2012. december 13., csütörtök

Ajándék díszek

Vannak karácsonyt váró dekorációim a lakásban és a bejárati ajtón is, de azt hiszem hiába minden igyekezet, vagdosás, ragasztás, a legszebb, amit úgy kapok a fagyos reggeleken ajándékba. 
Kinézek az ablakon, és a csészém fülébe ( Márta!) kapaszkodva elégedett vagyok a jégcsapjaimmal. 
Mivel mínuszokat is kaptunk mellé, maradnak is még velem.

10 megjegyzés:

 1. Emlékszem, nagyszüleim házában "odaragasztottuk" az orrunkat a gang ablakához, ahol a szimpla ablaküvegen burjánzott a jégvirág, "lyukat" lehetünk a jégbe és onnan néztük az épületekről csüngő jégcsapokat, miközben varjak csapata szállt az égen, hogy a ház melletti tarlón megpihenjen... csoda világ volt, hiányzik nekem.

  VálaszTörlés
 2. Chanson, mióta jól szigetelő ablakaim vannak, nincs jégvirágom. Talán örülnöm kellene, de hiányzik is.
  Az a kép- az emlék képe-, amit leírtál egy szép kép, olyan, amire az ember most is máskor is vágyott.Talán régen nem tudta, hogy mennyire fog hiányozni most, és milyen jó annak, aki átéli. Lakótelepen annyira nem sűrűn lehet ezt megtenni, máshol talán még igen, és remélem tudják, hogy van akinek hiányzik, és "csodavilág" az, ami nekik természetes.

  VálaszTörlés
 3. Annyira szeretem a jégcsapokat!!!!de felénk nem láttam még. Majd jobban körülnézek.:)
  A megboldogult jégvirág a csodálatos mintáival....részben jó,hogy nincsen ,de hiányzik is....

  VálaszTörlés
 4. Mammka, egy kis olvadás után újra hirtelen mínusz, és készen is van a jégcsap. Fenti erkélyekről csöpögött ez enyémre a hólé...
  Az éjszakai mínusz 11 fok pedig besegített az alkalmi "művésznek".
  Munkahelyemen vannak rosszul záró ablakok sajnos, ott kell nézegetnem jégvirágot.Találtam még az én régi ablakaimon anno, mögötte pedig narancssárgán világított a felkelő nap. Ahhh!:-)))

  VálaszTörlés
 5. Nekem gyermekkorom jut az eszembe amikor villamoson utaztunk és mivel totál be volt fagyva az ablak én feltérdeltem és leheltem az ablakot hogy kiláthassak azon a kis"lyukon" :))

  VálaszTörlés
 6. Ki ne szeretné a távoli időkből előguruló, nagy és hegyesen szúrós jégcsapokkal teleaggatott ereszaljás, télies tájat! Ezt felidézvén, kellemes melegség járja át szívünket, melegíti fel emlékeinkben, a homály lyukon át, átderengő, csészefüles szépségeket. Élvezem, mikor unokáink, a legfinomabb mannaként nyalogatják az áttetsző gyámánttű hegyét. :)

  VálaszTörlés
 7. Tényleg ezek a legszebb díszek, a jégcsap, jégvirág, hópihe, mi csak megpróbáljuk több kevesebb sikerrel leutánozni.

  VálaszTörlés
 8. Ozser, milyen jót lehetett így játszani, én még mindig megkapargatom a körmömmel, rálehelek a fagyos ablakra pl. buszon. Negyedtenyérnyi ablak a világra a homályon át.

  VálaszTörlés
 9. Papa, én is nyalogattam anno a jégcsapot, igazi gyermekélmény!:-)
  Igaz, tilos volt, mert fájni fog a torkom, de nem foglalkoztam vele, és nem is fájt.

  VálaszTörlés
 10. Cirip, vágyunk rá, és magunk is alkotni akarunk, de az igazi a legszebb.

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu