
 3. Ez szép bejegyzés volt. Én is jártam itt, a Zsinagógában is, szeretnék majd még egyszer visszamenni...

  VálaszTörlés
 4. A Zsinagógát még romjaiban láttam, aztán volt róla egy dokumentumfilm, kíváncsian várom a bejegyzésed. Az elfeledett kert c. könyvben éreztem ezt a hangulatot, lehet, hogy azért is fogott meg. Minden tárgy egy-egy emlék, de csak azoknak, akiknek lelke van, másoknak kidobandó, nem merem mondani, hogy szemét, inkább kacat. Pedig mennyit mesélhetnének...

  VálaszTörlés
 5. Évikém puszillak. Látod, ma is bemerészkedtem csillagporos szentélyedbe. Ha, lelkem csendre, nyugalomra vágy, csak koppantanom kell ajtódon, és máris itt vagyok az áhítatban.. Jó itt nálad, azt hiszem, jövök máskor is, ha nem veszed zokon, kései ébredésemet! :)

  VálaszTörlés
 6. Csillagos, fel kellene nagyon újítani a Zsinagógát, de pusztulásába is szép még mindig.
  Holdgyöngy, van aki megmenti a kidobandókat vagy a tulajdonosukat vesztett tárgyakat. Akinek pedig ráérző lelke van az ilyesmire, elképzeli a múltjukat. A könyvet nem ismerem, de utána nézek.
  Laci, csak kopogtass, tudod, hogy örülök neked mindig!:-) Eddig is, ezután is!!!

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu