2012. december 12., szerda

Vasárnap...

... délben és a délutánba is belenyúló grillcsirke-party volt nálam kívánságra. Ez egyben Judit napozás is volt, és mivel Anyu ( a névnapos) olyan tortát kért, amit boltban lehet venni, így azt is kapott, és sütnöm sem kellett, nem mintha nem tettem volna szívesen. 
Nagymamám is Judit volt, de a temetőbe nem mentünk ki egyrészt a nagyon hideg miatt, másrészt mert nem akartuk összetaposni a szépséges temetői friss havat a sír környékén. Egyszer megtettük karácsony táján, és meg is bántuk, a temetői szűz hónál nincs szebb és ünnepélyesebb. Megtaposva a havat körülöttük olyan, mintha nyugalmat zavarnánk. Itthon gyújtottunk Maminak is gyertyát a második adventi mellé. 
Gyertyák mellett üldögéltünk beszélgetve, megvártuk míg ránk esteledik, ilyenkor decemberben nem is kellett olyan sokat várni rá.



14 megjegyzés:

  1. Tamás, köszönöm a nevében.
    Feketeerdő torta, és jó volt.:-)

    VálaszTörlés
  2. Jókívánságaim az ünnepeltnek. Milyenek az anyák, mindig a gyerekeket kímélik.

    VálaszTörlés
  3. De jó hogy csak most olvastam és láttam a képeket! Ma még a rozsdás szöget is meg tudtam volna enni... :-)
    Névnaposnak sok boldogságot! ----{---@

    VálaszTörlés
  4. Boldogságos névnapot kívánok anyukádnak így ismeretlenül is.
    Az én lányom is Judit, sőt a húgom is:)
    Egyszer régen, gyermekkorunkban elhatároztuk, hogy ha megnövünk és gyermekeink lesznek egymás nevét adjuk nekik ajándékba, szeretettel:) Ez így is lett. Az ő lánya is Éva, akárcsak én. A gyerekeink pedig nagyon örülnek neki:)
    Meg sem fordult a fejünkben, hogy mi lesz akkor, ha fiaink születnek:))

    VálaszTörlés
  5. Holdgyöngy, a házi sütésű természetes egy háziasszonynak, de "ünnepélyesebb" a készen vett torta? Régebben Anyu azt szerette, ha én csinálom meg a sütit bármilyen ünnepre, büszke is volt, hogy mit tud a lány, úgy látszik változik, vagy már tényleg kímél? :-)
    Saci, végül mit ettél, hogy elmúljon az a nagy éhség?
    Éva, milyen érdekes nálunk is van Judit és Éva is a családban.Nagyon jó testvérek voltatok biztosan mindig, és ragaszkodók is. Én ha fiúnak születtem volna Ádám lettem volna. Nagyapám neve volt ez.De lányként végül Éva lettem, és valahogy így is közöm lett az Ádám névhez.

    VálaszTörlés
  6. A temetővel és a hóval kapcsolatban ez egy nagyon szép gondolat. Bennakadt - köszönöm. :-)

    VálaszTörlés
  7. Tegnap én is elmentem a temetőbe emlékezni. Egy író, újságíró barátom nyugszik ott akihez rövid de annál szorosabb barátság kötött. Bár volt nálam gép...de valahogy úgy éreztem nem zavarhatom meg azt a csendet és nyugalmat a pillanat keresésével. Igaz a gondolataim az emlékek, feledtettek velem néhány percre mindent. Érdekes hogy a kép nem a szomorú pillanatra emlékeztetett, hanem egy érdekes beszélgetésünk egy mondatára, amely azóta szálló ige lett....

    VálaszTörlés
  8. A munkahelyen csak almával próbáltam csitítani az étvágyam, otthon pedig palacsintával. De nem múlt el teljesen, mert éjfélkor még egy grapfruit simán elfogyott! :-)

    VálaszTörlés
  9. Flora, ha a fenti képre gondolsz azt autóból csináltam csak úgy szélvédőn át, de ha emellett a látvány mellett elmegyünk, akkor máskor is meg akartam örökíteni.Talán van is már egy kép, de olyan nagyon szívig hatoló a látvány mindig.

    VálaszTörlés
  10. Alessia, szívesen, mikor egyszer összetapostuk a friss szép havat a sír körül, bennünk is ott maradt a "rombolás" élménye, mikor visszanéztünk a sírra.

    VálaszTörlés
  11. Ozser, vannak ilyen pillanatok, mikor az ember megérzi, hogy fényképezőgépnek ott nincs helye.Ha a gondolataidban méltóképpen emlékeztél az jó. Néha vagyok úgy, hogy ott a temetőben nem tudom ezt megtenni, nem jönnek elő úgy az emlékek, ahogy szeretném, ahogy máskor, nem a temetőben viszont igen. Ilyenkor van egy kis bűntudatom. Nem kellene, de mégis.A temetőben az a pár perc mélységgel is kellene hogy bírjon, de elmegy virágrendezgetéssel, gazolással, mécsesgyújtással nekem( tudom, te másképp voltál ott, nem ilyen céllal is!)ha családtaghoz megyek.Utána állok ott pár percet gondolkozva, imádkozva, de akkor már a vágyott, mély pillanatok nem jönnek.

    VálaszTörlés
  12. Saci!
    Nem igazán éhségcsillapító egyik sem számomra, amiről írtál. Számomra sajnos a töményebb ételek azok, és mondjuk a kenyér. Mondom, "sajnos", de ez van!
    Ha éjfélkor én benyomnék egy grapefruitot, akkor pedig reggelre egy szétmart gyomorra ébrednék!:-)Ha ébrednék!:-D

    VálaszTörlés
  13. isten éltesse Anyukádat! Az én anyukám is Judit, én is az vagyok)

    Guszta ez a torta, azt hittem első látásra, hogy házi...Biztos jó cukrázdából való!
    Az temetői friss hó hihetetlen szép, megható lehet, egyet értek Veled, hogy nem akartad megzavarni a csendjét. És azzal is egyetértek, hogy van, amikor fényképezni szinte szentségtörés.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu