2021. november 8., hétfő

Levél


Magára maradt az ág hegyén, az eddigi otthonában. Mögötte a kék ég, és ő sárgán világít. Még tud világítani, még tud adni szépet és rácsodálkozni valót. Hányan tudják ezt tenni maguk és mások örömére, mikor elmúlt már az idő fölöttük akkor is. Milyen jó adni régen is, ma is. Ez adja az élet egyik értelmét. Erről olvasunk könyvekben, blogokban, megéljük a való életben, és ez annyira jó!
Egyedül maradt a levél, mint ahogy annyian érezzük ezt a saját őszünkön. Én legalábbis érzem és tudom. Ma valahogy jobban, mint máskor.

18 megjegyzés:

  1. Szép ez a levél így egyedül is. Vajon a fa nem akarja elengedni, vagy ő ragaszkodik az ág végéhez...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy szép a ragaszkodás, ha kölcsönös. Gondolom, ez esetben is így van.

      Törlés
  2. Én végtelen szépséget és harmóniát érzek a fotón.Egy utolsó lobbanása annak, ami tovaszáll.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is a szépséget és a harmóniát láttam benne, mikor megláttam. Ezért is készítettem a fotót róla. Megörökíteni, ami egyszer tovaszáll.

      Törlés
  3. Nekem a ragaszkodás jutott eszembe róla. Ragaszkodik az életet adó fához. Gyönyörű a kék éggel, a sárga színével. Nem az elmúlást látom benne, csak a szép oldalát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A ragaszkodás fontos dolog, ha nem visszük túlzásba.Meg kell tanulni elengedni is. A levél is az utolsó pillanatig ragaszkodik, de végül elszakad a fától. Én is látom a szépséget is benne.

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Igen, a körforgás is benne van a látványban. Majd jön a tavasz a rügyekkel, a kis levelekkel, hogy utána jön az nyár a kiteljesedéssel, hogy később eljöjjön újra a végső ragaszkodás, majd az elszakadás.

      Törlés
  5. Ma én is olyan vagyok, mint az az elsárgult levél a fán. Egyedül, de kapaszkodva a még itt levőkhöz, az életet adókhoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ragaszkodom ahhoz, és kapaszkodom belé, akihez még lehet, de tegnap nagyon egyedül éreztem magam.Vannak ilyen napjaim.

      Törlés
  6. Éva, ennek a szép fotónak köszönhetően, EZ a levél immár mindörökre az ágán marad...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rózsa, erre jó a fényképezés. Megörökíti a szépet.

      Törlés
  7. Ebédig leveket gereblyéztem kint, ragyogó napsütésben. Idén a ház előtti juharfák és a dió levelei is csodásan sárgállanak. A tavalyi száraz, rőtbarna levélkupacokhoz képest, az ideiek virítanak. Jó látni.😀

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szorgoskodtál, és gyönyörködtél a levelekben. Jó volt neked az az ebédig eltelt idő. Szépek a sárga levelek, olyanok mint a napsütés. Van az ablakom előtt juharfa, sárgállanak a levelei.

      Törlés
  8. Hányan tudják ezt adni? Te mindenképp itt az írásaiddal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy így látod. Sokan tudják adni, ez a tapasztalatom.

      Törlés
    2. Hát nem tudom... én ezt nem látom túl sok embernél.

      Törlés
    3. Az én környezetemben látom. Örülök is neki.Igaz, hogy kicsi a környezetem,de szerencsém van, hogy adni tudó emberekkel vagyok körülvéve.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu