2012. december 19., szerda

Együttlét és ajándék

Munkahelyen tegnap került be az ebédlőbe a karácsonyfa, én tettem fel rá a díszeket, összegyűjtöttem karácsonyra illő gondolatokat, énekeket, és néhány gyerek elmondva, elénekelve átadta ezeket az "üzeneteket" a fa mellől a többieknek egy kis műsor keretében. 
Idén is mire a sajátom kerül feldíszítésre egy fát már le is szedek, de ez egyáltalán  nem probléma. Az ottani hely is egy közösség, legyen ott is egy csendes összejövetel, álljon az ebédlő sarkában ott is egy fa, míg pénteken végül szétszéledünk a szünetre, az otthoni ünnepre. 



Saci  hópihéi az ablakomban, levendulaillatú szívecskéje, hímzett angyalkája a lámpám melegében ontja illatát, mert mind engem választottak, és én örömmel fogadom ajándék-jelenlétüket. Ismeretlen ismerősök sorai képeslapokon jutnak el hozzám, az Úr szavai is, majd pihennek az íróasztalomon, fotelem mellett a hosszú postán és úton töltött órák után. Hálás vagyok mindenért, köszönök minden rám gondolást.



9 megjegyzés:

  1. Milyen szép minden kép,minden szó!..Sajnos a postai képeslapok küldéséről lemondok az idén.Csomagokat küldtem néhányat...Most már az itthoniakra figyelek jobban.

    VálaszTörlés
  2. Mammka, valami nosztalgia miatt megy el részemről is néhány képeslap. Nem tudom meddig, a net nagyon teret hódít nálam is.
    Már én is az itthonra figyelek, sül a püspökkenyér, bevásároltam, vendégágynemű felhúzva, ajándékok becsomagolva...stb. Még van egy órám munkakezdésig, addig konyhát rendbe teszem, kiteregetek, és illene magam is rendbe hozni!:-)
    Jó otthoniakra figyelést kívánok neked is, másnak is.

    VálaszTörlés
  3. Izzósor nem akart égni műsor előtt, úgy volt, hogy hazajövök a sajátomért.Miért is menne rendben minden?:-D Aztán, mikor a nem világító izzósort kezdtem volna leszedegetni, még mindegyik égőn tekertem , nyomtam egyet, és láss csodát!:-))) Uhhh, azt a megkönnyebbülést.

    VálaszTörlés
  4. Én nagyon szeretnék küldeni képeslapokat, de kevés az időm és a pénztárcám is laposabb. Azért néhány képeslapot megpróbálok még elküldeni...talán.
    Hú,te már nagyon készen vagy!!!Jaj,jaj!:)És még dolgozol is...

    Milyen jó,hogy az izzósor meggondolta magát az utolsó pillanatban!:)

    VálaszTörlés
  5. Mammka, gyorsaság, pénztárca kímélése... Mind a net javára írható képeslap ügyben is.Idén igen, aztán meglátom.
    Volt egy listám, aztán lett még egy. Egyfolytában pipálgatom az elintéznivalókat. Időben kezdtem...
    Sok rossz tapasztalat, karácsony előtti kikészülés, bőgés előzte meg a gondos tervezést. Nem tudom másképp már csinálni. Egyszerűen nem akarom. Nem akarok áldozat háziasszony lenni, még ha a család kicsi is. Volt 5 percem, gyorsan felhúztam az ágyneműt. Tv nézés közben becsomagoltam az ajándékokat. Munkából hazafelé jövet irány a bolt, gyűjtöm, ami kell.Gondolom más is hasonlóan.

    VálaszTörlés
  6. Gyermekkorom emléke az a horgolt hópehely az ablakban:)))))
    Na most irány a bolt....:))
    Szép napot nektek! :)

    VálaszTörlés
  7. Egy nagy mosollyal kívánom, hogy az összes irányba sikerüljön átadnod mindazt, amit a szíved diktál.
    Mi gondolunk Rád, Rátok.

    VálaszTörlés
  8. A nagy csomagolásban egy hópihe kimaradt. Az most az irodai lámpámon himbálódzik, s ha rápillantok többek között rád is gondolok! :-)

    VálaszTörlés
  9. Stali, azon leszek és nem is hagyom magam eltántorítani.

    Tamás, otthon 24-én reggel, de van úgy, hogy már 23-án este lefekvés előtt feldíszítem a fát. Fények akkor még nem égnek rajta, gyerek nincs otthon, aki előtt rejtegetni kellene. Másnap így csak az utolsó simítások maradnak: egy gyors porszívózás, vacsorakészítés. Más nem.
    Van az asztalon a feltette képen pár fenyőág, arra tettem egy 10 db-os izzósort tegnap este, hogy legyen velem egy kis karácsonyi puha fény is már jelzésképpen.tavaly is így volt, és nagyon szerettem.

    Saci, jó is, hogy így történt.Én is tettem ablakra is, és az előbb említett pár asztali fenyőágon is lóg belőlük.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu