2012. október 30., kedd

Még havas gondolatok...

...mielőtt végleg eltűnik a hó.
Gazdája szerint ez volt hétfőn a kiskutya első hóélménye.
Meglepetésében nem tudott mit kezdeni az eldobott hógolyóval. Megtalálta, körbejárta, vissza is hozta volna, mint már annyiszor a gumilabdáját, ha tudta volna. A hógolyó azonban nem az ő megszokott labdája, és ki ad neki választ arra, ha a fehér golyó nem az, akkor mi.



A még az ágakon fenn lévő őszi levelekre hullott a sok vizes hó, ágak roppantak meg, törtek le. Korán jött a hó, és az jutott eszembe, hogy minden nagyon jól ki van találva a természetben azzal, hogy ha minden menetrend szerint megy, akkor már levél nélküli ágakra hull a hó.
Aztán bekúszik a gondolataimba az emberi természet is, vagyis ha bármi idő előtt jön, és ha erőltetjük akkor is, ha nincs itt az ideje, az lehet, hogy töréssel jár. Milyen egyszerű, és mégis...






6 megjegyzés:

  1. Atyavilág, mekkora hó van otthon!
    Pár napra elromlott a netem, most meg csak bámulok...milyen világ, hogy néhány nap internet kiesés, és az ember úgy érzi, lemaradt valamiről.

    Nem hiszem, hogy egészséges ez a klímaváltozás, itt az ősszel elvetett magok már palántává nőttek, pedig hamarosan ide is megérkezik a hó.

    VálaszTörlés
  2. Cirip, megkaptuk elég rendesen a mennyiséget, és elég korán, de az éjszakai mínusz után ma is plusz fokok voltak, így már alig van hó. Elfagytak a virágok, melyek még nagyon is pompájukban voltak.
    Jó, hogy már van neted!

    VálaszTörlés
  3. Azt a kiskutyát elfogadnám szívesen:) gyönyörű!

    VálaszTörlés
  4. Amit, és ahogy írtad, megelevenedtek előttem a "sok" évvel ezelőtti idők képei, amikor Topi is hasonlóan járt a téli örömökkel. Nálunk, még minden a természet rendje szerint zajlik, itt nincs, nem volt hó még, tehát olvadnia sem kellett nagy gyorsasággal. Hogy mi van idő előtt, időben és az után, ez is emberi fogalmi relativitás inkább, az én nézőkém szerint. Azért, még is, az a kívánatos dolog, ha sor rendjében történnak a változások, ekkor kevesebb a törés is...

    VálaszTörlés
  5. Orsi, barátkozó, mókás kiskutya volt, és az a pofácska, amit az a zavart hógolyó okozta bonyodalomra vágott, minden pénzt megért!:-)

    VálaszTörlés
  6. Papa,
    Topi ugye már nincs? Jól emlékszem? Ha nem, bocs, hogy idő előtt temetem.
    Amúgy meg minden relatív, de majdnem mindig azt tapasztalom, ha valamit sürgetünk úgyis, ha nem érett meg rá a helyzet, és mi sem, az mindig visszaüt, lehet visszamenni a kiinduló pontra kezdeni újra mindent építeni.
    Most ezeket csak úgy a nagy általánosságban írtam...:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu