2012. október 19., péntek

Előttünk...

...a hosszú hétvége, már tegnap kitakarítottam itthon, és az egyik diákom hazugságainak kibogozásával, az ezzel még összefüggésben keletkezett egyéb lelki dolgok rendezésével foglalkoztam, hogy úgy jöhessek el a munkahelyemről, hogy megtettem, amit kellett, ami lehetséges volt, hogy ebből a szempontból nyugodt hosszú hétvége várjon rám.
A lány ma még felhívott, bocsánatot kért, a bocsánatom nem szavakkal, hanem azzal jelzem majd, hogy megteszek mindent, amit most tehetek, hogy valamelyeset kisimuljon az a néhány hullám, amit vetett.
Ahogy Camus írta Goethéről: "Türelmes, de nem elnéző." Forgatom magamban a mondatot, rövidsége tetszik, azonban hiányolom, hogy nem olvashatom mit írt volna a megbocsátásról.
Én igyekszem megbocsátani másért és magamért, de el kell mondjam, hogy főleg magamért, a belső békémért, és még csak bevallani sem restellem mindezt, ha önzésnek tűnik, ha nem.20 megjegyzés:

 1. Kellemes hétvégét kívánok!
  A megbocsátás célja főleg saját lelki békénk helyreállítása, hogy ne mérgezzük sok lelki energiát követelő negatív érzésekkel.
  De megbocsátani igazán csak annak tudunk, aki kéri...

  VálaszTörlés

 2. Sajnalom Eva:(

  En reggel gondoltam Rad, itt oriasi kod volt:)nezz majd be hozzam, hatha azzal is simul!

  Nagyon szep hetveget kivanok!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép, békés hétvégét!

  VálaszTörlés
 4. Flora, az ő lelkének is kell, de az enyémnek főleg, ahogy írod. Ő kérte, és ha nem hallgatom meg. és nem rendezem vele az " ügyünket", akkor a hétvégém ezzel telt volna, hogy ezen gondolkozom. Most valami puha megnyugvás van bennem.

  VálaszTörlés
 5. Ági, voltam ott köszönöm,nagyon jól esett. Szépek a képek, nagyon jó az új géped.
  Eljön az én időm a ködökkel, esőkkel. Van valami fémes illata a ködnek, és alkonyatkor távoli kertek égetésének füstje is keveredik bele.Neked is szép hétvégét!

  VálaszTörlés
 6. Márta, voltam nálad is ahogy észrevetted, láttam a szép reggeled képeit. Itt mint tudod is, és már írogatunk a blogokban is róla, hosszú hétvége lesz, legközelebb szerdán megyünk dolgozni okt. 23. miatt.
  Jólesően veszem tudomásul az előttem álló szabadidőt.
  Nektek is jó hétvégét kívánok.

  VálaszTörlés
 7. A bejegyzésem témájára visszatérve: Előfordul az ilyen eset, a gyerekek feszegetik a határokat. Úton vannak a felnőtté válás felé.
  Ha a beszélgetéseknek megvan az eredményük, ha valamit meg tudok értetni velük, ha egyfajta katarzissal zárul a nap nekem is, az érintetteknek is, akkor jó.
  Nem is vágyom arra, hogy ne legyenek ilyen esetek.Mindnek megvan az értelme.

  VálaszTörlés
 8. Ismerős az érzés, 12 évig voltam osztályfőnök is. Mennyit tipródtam, hogy biztos, hogy jót mondtam, így kellett-e vagy másképp. Nem könnyű! De szép!
  Szép hétvégét! Várom a csodás fotóidat!:)

  VálaszTörlés
 9. Örülök, hogy sikerült rendezni a helyzetet.
  Szép hétvégét kívánok! Legközelebb én is szerdán megyek munkába.

  VálaszTörlés
 10. Tamás, jó hétvégét neked is, tudom mennyire szeretsz otthon lenni. Élvezd ki!

  VálaszTörlés
 11. Tipitá!
  Felnőtté váló, alakuló gyerekek vannak a kezeink alatt, és nem mindegy, hogy hogyan tanítjuk meg nekik az alapvető értékeket pl. az igazmondást. Csütörtök délután még előkerült sok más is, éreztem a helyzet fontosságát az ő nevelésük érdekében is. Többen voltak érintettek, és mindegyikőjük másképp: durvaság, önzés...

  VálaszTörlés
 12. Kedves Eva,

  eppen konyveket valogatok a neten a konyvtarnak.Ha olvastal valami nagyon jot mostanaban,orommel vennem,ha ajanlanal cimet.
  A boseg zavaraba bonyolodtam,kihuzok,beirok.:)
  Koszi
  Eniko

  VálaszTörlés
 13. szép a noteszod képe

  legyen csodás nyugodt, derűs hétvégéd

  VálaszTörlés
 14. Niqoe,
  Most megjelent nagyon jót nem olvastam, a régi könyveimet böngészem. Most éppen Camus: Noteszlapok c. művét.Előtte Henri Troyat: Fellegjáró c. könyvét olvastam, de egyik sem mostanában lett kiadva.

  VálaszTörlés
 15. Kati, a noteszom egy biblia részlete egy templom padján. Jó lenne egy ilyen szép notesz arany lapszéllel és könyvjelzővel.
  Neked is legyen jó a hétvégéd, Bogikának további, most már végleges gyógyulást kívánok.

  VálaszTörlés
 16. Köszöntöm Orsit az olvasóim között.

  VálaszTörlés
 17. Köszönöm szépen:) szép kerek 90. számot sikerült kifognom :)

  VálaszTörlés
 18. Elnézően megbocsájtós, kellemes hosszú hétvégét kívánok! :)

  VálaszTörlés
 19. Orsi, igen, kerek szám a tied!
  90. olvasóm vagy!
  Várlak mindig szeretettel.

  VálaszTörlés
 20. Papa, megbocsájtás rendben, hétvégének örülök. Viszont kívánom neked/nektek is.

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu