2012. december 17., hétfő

Könyv

M. részéről az én karácsonyi ajándékom legtöbbször úgy születik meg, hogy kis sóhajok keretében gondterhelten és hangosan gondolkodik jó darabig, hogy számomra vajon mi is legyen az ő ajándéka.:-) 
Könyvet kértem. Hát, persze, olyan jó és egyszerű döntés!
Megláttam Varga Lóránt: Minden út Rómába... c. könyvét. Nem is a  polcon volt, hanem csak úgy letéve egy asztalra más könyvekkel a tetején, és én csak úgy elkezdtem lerakni őket róla. Ez az, amikor valami irányítja az ember kezét?
Alessiánál olvastam erről a könyvről, akkor el is raktároztam a fejemben a címet, hogy aztán ki is menjen onnan, mert annyi mindennel van tele, de valami szelíd erő mégis elém hozta.
Betettem M. kosarába, majd mikor fizetésre került sor, a pénztárosnő a címre nézve felkiáltott: "Jaj, ez olyan jó!" 
Tegnap ködös, nyirkos hideg volt szürkeséggel párosítva, és  a 3. gyertyagyújtásig némi egyéb pislákoló fények társaságában még a fa alá tevés előtt beleolvasgattam...12 megjegyzés:

 1. A könyvek már csak ilyenek! - elé jönnek az embernek :)

  VálaszTörlés
 2. Én is azt kértem, hogy könyvet...ha lehetne:))

  VálaszTörlés
 3. ...és? azt hittem legalább egy gondolatot ideirsz belőle..:)

  VálaszTörlés
 4. Könyv, könyv, könyv. Nálam is mindig!!!! A férjem nem hiszi el, hogy én ennek örülök a legjobban, azt mondja olyan sok van és olyan unalmas már, hogy én mindig csak a könyveknek örülök a legjobban. Pedig igy van.

  VálaszTörlés
 5. beleolvastam a linked alapján, kösz..:) a napokban meditáltam (hosszú idő után), és hasonló befelé irányitó gondolatokra ébredtem akkor... (nem hiába, minden út "Rómába"..:))nem tudsz a könyv blogváltozatáról...?

  VálaszTörlés
 6. Talán harmadszorra sikerül:
  Nálam a könyvek mindig jöhetnek, ha úgy akad 5 percem, akkor egy vers formájában. Nem tudok szépen fogalmazni és írni, olvasni annál inkább!
  Most kettőt olvasok párhuzamosan:
  1., Tolkein Hobbiját, amit vagy 25 éve még Babó címen olvastam először, aztán jött a Gyűrűk ura! Mikor a film kijött, bizony én büszke voltam, hogy nálam már pipálva a könyv!
  2., Kristin Harmel: A felejtés édes íze. Süteményreceptekkel tarkított könyv, van benne gyötrődés, múltbeli titkok.

  VálaszTörlés
 7. Úgy látom, sokunknak ajándék a könyv, és szerintem marad is.Olyan jó érzés ez. Várom is, hogy karácsonykor a fa mellett olvashassak.
  Köszönöm, hogy írtatok!

  VálaszTörlés
 8. Mi köszönjük, hogy megosztottad velünk az örömödet!
  Legyen békés, boldog az ünnepetek!
  Jó olvasást és pihenést kívánok!

  VálaszTörlés
 9. http://www.mindenut.net/wp/

  Aliz!
  Ez a blog az utolsó az " Útról" szóló bejegyzéssel. Lehet szépen visszafelé pörgetni, olvasni. Még én sem olvastam el Varga Lóránt blogját, ez még vár rám. Fordítva csinálom a dolgaim valahogy én is.:-)

  VálaszTörlés
 10. Kösz, hogy szóltál, valamiért átugrottam ezt a postot. :-) Örülök. Lórántot és Zsófit szeretjük. És ha tetszett ez a könyv, esetleg a Nyuszival beszéld meg ezt:

  http://www.vargalorant.hu/site/node/11

  Néhány évvel ezelőtt íródott a Caminóról - imádni fogod. :)

  VálaszTörlés
 11. Majd utána nézek a többinek is. Olvastam már Camino-s könyveket másoktól.
  Köszönöm az újabb ajánlást.:-)

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu