2012. október 4., csütörtök

Ennyi...

...az itthoni őszi dísz, mely a saját "munkám".
Kreativitásom  tavaly óta sem fejlődött, de sokkal többel nem is próbálkozom.
Örülök annak, hogy egyre színesebbek a levelek, és piroslik a csipkebogyó. Majd hozok haza belőle, mert még nincs itthon.
Cellux, gombostű van itthon, üvegek és koszorúalapok is, és a variációk lehetősége végtelen.
Ezt találtam, elhozom ide csak úgy, bár a legszebb egy sima üvegen átvilágító mécses, de néha megjön évszakváltáskor az alkotókedv, és kell is díszíteni otthonunkat.
Ha előretekintek időben, akkor már várom a fagyöngyöt és a fenyőágat...



20 megjegyzés:

  1. A szép üvegen a raffia mint dísz, ez az én világom. Köszönöm, hogy hoztad. Én is csak probálkozom a kézműveskedéssel, de látod, az ötlet a lényeg, nem igazán a(z kéz)ügyesség.

    VálaszTörlés
  2. Mióta én is úgy gondolom egy egyszerű ötlet több, mint a hosszú, bonyolult bütykölés, és a végeredmény sem biztos, hogy szebb, azóta több az önbizalmam kreatív díszek terén.:-)
    A blogok is sok ötletek kínálnak, és megtalálom mindig az én világom is közöttük.Számomra egyébként is az a szép, amelyhez nem kell sok.

    VálaszTörlés
  3. Holdgyöngy, én meg ott tartok, hogy néha raffia, néha csipke...:-)

    VálaszTörlés
  4. Ez a csipkés dolog nagyon szép. Nekem olyan békebeli hangulatú..Épp a napokban gondolkodtam rajta, hogy olyan jó volna újra elkezdeni csipkét horgolni!(talán van már 20 éve is, hogy utoljára ilyet csináltam)Sokszor nem is (csak) a kész "mű", de maga a folyamat volt élvezetes számomra.
    Ha végig gondolom a mostani napjaimat, egyszerűen nem tudom, hol is lehetne a sok rohanás között beszorítani..pedig kellene, nagyon.

    VálaszTörlés
  5. Egyszerusegeben nagyszeru! En is keresek valamilyen uveget,erre a megoldasra nem is gondoltam:)
    Egy oszi vers melle ragasztottam faleveleket a konyvtarban,de annyi eszem mar nem volt,hogy mindket vegen ragasszam...:)Igy ma reggel"osszegornyedve"talaltam oket.
    Nagy kedvenceim a gesztenyek,s csipkebogyoval mar buszkelkedem:)

    Szep napokat,
    Eniko

    VálaszTörlés
  6. Pave, valaha tudtam horgolni, bizonyára most is tudnék, de nem teszem. Kell majd valami erős ösztönzés, hogy valaha elkezdjem újra. Inkább megveszem a kész csipkét vagy a blohán beszerzem.Tudom, hogy amit magunk csinálunk kedvesebb és értékesebb, de nem érzem a késztetést egyelőre.
    Talán jó lenne rohanás ellen?
    Te nagyon rohanós, pörgős vagy? Hogy nyugtatod le magad, hogy pihensz?

    VálaszTörlés
  7. Niqoe, mindkét oldalát leragasztottam szerencsére az üvegen!:-)Már kinéztem egy jóképű kis lekváros üveget hasonló célra.Csipke lesz vagy raffia rajta?
    Bezzeg a koszorú alapon felpöndörödtek másnapra, de egy darabig úgyis jók voltak. utána lecseréltem őket.
    Könyvtárban dolgozol?

    VálaszTörlés
  8. Jöttem ismét, jöttem meghatódni itt, a Pipitéres réteden....

    VálaszTörlés
  9. Papa Laci!
    Ha idetalálsz a pipitéres rétemre, az örömmel vegyes meghatottság tölt el fejem búbjáig, mint a régi szép időkben!:-)))
    Többször is feszegethetnéd az blogajtómat!:-)

    VálaszTörlés
  10. Azon szép gyöngyvirágos elhatározásra gyutottam, hogy afféleképpen halannék a kigyöd Bloggyának kapufélfájjának irányábo, ahugyann asztat egykoronn, a jó Lajos gazda, betyár korába mutatta ki szívbéli hajlandóságának pittymalattyát föléleszteötvén, egyébbiránt is merhogy, a hajlandóság naddolog! Csókujja: Lajos unokabáttya kabáttya, Poldi bajuszpödrő Papaprigo

    VálaszTörlés
  11. Csak annyira vagyok rohanós, amennyire munka, 2 gyerek és egy olyan férj mellett lehetek, aki szállodaiparban dolgozik, (gyakorlatilag alig van otthon) és így életünk azon részének megszervezése is rám vár...
    Ami engem lelassít, megnyugtat, az az olvasás, és mostanában a jóga.

    VálaszTörlés
  12. Az elobb valamit elrontottam.:)
    Igen,konyvtaroskent dolgozom lassan 22 eve! Jesszus,igy leirva de sok!
    :)

    VálaszTörlés
  13. Pave, értem, pörgősre kell venned a napot, hogy végezz mindennel.
    A jóga engem is érdekelne, de amint látod feltételes a mód. Játszom a gondolattal, hogy megtanulom használni, de tanfolyamon szeretném az alapokat elsajátítani.Az állandó délutáni, esti munkaidőnem nem tudok eljutni ilyen helyre. Már egyszer majdnem ott voltam, de közbe jött valami. Könyveim vannak arra, hogy tanuljak, de még egyelőre csukva mind. Azt szeretném, ha tanfolyamon tanulnám meg.

    VálaszTörlés
  14. Niqoe, köszönöm a választ.
    22 év sok, de lesz az még több is, ahogy nekem.
    Töröltem a rontást, semmi gond.:-)

    VálaszTörlés
  15. Ó, igen, mindig az első(és a második) lépés a nehéz, főleg a mozgás irányába, ezt ismerem. Amikor a 2.gyerek után rávettem magam, hogy most már csinálni kell valamit, az első alkalommal azt hiszem, meg is haltam az órán(az nem jóga volt..)Elképesztő, mennyire nincs a "hétköznap" életet élő embernek fizikai erőnléte.A folytatásra még erőszakkal kellett rávenni magam, de aztán már ment magától, és most már nagyon hiányzik, ha nincs mozgás. Úgy rá lehet szokni, mint egy addiktív szerre.Az utóbbi egy-két évben a jóga fér bele az életvitelembe, nagyon megszerettem. Érzem a jótékony hatását, sajnos ebben a korban már ez domborodik ki..De nekem el kell mennem szervezett keretek közé, otthon a lehető legritkábban tudom rávenni magam a gyakorlásra.
    Ha adódik alkalom, próbáld ki, ahogy eddig megismertelek,szerintem beleszeretsz.

    VálaszTörlés
  16. Pave, én is így hiszem, de nem találok olyan helyet, ahol délelőtt is mehetnék. Kis város, kis lehetőség.
    Talán még jobban utána kellene nézni? A munkaidőm állandó lehetetlen volta, sok mindentől megfoszt. Már leszoktam szinte mindenről.
    Azonkívül nagyon érzem a mozgáshiány hátrányait.

    VálaszTörlés
  17. Meditáció is érdekelne, az meg a lelkem lenyugtatására.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu