2011. szeptember 25., vasárnap

Kőszegen

Napsütéses szeptember végi szombat Kőszegen. 
A hétvége jellegzetessége, hogy Szüreti Fesztivál van a városkában.
Egyre gyarapodó tömeg, sátrak, kalóriadús ételek = lángos, kolbász bevitele:-) , honi és külhoni fúvósszene, magyar és nem magyar vendégek, jelmezes felvonulás kicsikkel és nagyokkal, ismerősök felfedezése.
A belváros felújítása még nem fejeződött be, de ígéretesnek tűnik az eddigi eredmény.Legutóbb csatatérre emlékeztetett a helyzet. Megnyugodva láttuk a haladást az amúgy is szép helyen.
Megint rájöttem, hogy akik beszélgetni akarnak csak úgy ismeretlenül is, azok megtalálják egymást. Az egyik zenekar kürtösével ebédelés közben hosszan beszélgettem hangszere szépségéről,  a lilahagymás zsíros kenyeret árusítóval sem fogtam magam vissza.
M. megjegyezte, hogy nagyon beszédes vagyok. Valami dumagéphez hasonló jelzőt kaptam, miért  is tagadnám. :-)



23 megjegyzés:

  1. nagyon aranyos volt ez a vallomás

    (dumagép?:))))))))

    VálaszTörlés
  2. és most nézem a Kürtöst!!!a bal felső sarokban,

    hisz ez egy nagyon-nagyon jóképű fickó, az Ő hangszerének szépségéről minden nő szívesen fecsegne vele!!!:)))))

    VálaszTörlés
  3. Katalin! Tudod, mi az érdekes, hogy minden vagyok, csak nem igazi dumagép. Utazások során beszélgetek szívesen ismeretlenekkel, ha éppen úgy adódik, de ezt sem mondhatom soknak.M. viszont az utak során a nagy hallgatag, velem beszélget, aztán befejezte.Persze, hogy feltűnő a kontraszt!:-)))

    VálaszTörlés
  4. Kürtös?:-)
    Nem vele beszélgettem, akivel beszélgettem nincs rajta a képeken. Fúvószenei találkozó is volt a városban, tele volt a Kőszeg zenészekkel tegnap. Ezért volt könnyű képeket csinálni róluk,mert jelen voltak mindenhol egyfolytában.

    VálaszTörlés
  5. igazad van, helyesbítek tubás az "helyes kürtös"+:)))))

    VálaszTörlés
  6. Katalin, jó, hogy helyesbítettél, én ugyanis észre sem vettem a tévedést. :-)Fényes is a hangszer, fújni is kell,nekem ennyi elég. Valami fúvós, és némelyikről tudom is, hogy mi. Hangsúlyozom! Némelyikről!:-)))
    Mosolyjelet azért tettem ki, mert jóképűnek tituláltad, és én is jobban megnéztem most ezért!;-)
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  7. nekem a szőlőfürtök tetszenek!:) és jé, most látom, jól látom? egy ismerős kék szempár,de most annál több is....:))

    VálaszTörlés
  8. Alíz, jól látod!:-)
    Ennél kisebb kocka nem volt a kollázsban,ezért tettem be oda a napszemüveg mögül kandikálót... Abban is bíztam, hogy nem is veszik észre.
    De te sasszem vagy!:-)))

    VálaszTörlés
  9. A piros szalagos kislány a mamáját hiányolta, azért pityergett. Mama valamerre elment éppen, mert a pici lány felvonult az iskolával,tehát megvolt a program és a felügyelet. Megbeszéltek későbbre találkozót, de a lánykát ez nem vigasztalta. Tanítónéni és közönség vigasztalta, ha éppen megállt a menet. Persze, kevés sikerrel. Meg aztán a vigasztalós taktika sem jó, mert annál jobban pityergett a kis szalagos, a szóltak hozzá. Hiába, mi nem a mama voltunk.
    A szőlő szép és finom volt.

    VálaszTörlés
  10. nagyon jó, hogy betetted!!!:)) nem is értem, eddig miért nem...

    apropo, hogy lehet ilyen kollázst csinálni - technikailag?

    VálaszTörlés
  11. Alíz!Egy programmal csinálom a kollázst.
    Én a képeket bemásolom a Picasa3-ba is gyakran.
    Ott van olyan lehetőség, hogy összegyűjtöm azokat a képeket, melyekből kollázst a akarok csinálni.Aztán egy kattintás arra a pontra, hogy "kollázs készítése", és megcsinálja. Nincs vele más gondom. A programponton belül is van több lehetőség, hogy hogyan nézzen ki, milyen legyen az elrendezése a képeknek, milyen széles legyen az elválasztó sáv, kell-e egyáltalán stb.
    Bizonyára más programmal is lehet kollázst készíteni, én ezt használom.

    VálaszTörlés
  12. Alíz!
    Nem tettem be képet magamról, mert "inkognitó" a mániám.:-) De tulajdonképpen mindegy is, hogy felismer-e valaki vagy sem.Azért nem sűrűn lesz benn ezentúl sem.
    Én csináltam tegnap Kőszegről hazafelé jövet a képet. Nem én vezettem, volt időm az autóban, belekattintottam az arcomba is kész. M. valamit éppen poénkodott, még valami nevetésféle is van az arcomon.Tehát ez a legfrissebb képem!:-)
    Többet is csináltam, aztán azzal szórakoztam pár percig utazás közben.

    VálaszTörlés
  13. nekem a picasán nem elérhető az a program, csak halványan látszik a felirata - vagy a picasa 3 az más? azt keressem?

    VálaszTörlés
  14. aliz2http://lineas.freeblog.hu2011. szeptember 25. 15:44

    szerintem is személyiségjogod nem feltenni fotót magadról:) de nagyon jól nézel ki a fotón, és örülök, hogy legalább most már nem csak a szemedet ismerem, bár az a lélek tükre... ilyen karnyujtásnyi közelségből is ilyen jó arányú portréképet lehet csinálni a gépeden?

    VálaszTörlés
  15. Nekem az első a kék szempár volt, amit megláttam. És annyira szép. Minden kép szép, de nekem ez tűnt fel elsőnek.

    VálaszTörlés
  16. Alíz, biztosan a tied egy régebbi Picasa program. Nem igazán tudom, hány van, mi a különbség közöttük. Az enyém eleve Picasa3( ott a hármas szám), nagyon jól látszik a kollázs készítésre a felirat, és nagyon jól meg is csinálja.
    Amúgy már gondolkozom azon,hogy hamarosan leveszem ezt a képet a bejegyzésemből.Mindig erősen elbizonytalanodom, hogy mutassam-e magam.
    Sajnos tegnap leejtettem a fényképezőgépem Kőszegen, és meg is sérült.Nem tudom rendesen becsukni ott, ahol az elemet kell betenni, így az elemek érintkezése nem jó. Szorítani kell az ujjammal, hogy érintkezzen, de akkor nem tudok jól fényképezni. Most szorosan odakötöztük, így az elem erősen nyomódik oda, ahova kell, de így meg hogy néz ki!:-(
    Lehet karnyújtásnyira is jó képet csinálni az enyémmel.

    VálaszTörlés
  17. én is rögftön kiszúrtalak, de nem tettem szóvá, mert gondoltam nem akarod, hogy észrevegyük, először meg azt hittem ugyanaz a kép, ami a jellemződben van, még össze is hasonlítottam...tiszteletben tartom a inkogitódat, azért nem szóltam...

    ...de most már elég nagy port verünk?
    :))))

    VálaszTörlés
  18. Igen, most már elég nagy a por!!!
    :-)Ha rendszeresen hoznék képet magamról a kutya sem törődne vele, de így persze más.:-)

    VálaszTörlés
  19. jaj, mindig eeelfelejtem, hogy minden teljesen nyilvános, amit idepötyögök... bocs, ha én voltam az elinditója a" porverésnek", de hol itt a por?:) vedd le, ha neked úgy jobb, most már úgyis el tudlak képzelni...:) megértelek, lányom se szereti, h felteszem a fotóit. a kisebbre se, sőt, azt se , ha csinálok róla...)

    VálaszTörlés
  20. Marvin! :-)
    Alíz! Jaj, dehogy is te vagy bárminek az elindítója! Ha egyszer feltettem a képet, akkor vállaltam azt is, hogy valaki " felismer". Ha felismer, szóvá teszi, és én arra reagálok.Láncreakció!
    A "por" az csak egyfajta vicc volt, én legalábbis úgy érzem.
    Lehet, hogy majd leveszem egy idő után a képet, aki akart látott. Most már van egy arc az írások mögött.
    Semminek nem vagy okozója,írj csak nyugodtan bármiről, amit akarsz ide!:-)
    Én is tudom, hogy nyilvános a blogom!:-)))

    VálaszTörlés
  21. Nagyon jó volt végre találkozni a képmásoddal! :)
    Kőszeg pedig mindig gyönyörű. Igazán jó helyen laksz. Pillanatok alatt szebbnél szebb helyeken lehetsz.

    VálaszTörlés
  22. Györgyi, én már láttam a képed, most te is!:-)
    Mindenhol van pár órányi távolságra lévő élményt!:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu