2012. október 26., péntek

Ismerjük

azt az egyszerű tényt, hogy valaminek a hiánya mutatja meg az életünkben betöltött fontosságát és szerepét.Nem volt monitorom, így nem volt számítógépem sem egy hétig. 
Nem saját, hanem kölcsön laptop volt, de az nem olyan. Az nem családtag, hanem alkalmazott, akinek megköszönöm most a munkáját, lerendeztem vele a lerendezendőket anélkül hogy közel engedtem volna magamhoz, és tovább nem tartok már  igényt.
Ma reggel azt képzeltem el nagyon pozitívan:-), hogy a monitor javítható, és nem kell újat venni sokkal többért. Ez a vágyam teljesült, sőt, a szerelő házhoz is hozta némi " taxiköltségért".




Egyébként meg úgy vagyok az ősz kezdetével majd a folytatásával, mint mikor fiatal koromban először találtam fehér hajszálakat. Kerestem őket, még talán büszke is voltam rájuk, mert amiből kevés van, az ugye különös figyelmet érdemel. Az első őszi falevelek keresésén túl vagyok, most már sok van belőlük, sőt, most már a földön látható egyre több. 
Úgy színesednek, vörösödnek, barnulnak, amilyenre én festem a hajam, hogy elrejtsem azt a tényt, hogy már nem csak egy-egy ősz hajszálam van.



10 megjegyzés:

  1. Tamás, én is elgondolkoztam a hajfestésen. Az indok elsősorban az volt, hogy akarok-e sok vegyi anyagot magamra kenni.Aztán úgy döntöttem, hogy igénylem, mert zavart az egyre több ősz hajszál. Találtam egy az eredeti hajszínemhez hasonló( barna vörös árnyalattal) bemosót, ami hajmosásokkal le is kopik idővel. Otthon meg tudom csinálni, fodrásznak nem fizetek érte!Természetes szín, az enyémhez hasonló, nem harsány, így megbarátkoztam vele.
    A véleményedre pedig adok, nem korfüggő nálam, hogy kinek a véleménye érdekel.:-)
    Én anyukám sem festi a haját, de az övé már hófehér, és ez tetszik.
    Amikor még nagyon vegyes egy haj, az már nem( mondjuk azt, hogy magamon nem), de ha valaki nem festi, és elfogadja önmagát olyannak hajszínben is amilyen, azt is nagyon tudom méltányolni.

    VálaszTörlés
  2. Szeretem, hogy mindig úgy "fején találod" a dolgokat
    pont ezt érzem, hogy már minden sarkon annyira szép minden fa, levél, avar, hogy bármerre nézek, pont az a legszebb

    VálaszTörlés
  3. Kati, most kell nézni őket, mert hallottam valamelyik időjárás jelentésben, hogy a most hétvégi szeles-esős-havas hidegfront leviszi a leveleket a fáról. A földön is szépek, sőt, most a legszebbek.
    Hogy fején találom a szöget? Jár az agyam, aztán az vagy okoskodás vagy van tényleg valami eredménye....:-)

    VálaszTörlés
  4. Kati, tényleg komolyan gondoltam! :DDD
    Írom, csak írom itt is, ami eszembe jut néha napközben, és ha füzetem lesz, akkor abba is. Már kitettem egy itthon már régen meglévőt, amit erre fogok használni.
    A hétköznapi rágódásfélék nekem valók, ezeket hívom okoskodásnak. Velük találom olykor fején azokat a bizonyos szögeket!:-)

    Húúú, de örülök, hogy van ékezetem, és újra saját gépem monitorral.Valóban valaminek a tartós (1 hét, de nekem sok volt) hiánya mutatja meg a fontosságát.
    Mikor egyszer a fürdőszobámat nem tudtam használni- anyuhoz jártam zuhanyozni-, akkor éreztem ezt az örömöt, mikor már a sajátom is használhattam.Olyan sok mindent veszünk természetesnek.

    VálaszTörlés
  5. Teljesen egyetértek Veled. Valami, ami eddig természetes volt az életünkben, ha hirtelen nincs, nagyon tud hiányozni:)Voltam már pár dologgal így, de utána annál jobban tudtam örülni neki, s megbecsültem, örömmel vettem ismét birtokba:)
    Én nem festem a hajam, pedig nagyon "téliesedik" már:))) A kolléganőim beszéltek le róla:), mert meggyőztek, hogy nekem ez a természetes szebb, mint a festett. Én a festék miatt mondtam le róla, a férjem pedig ugyanolyan szeretettel simogatja így is! :)))) S képzeld az oviban, egy kisgyerek Éva maminak szólít, óvónéni helyett! Szeretem! Pedig nem vagyunk rokonok. :))))

    VálaszTörlés
  6. Éva, mivel szeretnivaló vagy szívesen simogatnak, szépen szólítanak meg. Semmi sem függ a hajfestéstől. Nem leszünk általa rosszabbak vagy jobbak. Talán egy kis hiúság lapul mögötte, de ez van. Nem tudom mit hoz a jövő, egyelőre folytatom a festést.Miután elkezdtem, abbahagyni már nem igazán jó. Olyan elhanyagoltnak tűnnék, és ezt nem akarom.

    VálaszTörlés
  7. Nézegettem a régi fotóimat, s azt látom, hogy vannak szép őszök, s kevésbé. Valószínű az időjárásfüggvénye, hogy színesednek a fák. Ahol macskaurat sétáltatom, már öregszenek is a fák. Ezt is követi az ember a fotókkal: 13. éve. Érdekes,engem a kolléganőim megtapsoltak amikor a mákos hajam befestettem. Most a hennás szín más, erre kapok megjegyzéseket. Tudom, hónapokba telik míg egyszínű lesz a hajam tőle. Ezt vállaltam.

    VálaszTörlés
  8. Holdgyöngy!
    Előkerültek régi képeim, mikor a ház előtt lévő fák még csemeték voltak.
    Van olyan őszi levélhullatós emlékem, mikor kórház ablakán néztem a hirtelen jött egész nap és éjjel tartó szélviharban, esőben hogyan kopaszodtak meg a fák november elején.Kevés volt az élmény egy kórházi suobában a többi betegen és a látogatókon kívül, és a szórakozásom a fák figyelése volt.
    Te is követed a fákat 13 éve, én is az enyémeket. Egyre nagyobb értékük van számomra ezeknek az élményeknek.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu