2012. október 16., kedd

Jövőbelátó vagyok


…Elkezdett esni, és esőt leső
Szemem alá pattant egy csepp eső…

( Szép Ernő)


Néha szeretnék a jövőbe látni, időnként meg is valósul.:-)
Tegnap már az előrejelzésekből tudtam, hogy reggel még sötétben elázom munkába menet, hazafelé jövet ugyanúgy. Mivel osztott munkaidő, 2x is így lesz! Majd munkaalkalmassági vizsgálatra menve is, és onnan jövet is. Ázom és szárítkozom ebben a szakadó esős, nadrág-térdig-vizes-csurgó-esernyős sötét őszben. 
Szeretem, nem panaszként írom.
A jövőbelátásról még annyit, hogy azt is tudom a munkaalkalmassági vizsgálat hogy fog lezajlani. Egyáltalán miért is kell? 
Megkérdezik hogy vagyok, talán (nem biztos) vérnyomást is mérnek, de lehet, hogy elhiszik hogy rendben, ha meggyőzően mondom. 
Aztán még legfeljebb elolvasom az egyre kisebbedő betűket szemvizsgálatként. Szemüvegem úgyis van, de a papíromon annyi lesz, hogy alkalmas vagyok munkavégzésre szemüvegben! 
Volt már, hogy így kaptam meg a papírt, tehát tudom a jövőt, ami nagyon értékes és hasznos képesség.





23 megjegyzés:

  1. Szeretem ezt a blogot:

    http://olajzoldlevelekkeken.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  2. A kevésbé kellemeset könnyebb előre meglátni? Néha ezt gondolom...
    Talán azért, mert a kellemesre nehéz előre számítani: félek a csalódástól...

    VálaszTörlés
  3. Flora, Hogy minden évben mindig ugyanúgy, és teljesen értelmetlenül megyünk a munkaalkalmasságira!!!!! Persze, hogy látom mi vár rám.Mintha az amúgy nagyon is jó szemüvegemen múlna bármi is...
    Egyébként a jó jövőt én remélem( erősebb hit kell?), a rosszat pedig félve vagy iróniával tudomásul veszem.
    Csalódás? Van bizony, de nem csodálkozom már. Tapasztalat!

    VálaszTörlés
  4. Most éppen az itthoni ablakaimat püföli az eső.Van még másfél órám a következő indulásig.

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is így zajlik a munkaalkalmassági vizsgálat, épp csak meg kell jelenni. Az orvos 5 helyre tette már a sztetoszkópját, mire én egyet tudtam sóhajtani! :)))))) Jól megvizsgált, ugye?
    Nagyon szeretem az esőt, persze nem úgy, hogy bőrig ázom. Innen az ablak mögül, még kissé betegen, de nagyon jó nézni a kövér esőcseppeket, s közben azon gondolkodom, milyen jó lenne már itthon lenni nyugdíjban így 57 évesen:))

    VálaszTörlés
  6. Éva, nem tudom csak bentről nézni, mert ma nagyon menős napom van. Képzeld, nem bánom!:-) Én így vagyok kitalálva, engem az eső éltet, mást a napsütés.
    Nyugdíj? Még nem gondolok bele, mert én a politikában, törvényekben történteket bezzeg nem látom előre. Sejtésem van csak.
    Pedig az lenne a tudás!:-)Mire odajutnék, talán már 70 év lesz a korhatár. Éppen beleestem abba, hogy nekem már 65! Mondtam is a magamét, de hiába!
    Vagy lehet, hogy addig jó míg van munka, a napi rutin? Ezt is jó lenne látni. Mégsem vagyok igazán jövőbelátó ezek szerint,csak ha egy kis keserű szájízzel írom le évek negatív tapasztalatait.

    VálaszTörlés
  7. Éva, sztetoszkóp? Azt szerencsére elő sem veszik, mert akkor még vetkőzni is kellene, így meg gyorsan elintézzük. Ha beteg vagyok, úgyis tudom hova kell mennem.Beutalót, gyógyszert a munkaalkalmasságis úgysem adhat!

    VálaszTörlés
  8. Nekem egyszer volt részem ilyen munkaalkalmassági "vizsgálatban", az utolsó dolgozós évemben. Míg ültem a váróban, végig az járt a fejemben, hogy tán csak nem most fogják kideríteni, hogy nem vagyok alkalmas arra a munkára, amit már 28 éve végzek? Totális értelmetlenség az egész, amivel jobb sorsra érdemes orvosok és dolgozó emberek idejét pocsékolják. :(

    VálaszTörlés
  9. Engem is ez zavar, az orvos hasznosabb munkát is végezhetne, valószínű meg is köszönnék neki, nekem is elég a munkaidőm ma, nem még külön ezért elmenni valahova.
    A szemüveg ügyet is érteném, ha jogosítványról lenne pl. szó.
    Nincs is bennem emiatt igazán indulat, de azért eszembe jut, hogy elfogadjuk simán az időnk elvesztegetését.
    Megtagadni nem lehet, helyesebben úgysem lenne ajánlatos. Valahol még örülök is, hogy csak ennyiből áll, és kijöhetek a rendelőből alig pár perc múlva.
    Pár éve két évenként kellett menni, most már évenként, és nem kortól függ. Fiataloknak is!

    VálaszTörlés
  10. Nálunk az üzemorvos házhoz(munkahelyre) jön az évenkénti esedékes vizsgálatra. És képzeljétek: neki ez a szakterülete! Jó néhány cégnél üzemorvos, és ezt csinálja egész héten..hát nem jópofa?! Nagyon érdekes lehet a munkája...
    Nálunk még langyos a levegő(Kelet-Mo.), de már érzem az esőt..és veled ellentétben, Éva, engem tényleg a napfény éltet.

    VálaszTörlés
  11. Haha, nehogy azt gondold, hogy nekünk vetkőzni kellett hozzá! Pulcsi alatt bedugja, aztán, ameddig elér, ott hallgatja:)))))Néha kellett csak kibújni, amikor nagyon testhez álló ruha volt valakin.
    A gond az, hogy mindenki alkalmas, az is , aki nem oda való.Vagy észre sem veszi, hogy beteg, ha csak fel nem hívja a figyelmet rá. Azonkívül mindenki maga nyilatkozik a betegségeiről a szedett gyógyszerekről. Semmi értelmét nem látom így.
    Tudod az én férjem fél éve nyugdíjas, és vágyom rá, hogy együtt legyünk itthon. Velünk lakik a lányom és családja, így a pindurka unokám mindennapos nálunk.
    Annyira szeretnék többet vele lenni, s "klasszikus" értelemben vett nagyi lenni, aki süt- főz elkíséri őket ide-oda. Ameddig igénylik és bírom.
    A nagyobbik unokám már kimarad 8. osztályból mire én elmehetek????? nyugdíjba. nem akarom siettetni az időt, szeretem megérni és megélni a pillanatokat, de azért vágyom rá.
    Hűha, most aztán jól kiírtam magam, ne haragudj a sok és hosszú írásért:))))

    VálaszTörlés
  12. Az egészben, Szép Ernő a legszebb! :)) Na jó, amit írtál, az is egy kicsit, de ahogy, az már a hab a tortán! :))

    VálaszTörlés
  13. Mi mindig olyan jól eldumálunk, de csak én. A többiek meg kint mérgelődnek. Azért volt, akit letiltott munkáról. Biztos ezek miatt a nagyon ritka emberek miatt tartják fenn. S meg is állapított helyszíni bejáráson dolgokat, hibákat, úgy is maradtak.

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok!
    Túl vagyok rajta,:-) tartott vagy 3 percig, végighadartam a betűket és a számokat szemüvegben! Papíromon rajta van most, hogy csak szemüvegben vagyok alkalmas.Mondom én, hogy jövőbe látok. Úgy látszik a szemüvegemtől nem tágítanak, pedig nem olyan fontos, mint ha jogosítványhoz kellene. Vérnyomás rendben, aláíratták velem, hogy eltitkolt betegségem nincs.

    Éva, sztetoszkóp előkerült, pulcsi alatt bedugta, nevettem, mikor olvastalak, hogy téged is így vizsgált. Nem mondom, hogy egyszerű volt, mert egy combközépig érő, igaz,hogy elég laza pulóverben voltam.Örülök, hogy sokat írtál, és remélem, hogy a tipikus klasszikus nagymama lehess nyugdíjban.

    Pave, állítólag holnap már előbújik a te éltetős a napfény is.Nálunk nem jön az orvos a munkahelyre, mi battyogtunk oda hozzá. Egyébként szimpatikus, nem lehet neki sem érdekes ez a monoton, rutinmunka.

    Papa, köszönettel veszem a dicséretet, remélem Szép Ernő is érzi ott valahol fönn.

    Holdgyöngy, nem nagyon erőltettük a beszélgetést, futószalagon ment minden. Valószínű van, akit ki tudnak így szűrni az ő érdekükben.Ha tényleg olyan betegek, vagy fertőznek, vagy nem is tudom, hogy mi derülhet ott ki abban a pár percben.

    VálaszTörlés
  15. Felénk is így van a munkaalkalmassági.Az a második fotó,hú,az nagyon,de nagyon!....

    VálaszTörlés
  16. Éva! Köszönöm a mai szépségadagomat, az ajánlott blogot!!!!!

    VálaszTörlés
  17. Szépek a képek, mind mindig. Szép ez az őszi cseppes ablak.Itt is esik ám!
    Az olajzöld levelekre már egyszer rátaláltam, örülök, hogy eszembe juttattad. Szeretnék egyszer részt venni a kirándulásukon. Egyszer volt egy restaurátor kollégám, kiderült, hogy színtévesztő. Amíg nem tudta, egész jól elketyegett vele.Na de utána!

    VálaszTörlés
  18. Cirip, van valami megnyugtató abban, ha esőcseppes ablakon át nézünk ki.
    Jó a sztori a színtévesztőről! Nem kell tudni a "hibáinkról", és akkor elég jól elboldogolunk vele.:-)

    VálaszTörlés
  19. Egy ismerősöm abban a lépcsőházban lakott ami az utolsó képen van! :-)

    VálaszTörlés
  20. Szia Saci! De jól ismered a részleteket!:-)

    VálaszTörlés
  21. Ha huszonvalahány éve nem beszéljük le a szüleinket a költözésről, akkor ma én is ott élnék. De így maradt a rokonok, barátok és ismerősök látogatása. Sőt a barátnőm a Harkán él! Így már nem is annyira furcsa, ugye? :-)

    VálaszTörlés
  22. Saci, a helyet, utcát, házat ezek szerint nagyon jól ismered, és nem furcsa egyáltalán így már.:-)Akkor azt is tudod, hogy én pedig a buszmegállóban állva készítettem a képet.
    Harka is közel!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu