2012. december 30., vasárnap

Tervek jövőre

Most nem nézek visszapillantó tükörbe, előre nézek. Talán egyszer máskor írok összefoglalót 2012-ről is, ami lassan elmegy.


 

Nálam az az elgondolás jön be, hogy 2-3 irányvonalat állítsak fel, és arra fűzzem rá a beilleszthető kisebb terveket. A több már áttekinthetetlenséget okoz számomra, és nem működik.
-Nos, az első fővonal önmagamért lesz, többet kell tennem az egészségemért: ebben benne van az étkezés és a mozgás. Vannak rá terveim, majd az menet közben úgyis kiderül itt is. 
-Önmagamért lesz még az is, hogy mindig kimondom a vágyaim, még ha meg sem valósulnak, de egyszer kikelő elvetett magok lehetősége van bennük.
Hogy miért nem tesszük meg sokszor, az megért egy külön bejegyzést. A ki nem mondott, átbeszéletlen gondolatok okoztak gondot bennem is, és a környezetemben is ezt tapasztaltam alapproblémaként, a bajok egyik fő forrásaként 
-A másik terv az, hogy adok. Hogy is fejezzem ki ezt, hogy ne legyen rajta valami máz, és hihető is legyen? Adni akarok magamból többet a környezetemnek. Egyszerűsítve: legyek kész mindig a jóra, és ezt tényleg így gondolom. Egyszer csak megérik rá igazán az ember.
Aztán még vannak nem annyira fővonalak:
- Végre a németet tanulni.
- Lakásomban ajtókat festetni, és ezzel a felújítás le is zajlott. Többre idegileg már nem vagyok képes!:-)     
- Végre egy tényleg alapos selejtezés, hogy csak  a szükséges, szeretett holmik maradjanak meg. Áttekinthetőség kell számomra, és az az elv erősítése újra és újra, hogy a kevesebb több.



11 megjegyzés:

  1. Majd jegyezd föl valahová, hogy február 8-14 között egyik nap teázunk/sörözünk valahol.

    VálaszTörlés
  2. A jóra készséggel szerintem máris túlteljesítettél!A mozgás, ajajj! Mondta a drnő legalább napi 2x5 percet tornázzak, igaza volt, érzem. Sajnos. Ezt nagyon tartsd szem előtt!Látom februárban el kellene mennem Sopronba, egy blogos találkozóra.Ami késik, az nem múlik.

    VálaszTörlés
  3. Isten segítsen az elhatározások véghezvitelében, jó egészséget, sok örömöt!

    VálaszTörlés
  4. Azt gondolom, jó leírni a terveket... valahogy attól válnak konkréttá. Nekem is vannak ilyen régi bejegyzéseim... amikor "hangosan" kimondjuk, szilárdabbá válik az elhatározás. Ugyan fennáll a veszélye, hogy teret adunk a számon kérésnek, de talán ez is csak tovább erősít bennünket. :-) Én nem kérek számon, de azért olvaslak, és várom az önkéntes beszámolókat. Sok erőt mindenhez! :-)

    VálaszTörlés
  5. Stali, beírom a jövő évi naptáramba.

    Holdgyöngy, az én gerincemnek is kellene legalább ennyi naponta, de sokszor elmarad. Ennél jóval több mozgás is kellene, előveszem a nordic walking botokat újra.
    Még nem vagyok elégedett a jóra való készségemmel.Visszahúzódó vagyok, befelé forduló, és ezért elmaradnak dolgok, amit megtehetnék.

    Júlia, köszönöm, rajta leszek.

    Alessia, régen írtam le terveket, gondoltam, elég, ha fejben tartom azt a párat. De mégis jobb leírva látni őket. Azért is írtam ide le őket, mert számon kérhetők. Ez nekem jó, jobban ösztönöz, időnként beszámolok rúluk.

    VálaszTörlés
  6. Kivanom, hogy a leheto legtobbet megvalosithasd Eva:)

    VálaszTörlés
  7. Ágnes, Márta! Igyekezni fogok, és hagyni azt is, hogy "csak" történjenek a dolgok.

    VálaszTörlés
  8. Átgondolt szép tervek. Jó volt olvasni. Megfogadni sem lenne rossz belőlük néhányat! Kívánom, hogy sikerrel valósítsd meg őket! Sok- sok éved legyen még a jövőben az álmaid megvalósítására!
    Boldogságban, egészségben , örömökben gazdag új esztendőt kívánok!

    VálaszTörlés
  9. Boróka, Tamás, köszönet a jókívánságokért. Viszont kívánom nektek.
    Tamás, most koncertre megyünk, utána itthon várjuk meg az éjfélt.

    VálaszTörlés
  10. Szép és nemes tervek. Legyen erőd hozzá! :)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu