2021. december 29., szerda

Karácsony






Eltelt a karácsony, és én nem voltam egyedül. 23-án eljött M. és másnap a szentestét együtt töltöttük nálam. Előtte még M. meglátogatta az édesanyját az öccsével együtt. Neki még él az édesanyja, nem úgy, mint nekem. 
Halat csináltam vacsorára, és csendesen, békésen telt az este a karácsonyfa mellett.
Karácsony első napján reggel elmentünk M-hoz Ausztriába, nem volt problémás a határátkelés. Be kellett mutatni a 3 oltásról az igazolásokat, és már mehettünk is. 
Egy görög étteremben ebédeltünk karácsony első napján M. családjával, nem volt így gond a főzéssel. 
A kávézás és a süteményezés ( ez utóbbiból kimaradtam a cukorbetegségem miatt) már az ő lakásában volt. Sokat beszélgettünk, és csak apró ajándékokat adtunk egymásnak, nem csináltunk belőle nagy ügyet. 
Ott voltak M. fiai, az egyik fiú felesége, az ő testvére és az édesapjuk. Heten voltunk összesen. 
Anyu nagyon hiányzott. Visszaemlékeztem a vele együtt töltött karácsonyokra, és kicsordultak a könnyeim. A szentestét mindig együtt töltöttük, olyankor mindig nálam aludt. A következő napot már nála töltöttük, együtt ebédeltünk, és nagyon jó volt.
Karácsony másnapján és az azt követő napon még együtt voltam M-nal nála. Tegnap, kedden hazajöttünk hozzám, és ő még itt marad velem egy békében eltöltött napig.  
A következő  karácsony remélem már Covid nélkül telik, ez a egyik legnagyobb vágyam, hogy nyugodtan, kockázattól mentesen találkozhassunk  a családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel, a többiekkel.
Kívánok nektek egészségben gazdag, boldog új évet, és azt, hogy váljanak valóra a terveitek, vágyaitok.

24 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök neki, hogy szépen, békésen telt a karácsonyod!

    Kívánok minden szépet az új esztendőre, elsősorban nagyon jó egészséget, áldást, békességet, szeretetet. 🤗✨🍾🥂🎉🎊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kívánok neked szép, új évet.Én is örülök, hogy nem voltam egyedül, és békésen telt az karácsony és az azt megelőző és az utána következő napok.

      Törlés
  2. Szép, és a vártnál mozgalmasabb karácsonyod volt. Veled örülök!!! Klári

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokkal mozgalmasabbak voltak a ünnep napjai, mint reméltem, de volt benne béke és nyugalom is.Köszönöm, hogy velem örülsz.

      Törlés
  3. I am happy to see that you were not alone for Xmas.
    Here my son just left this morning and he asked me to visit him in Dubai in February or March certainly in March for his birthday. Here the situation is horrible, many, many people have Covid.
    Ihope i could go to visit my son, but not sure… we had a nice Xmas with our children.
    I wish you a Happy New Year!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I am happy that you were together with your children.I live alone, but the holiday were organised well and I was not alone.I hope that you can visit your son, but you have to protect yourself. I do not know what the situation is in Dubai.I know that Covid is all over the world.It is really horrible.
      I also wish you a Happy New Year with good health.

      Törlés
  4. Hát akkor pontosan úgy történt, ahogy reméltem neked! Voltak benne mozgalmas találkozások ée csendes, békés, meghitt pillanatok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy jót reméltél nekem, és így is történt. Kellettek a mozgalmas találkozások mellé a csendes, békés, meghitt pillanatok is.Pontosan úgy, ahogy írod.

      Törlés
  5. Örülök, hogy M-nal kettesben és a családjával is töltöttetek időt, így volt részed meghitt pillanatokban és kicsit mozgalmasabb, vidám boldogságban is.
    Én nem voltam olyan jó, mint Te, én elcsábultam egy szelet sütire. :)
    A régi karácsonyok nekem is eszembe jutottak, amikor még sokkal többen ünnepeltünk együtt. Értük, akik csak gondolatban lehettek velem, égett egy mécses a szentestén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól megszervezett ünnep volt, így terveztük, és meg is valósult. Én ellen tudtam állni a sütiknek, pedig ott volt az asztal közepén. Igaz, hogy nem is kívántam őket.Így könnyebb volt.
      Mikor eljön a karácsony, nekem is szembe jutnak a régi szeretteim, ezt nem lehet kivédeni. Én is gyújtottam értük gyertyát. Hiányoztak nagyon.Különösen Anyu, ahogy írtam is.

      Törlés
  6. Megint probléma van néha a számítógépemmel. Ha nem jönnék, akkor az emiatt lesz.

    VálaszTörlés
  7. Olyan jó, hogy Te is, és a blogos kedves ismerősök mind békés ünnepnapokról mesélnek,és ami a legjobb, szeretteikkel együtt tölthette mindenki a karácsonyt.
    Mi is örömteli időt éltünk át, végre mindannyian együtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon fontos, hogy a szeretteinkkel tölthessük együtt a karácsonyt.Én is olvastam a blogos ismerősök beszámolóit, és örömmel töltött el, hogy mindenki jól érezte magát a családjával.
      Jó, hogy nálatok is együtt volt az egész család.Igazi öröm lehetett.

      Törlés
  8. Csendes és nagyon egyszerű karácsonyunk volt, néhány könnycseppel 24-én.
    Egyik gyerekem, unokák, s testvérem velünk, másik gyerekem a repülőtéren várta, hogy feleségéhez repülhessen. Amiből nem lett semmi, estére derült ki, hogy nincs gép. Hűtője üres lévén gyorsan elkészítettem kedvenc ételét, s lányomékhoz ment, félútra, ott vacsorázott és mégis lett egy picike családi karácsonya. 25-én volt már repülő és délre oda is ért. 27-én ismét rokonság érkezett, jókedvű gyerekekkel, minden, mit főztem ízlett a csapatnak. Néhány éve még 55 vendég volt az ünnepen, ehhez képest az idén fele ennyien sem. Jó volt szeretetben lenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, hogy csendes, egyszerű karácsonyotok volt. Igaz, hogy néhány könnycseppel, de ez elkerülhetetlen, ha előjönnek az emlékek. Ünnepekkor ez elkerülhetetlen.
      Örülök, hogy a fiad végül eljutott a feleségéhez, és volt egy kis karácsonya neki itthon is, elkészítetted a kedvenc ételét, és volt a lányodéknál is.
      A jókedvű gyerekek pótolhatatlan élményt tudnak nyújtani, ebből sem maradtatok ki.
      Ha 55 vendég volt valaha nálatok, akkor nagy karácsonyotok volt régen. Még a fele is sokat jelent számomra, de biztosan örömöt jelentettek nektek.Én mindig kevés emberrel töltöttem a karácsonyokat, kicsi volt a család. Mióta egyedül maradtam, más családjánál ünnepelek, de legalább nem vagyok egyedül, és ez így jó. Mindennél több és jobb szeretetben lenni, ez nálatok megvolt, örülhettek neki.

      Törlés
  9. Boldog új évet kívánok neked kedves Éva!
    Hozzon neked mindent, mit szeretnél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Betty! Köszönöm, viszont kívánom neked és a családodnak. Legyen boldog az új évetek!

      Törlés
  10. Kedves Éva, az újesztendőre főként és elsősorban jó egészséget kívánok Neked. Legyen 2022-ben is sok szép együtt töltött napod M-nal, és élvezhesd az otthoni nyugalmat, kedves bögréidben a forró kávéval, mécsesek fényénél. Mi, olvasóid pedig örülhessünk békét sugárzó soraidnak, fotóidnak.
    BUÉK!
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rhumel, kívánok én is Neked és a családodnak boldog új évet.Én is főleg egészséget kívánok, most az a legfontosabb. Igyekszem majd mindig valamilyen témát találni, hogy megmaradjon a blog, és továbbra is itt lehessek köztetek. Nem lesz könnyű, már leírtam mindent, amit lehetett abből a kevés dologból, ami velem történik.:)

      Törlés
  11. Kedves Éva nagyon örülök hogy boldogan telt a Karácsonyotok. Kívánok nagyon sok ilyen együtt töltött boldog napot, nagyon Jó Egészséget és Boldog Új Évet nektek Zsike

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsike, köszönöm a jókívánságodat, én is kívánok minden jót az új esztendőre Neked és a családnak. Örülök annak, hogy itt jártál, ahogy a többieknek is.

      Törlés
  12. Kedves Éva jó volt olvasni a beszámolót. Én is egészséges Boldog új esztendőt kívánok neked.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Holdgyöngy, örülök, hogy olvastad a beszámolót, kívánok Neked és a családodnak minden jót 2022-re.

      Törlés
  13. Én is a legjobbakat kivánom jövőre azaz már idénre! Jó, hogy igy telt a karácsonyod, örülök neki! (anyukánk mindig hiányzik, ez ismerős...)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu