2012. december 21., péntek

A kártyácska

16 éveseim közül páran csak úgy kitalálták, hogy kis kártyákat gyártanak, és az utcán osztogatják a járókelőknek egy-egy szaloncukor kíséretében. A szaloncukrot a saját pénzükön vették.
Kérdeztem, miért  jutott eszükbe ez a gondolat. A válasz egyszerű: "Hátha örülnek neki az emberek."
Én is kaptam, aztán azon is gondolkoztam, hogy valami nagyon el van rontva a világban, ha mindez olyan hihetetlennek tűnik. Már az is, hogy felmerik vállalni a többiek esetleges sanda nézését, és jó, ha ennyivel megússzák.
Nem "'divat" jónak lenni, finom lelkűnek sem. A harsányság győz vagy az üresség legtöbbször. Sok a negatív tapasztalatom, ott vagyok közöttük, már-már elkeseredem teljesen, aztán megtalál egy ilyen történet, és alig tudok mit kezdeni vele. Elmondom nekik, hogy büszke vagyok rájuk, és részletesen elmeséltetem velük, hogyan reagáltak a járókelők.
Át akarom élni a részleteket, és közben sírnom is kell miattuk is, és mert úgy belefáradtam már a történet ellenkezőjébe is.



17 megjegyzés:

  1. Ez annyira aranyos!- és ami a lényeg hogy eszükbe jutott és felvállalták!
    Komolyan elérzékenyültem.:)
    És jó hogy ilyen van! Ez elgondolkodtató lehetne sok ember számára!

    VálaszTörlés
  2. Ezek miatt a pillanatok miatt érdemes élni. Nagyon szívmelengető volt elolvasni és átélni az örömöd.
    Nem véletlen, hogy a Te tanítványaidnak jutott ilyesmi az eszébe. Jó mesterük van.

    VálaszTörlés
  3. és mond meg nekik, hogy a neten is olvasnak róluk, és hogy vannak emberek, akik az ilyen történetek miatt alig találják meg a jó betűket leütni, és ötször írják át, hogy olvasható legyen...és mond meg azt is nekik, hogy a kis kártyácskáik lesz, ahol egyetlen kártya lesz, és örökre őrizgetni fogják, és lesz, kik a következő kukába kidobják, de arra figyeljenek ami a szívüknek kedves,

    és ne adják fel

    a világ ilyenek miatt fog változni

    VálaszTörlés
  4. Jaj de ügyesek! Én is büszke vagyok rájuk, ismeretlenül is!

    VálaszTörlés
  5. Igen, jó érzés volt nagyon, mikor elmesélték. Nem is igazán az én érdemen, vagy legfeljebb közös a családdal, mert akik így nyilatkoznak a családról, ami a kis kártyán olvasható, ott rendezett a háttér is.

    VálaszTörlés
  6. Csillag! Tudod, mi az érdekes? Vagy talán nem is érdekes, hanem tükröz valamit a valóságból.
    Az emberek nem akarták elhinni, hogy ellenszolgáltatás nélkül kapják. Trükköt sejtettek a háttérben, volt aki megkérdezte, mit kell érte adni? Mikor megtudták, hogy semmit, akkor elérzékenyedtek, addig gyanakodtak.

    VálaszTörlés
  7. Első gondolatom volt, hogy a fiatalok néha okoznak kellemes csalódást. Nálunk volt tavasszal egy versünnep, kollégisták olvastak fel verseket, mindenfélét, tényleg mindenfélét. Néha borzongtam, s örültem. Másik gondolat, ahogy "ismerlek" csak átmegy a lényedből valami, s ahogy most olvaslak nem kevés! Csak gratulálni tudok, mindannyiotoknak!

    VálaszTörlés
  8. Öröm volt olvasni a soraid. Én azt gondolom, hogy ezekből a fiatalokból olyan felnőttek lesznek, akik a saját gyereküknek is jó példával szolgálnak majd. S ez azért biztató, hogy van még utánpótlás...
    Az imént visszaolvastam nálad, s megragadott a püspökkenyérbe valók látványa. Bevallom még soha nem sütöttem, mindig kaptunk valahonnan, de mindegyik más és más volt ízre. S bizony egyik se olyan, mint a nagyanyámé. Hiába a recept, valami hiányzik belőle nekem....

    VálaszTörlés
  9. :o))))
    Ez jó!
    Igen! EZÉRT van még remény! Én nagyon hiszek ebben.

    VálaszTörlés
  10. Meghitt, békésen szép ünnepnapokat kívánok,és feltöltődést az új esztendőre! szeretettel, Irén

    VálaszTörlés
  11. Karácsonyra mindig sütök püspökkenyeret. Valahol itt a blogomban fenn is van a receptje egy karácsony környéki bejegyzésemben. Nem túl édes, és ezért szeretem.Nagymamád receptje gondolom nincs meg sajnos.
    Mindig felvillan a remény itt-ott, és le kell csapni rá. :-)
    Szép készülődést mindenkinek, és erőt a stressz legyőzésére. mert ilyenkor van az is.

    VálaszTörlés
  12. Nagyon jó volt ezt olvasni, torokszorítóan jó.....

    VálaszTörlés
  13. Krikszi, ünnepek és a mindennapok tartozékai is!

    VálaszTörlés
  14. Jó történet. :) Egyszer láttam egy kisfilmet egy kísérletről: egy budapesti aluljáróban száz forintosokat osztogattak fiatal szociológusok. Alig fogadta el valaki, hiába tukmálták.
    Elfogadni is nagyon nehéz. ::))

    VálaszTörlés
  15. Zé, gyanakodtak az emberek ez esetben is. Trükköt, cselt is láttak benne.
    Eléggé el van rontva a világ.

    VálaszTörlés
  16. ó, Éva, csak most olvasgatok visszafelé nálad...ezt a történetet köszönöm neked!
    nagyon fontosnak tartom a jót meglátni, észrevenni ÉS hírüladni másoknak is... míg csak nem válik természetünkké mindannyiunknak... te ebben élenjársz, sok szép és jó pillanatot kaptam már tőled :)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu