2012. október 8., hétfő

Partizás

Ha megkérdezem Anyut, hogy "partizunk"-e, az azt jelenti a mi közös nyelvünkön, hogy szombaton vagy vasárnap főzök, átjön ebédelni, és az egész délutánt lustálkodva, beszélgetve vagy hallgatva együtt töltjük. Időnként visszaülünk repetázni az asztalhoz, mosogatás késő délutánra halasztva. Ebben mindig nagyon egyetértünk.
Tegnapra fokhagymás sült oldalasra és petrezselymes krumplira felvettem a rendelést még pénteken.
Mikor bevagdostam a gesztenyét a nassoláshoz, már feltámadt a hidegfrontot hozó viharos szél, mire kisült a lassítónk, már verte az eső az ablakot. Besötétedett hirtelen, mécsest is gyújtottunk, és a jujujuj többszöri hangoztatásával pucoltuk a forró gesztenyét.
Az ilyen partizós napok összehozzák a különböző egyéniségeket is...:-) 



19 megjegyzés:

  1. Eljött az őszi fények ideje!

    VálaszTörlés
  2. Jujujuj de irigyellek Benneteket. Igazi őszi hangulatot teremtettél a gesztenyesütéssel, és a mécsesekkel. Régen kislánykoromban először minden évben Mindenszentekkor kaptunk sült gesztenyét, forrót, kis fehér papirzacsiba rakva, amikor mentünk a temetőbe, akkor még csak a Nagyszüleinkhez.


    VálaszTörlés
  3. Jók ezek az együttlétek :)

    VálaszTörlés
  4. én is jujjujuztam a hétvégén:) de finom a sült gesztenye, ha más nem ez aztán meghozza az őszi hangulatot. Kedves meleg fotók, kedves dolog a partizás a mamával:)

    VálaszTörlés
  5. Nekem a sült gesztenyéről mindig a forralt bor jut eszembe, de csak azért, mert egyszer, jó pár évvel ezelőtt utoljára lehetett együtt látni a Déri múzeumban Munkácsy nagy festményeit (Golgota, Ecce Homo, Krisztus Pilátus előtt) Tél volt, nagyon hideg és nagyon hosszú sor állt a múzeum előtt. Az volt az érzésem, hogy ott volt a fél város:) de mindenki oly' türelmesen várt és be is jutottunk...utoljára megnéztük a festményeket együtt, úgy ahogy még Munkácsy sem láthatta. Mikor kikeveredtünk a múzeumból, a kijáratnál egy sátorban forró gesztenyét és forralt bort adtak a látogatóknak. Hát az annyira jólesett nekem akkor:) Azt sem tudtam melyikkel melengessem magam:)
    ...szóval nekem mindig ez a kis történet jut eszembe a gesztenyéről.

    VálaszTörlés
  6. Hívogató program!Kicsit irigykedem is:))))

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok! Mindenkinek mennyi emlék jutott máris eszébe!
    Közben az is bennem van, hogy milyen kevés kell az örömhöz, vagy az öröm fokozásához. Pár szem forró gesztenye, mécsesek.Meg kell találni a módját, hogy jól érezzük magunkat, de főleg, hogy aki velünk van, annak jó legyen, és így nekünk is jobb. Élünk is vele, ahogy olvasgatom a blogokat. Legyen is így!

    VálaszTörlés
  8. Meghoztad az őszt e hangulattal. No, nem igazán te, jött az magától, ahogy elnézem, de nagyon hangulatosak a képeid. S rádöbbenek a gesztenyére, már érik a gesztenye? Ez a sok napsütés valahogy eltájolt nagyon.

    VálaszTörlés
  9. Holdgyöngy, nagyon érik a gesztenye, már 2 hete is sütöttem!

    VálaszTörlés
  10. Évikém, Te mindig is nagy mestere voltál az ilyen bensőséges, meghitt hangulatok teremtésének. fotóidon is gyakran visszatérnek e szép emlékképző pillanatok. Mi kell több a boldogsághoz, mint két, esetleg több megértő összetartozó ember, kinek még csak beszélgetniük sem kell, hogy működjön közöttük a rezgés, a belső hang, ami örömet okoz nekünk, egymásnak. Van, aki forrón szereti! :)) szép, őszi folytatásokat kívánok... Poldi (paparigo)

    VálaszTörlés
  11. Poldi paparigo, ahogy ismerlek te is mestere vagy a hangulatteremtésnek, ahogy pl. az unokáknak szervezed a programokat, az mintaértékű számomra.

    VálaszTörlés
  12. ...azért még beugrottam:) így tudok nyugodtam visszavonulni:) Tetszenek a "mécsesfények" tökéletes látvány, melengeti a szívem, csak úgy mint a gesztenye a hideg napokon a kezünket:)

    VálaszTörlés
  13. Sok hasonlonk volt Anyuval, eszembe juttattal nehanyat.
    Szeretek ilyen bensoseges hangulat reszese lenni, ha csak olvasokent is:)

    VálaszTörlés
  14. Mági, jól is aludtam, éreztem, hogy még benéznek hozzám. Korán keltem utána, de az már a munkahelyi " örömök" egyike.
    Ágnes, én is szeretem a bensőséges hangulatot. Nagyon kell nekem, ezért teremtem meg, és osztom is meg.
    Tamás, pedig annyi , sőt a 79. évébe lépett. Arcáról nem mertem képet feltenni, hátha nem szeretné, de az is fiatalos. Mindenki ezt mondja, a pártatlanok is.

    VálaszTörlés
  15. Jó hogy tudsz ilyen hangulatokat teremteni. Fontos, nagyon fontos, hogy az ember érezze a jót, s vele jót tegyen magának és másoknak is.

    VálaszTörlés
  16. Adelid, nagyon kevés kell hozzá. Amihez sok kell és sok munka is, az már nem is jó.

    VálaszTörlés
  17. Anyukád valószínűleg nincs is tudatában, micsoda óriás szerencséje van, hogy te vagy neki, mellette, vele...

    VálaszTörlés
  18. Flora, hozzászokott valóban, természetesnek veszi.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu