2012. október 14., vasárnap

Egy szombat október közepén

Szűk ki világomról terjengősen írok, mintha a horizontálisan nem megélt élményeimet vertikálisan akarnám szavakkal fel- és lefelé mozgatni. Mondhatnám, hogy mélyebbé tenni, de ez sem igaz így. Egyszerűen terjengős vagyok, és még leszek is, míg le nem tisztulok, és írásaimban is a kevesebb lesz a több.
Addig viszont marad szűk világom meglehetősen bő lére eresztve!:-))) 
Vagy minden marad így, mert ez vagyok én? Mindenesetre a vágyba oltott igény megjelent.
Most még egyelőre bőven néhány szombati történés:
A hiányokat pótoló hétvégi ügyintézés és halogatott vásárlások ( elégedettek voltunk az eredménnyel végül) után ebéd következett, majd  jutalomként a desszert az előző napról megmaradt kakaós csiga és az ajándékba kapott kuglófdarab volt.
A kávéval újra próbálkoztam kis mennyiségben, sok volt a savam az utóbbi pár napban, és hogy jobban vagyok, azt abból is leszűrtem, hogy elkezdett a kávé újra hiányozni. Most kellene abbahagyni!



Hiányzó friss levegő pótlására és minimális mozgás szükségére hivatkozva tettünk egy rövid sétát délután, közben néhány tőkén maradt szemem osztozkodtunk a madarakkal, lehullott falevéllel tettük ugyanezt egy padon, kikotortunk még néhány épnek mondható almát a rothadók közül. Bár a tegnapra jelzett eső itt elmaradt, de addig-addig kutattam, míg néhány harmat- vagy egy-két esőcseppet mégis találtam, hogy ma a búsborongós őszből is kapjak, mert ez fontos nekem.
Olyan óvatosan kellett a cseppeket fényképezni, hogy közben le ne gördüljenek.






13 megjegyzés:

  1. Én azt mondom Neked, ha ez számít is valamit, ha meg nem, akkor nem. Na ez a terjengős fogalmazás, Almácskám, akarom mondani Évácskám! :)) Szerintem meg, ahogyan a természeti dolgok nem egy-két pillanat művei, úgy, azokat sem lehet jellemábrázolni néhány szűk mondattal. A klasszikus zenék sem egy-két taktusból állnak, és a szívünk, a lelkünk sem csak egy mosolyból, vagy szomorú pillantásból áll csak! Szóval, barátocskám, csak ne akarj 1-2 mondatos blogger vitézina lenni a fenevadas bloggervilágban! :)

    VálaszTörlés
  2. hjaj, de gyönyörű, főleg az utolsó kép!!!

    VálaszTörlés
  3. Papa, nem akarok 1-2 mondatos vitézina lenni!:-) Csak mindig érdekelt, hogy a lényeget és a hangulatokat hogy lehet tömöríteni úgy, hogy ne menjen a közlendő rovására, vagyis ne legyek terjengősen szószátyár. Közben meg a részletek is érdekelnek, az már eleve kicsit hosszabb írást követel, mint a száraz tényközlés.
    Itt akadok meg, mert mind a kettő -a rövidség, részletező alaposság is- a saját elvárásom.

    VálaszTörlés
  4. Katalin, nagyon kínálták magukat is kis gyöngyöcskék.

    VálaszTörlés
  5. Tamás, igen a lényeget megírtad. Nem megfelelni másnak, és a témának megfelelő hosszúságot kiválasztani.Írok majd így is, úgy is.
    Igen, csatlakoztam Ági kérésére( blogtulajdonos) a Hogy is volt? közös bloghoz.
    1991? Ennél jelentősebb éved nem is lehetett eddig!:-)))

    VálaszTörlés


  6. Amikor reggel elolvastalak, mosolyogtam, persze nem rajtad, magamon, mert en aztan sokat beszelek:) ja es szurve van:D
    Eloszor magamnak kezdtem irni, ugy, hogy tisztaban voltam azzal masok is olvashatnak, de blokkoltam a befolyasolast.Majd volt egy resz, amikor zavart, neha serto megjegyzes, es akkor mindig eszembe juttattam, hogy kinek irok elsosorban? Mara mar egeszen jo, megtobbet irok:)es neha a sok kozott sikerul egye egy igazna kifejezo nehany soros.Igy jo.
    A tied is igy jo.

    VálaszTörlés
  7. Éva, idd a kávét tejporral, hasonló cipőben járok, ezt javasolták nekem, s nekem bejött. Számomra így tökéletes, kerek a blogod, ahogy van.. Igaz én nem vagyok nyelvész, vagy irodalmár. Egyszerű blogolvasó csak. S a fotók gyönyörűségesek!!!!!!!

    VálaszTörlés
  8. Holdgyöngy, kipróbálom a tejport.Köszönöm. Tejszínnel iszom, de lehet, hogy annak nem az a hatása. Vannak a gabonaalapú kávé(utánzatok): Inka, Maci, majd veszek azt is, mert a kávéivás szertarása kell, és valahogy teával nem olyan.
    Örülök, ha jó itt neked nálam!:-)

    VálaszTörlés
  9. Ági, magamnak akarom a kevesebbet. Visszaolvastam néhány korábbi bejegyzést, és hosszúnak, soknak tartok párat. Feleslegesen hosszúnak, önismétlőnek, ami engem zavar.

    VálaszTörlés
  10. Ugy egeszen mas, ha magad miatt.Ez a lenyege.

    VálaszTörlés
  11. Nem akarom erőltetni, egyébként is a témától függ. Az a bizonyos "a kevesebb több" gondolat viszont tetszik.

    VálaszTörlés
  12. Kávé szünetet tartok, második hete, semmi Pavlova és picit másra is figyelek, minusz három kilót jelent.
    Tegnap azért kicsit túlzásba vittem a csipegetést.
    És most az ünnepi hajtástól olyan fáradt vagyok, hogy felébredtem kettőkor és itt nézelődök!
    De széepek is ezek a kis virágok!
    Nálunk tegnap szürkés, vacakolós, nedves idő volt...

    VálaszTörlés
  13. Márta, én csak visszafogtam a kávézást. A reggeli adagomat megiszom, hogy kicsit feltornázzam az alacsony vérnyomásom.Utána már nincs több kávé.
    A mínusz 3 kg-hoz gratulálok, és az ünnepelteteknek is minden jót.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu