2012. december 28., péntek

Apróságok és pillanatok képekben...

Míg vártunk a fiúkra a szintén várakozó "Sissi mozdony"t is nézegettem, éppen bent állt.
A vasútállomás egyébként sok látnivalót rejt a vonatokon kívül is. A menetrendek tanulmányozása, az érkezők, indulók, várakozók figyelése. Vajon ki hova, miért és kiért? 
Mi a 11:42-esre vártunk éppen.


Most is tört el gömb fadíszítéskor. Véletlen vagy sorsszerűség, hogy éppen melyik? Rossz helyen fogtam meg, és nagyon az ág végére akasztottam. Talán tényleg csak ennyi.
Van egy régi dobozom, nagyon régi, abban tartom a díszeket az előszoba szekrényem legfelső polcán. Egyre nehezebb rácsukni a fedelét. Már nem veszek díszt, de kapok. Lehet, hogy sorsszerűségből azért törnek, mert többen vannak, mint kellenének? 


Íme, a  részletek... Mert még mindig fontosabbak számomra az nagy egésznél.Ezek éppen advent idején Ruston, de bárhol máshol is.


Ki nem mondott vágyak is megvalósulhatnak.(?) Akartam a már meglévő fekete színű bolhapiacos mellé egy ilyen IKEA-s mécsestartót, de még nem beszéltem róla, és én sem vettem meg magamnak. Egyszer csak megkaptam karácsonyra! Hopp, itt van velem.
Fontos elvem( amit nem mindig valósítok meg én sem), hogy beszélni kell vágyainkról, mert senkitől nem várhatjuk el, hogy gondolatolvasó legyen. Íme, a kivétel a szabály erősítésére!:-)
Thomas ezúttal olvasott...


7 megjegyzés:

  1. Ó én imádom nézni az embereket.Teraszokon üldögelve szoktuk játszani a férjemmel,hogy próbáljuk kitalálni ki hova tarthat(munkába,gyerekért,vásárolni stb.) és mi lehet a foglalkozása.Persze,hogy jól gondoljuk-e sosem derül ki:)

    Igen,szerintem megvalósulhatnak.Mind tárgyi,mind más lelki,érzelmi dolgok.Csak őszinte,tiszta szívvel kell vágyni utánuk:)

    VálaszTörlés
  2. Tálaló, egyetértünk, gondolom nem véletlenül írtad le itt a véleményed az én soraim után. Olyan érdekes ahogy a pozitív vágyenergiák dolgoznak.
    Hiszek bennük.

    VálaszTörlés
  3. Tamás, Sophie egy német-francia házasságból született lány, aki Franciaországban él és tanul jelenleg.
    Karácsonykor otthon volt, ezért nem jött el hozzám sem 26-án, de a szilvesztert Thomassal tölti már Bécsben, ahol Thomas is lakik.
    Nem könnyű nekik megoldani a találkozást, sok fapados légi járaton ültek már, hogy láthassák egymást.
    Sophie a következő szemeszter 3 hónapos gyakorlati részét Bécsben csinálja( turizmust tanul), akkor már könnyebb lesz nekik együtt lenni, és én is találkozom majd vele újra.

    VálaszTörlés
  4. Szép napot!
    Ahogy itt olvasom e sorokat és nézem a képeket az az érzésem, hogy szinte ott vagyok. "Ő császári fensége" akkor éppen pihenő idejét töltötte. Éjszaka Ebenfurthon volt szerencsém találkozni vele. A 27-i komment beírása közben kaptam hívást üzemirányítómtól, hogy egy kollégám lebetegedett.

    "Sorsszerűség" még a tárgyaknak is van ilyen, az üveggömböknek igen. Ebből nálunk is eltört egy.

    "beszélni kell vágyainkról, mert senkitől nem várhatjuk el, hogy gondolatolvasó legyen"
    Ez így igaz.:-)Eddig a véletlenre bíztuk azt gondolom mindketten, hogy összefutunk.
    Szilveszter estéjét szabaddá tette vezénylőm a beugrós szolgálat után. Így éjfélkor a Fő Téren lehetek.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Tibor!
    Szóval, Sissi jelen van itt is, ott is még mindig.:-)
    Remélem, hogy egyszer majd tervezetten fogunk találkozni, és nem csak összefutni valahol véletlenül. Sajnálom, de úgy néz ki, hogy mi nem szándékozunk a Fő térre menni holnap éjfélkor.

    VálaszTörlés
  6. Azt kell mondanom igazad van. A Fő tér egymásra figyelő beszélgetéshez akkor nem lett volna alkalmas. Volt egy telefonhívásom és jó 100 métert kellett gyalogolnom, hogy értsem, halljam a hívót. A teázós, sörözős februárra tervezhető.

    VálaszTörlés
  7. Tibor, megoldjuk!:-)
    Mi nem szoktunk kimozdulni szilveszter este, de végül is egyszer ezen is lehet változtatni.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu